Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: augustus 2013

Yoga kookboek Voor een perfecte balans tussen lichaam en geest

Een heerlijk kookboek van de makers van Yoga Magazine (www.yogaonline.nl)

Vol gezonde, rustgevende en balancerende recepten die perfect aansluiten bij de yogafilosofie.

60 recepten met prachtige foto′s en duidelijke beschrijvingen

Inclusief inspirerende yogahoudingen Yoga is al lang niet meer voorbehouden aan geitenwollensokkentypes. Steeds meer mensen ontdekken dat yoga een van de plezierigste manieren is om aan je gezondheid te werken. Naast een filosofie en een bewegingsleer is yoga voor veel mensen ook een levensstijl. Niet alleen de yogahoudingen helpen bij het zoeken naar een balans tussen lichaam en geest, maar ook dat wat je eet. Yoga kookboek biedt daarvoor volop inspiratie.

Lees meer

Fantastisch Balkan kookboek op Voordekunst.nl

Foodies opgelet! Nu op Voordekunst.nl ---> Balkan′s Finest - A Documentary Cookbook

Een prachtig kookboek over de eetcultuur van de Balkan gemaakt door fotografe Iris Uffen en grafisch vormgever Gudrun Seijsener.

Klik de link en bestel snel je exemplaar, nog maar 16 dagen te gaan met crowdfunding!

http://voordekunst.nl/vdk/project/view/805-balkan-s-finest FOODIES OPGELET!! Nu op http://voordekunst.nl/vdk/project/view/805-balkan-s-finestEen prachtig kookboek over de eetcultuur van de Balkan gemaakt door fotografe Iris Uffen en grafisch vormgever Gudrun Seijsener.

Lees meer

Zelf brood bakken, erg leuk om te doen!

Zelf brood bakken is leuk om te doen en vooral heel erg lekker. Er gaat niets boven de geur van vers gebakken brood in huis. Liefhebbers van zelfgebakken brood zijn bij de Broodbakshop.nl aan het juiste adres. Hier koopt u ambachtelijke producten om zelf brood te bakken. Er zijn talloze broodmixen en bakingrediënten om uit te kiezen. Wilt u uw broodbakkunsten verder perfectioneren? Onze eigen Broodbakspecialist schrijft wekelijks recepten en geeft tips en uitleg op haar blog bij de Broodbakshop.nl. Verras eens iemand met een origineel cadeau uit de webwinkel helemaal gericht op broodbakken. Uw bestelling wordt snel per post verstuurd. De Broodbakshop.nl levert alles op het gebied van broodbakken, van bloem en meel tot (broodbak)machine en ander keukengerei. De Broodbakshop.nl biedt u graag een tevreden ervaring en geeft graag net dat beetje extra door middel van de blog en de recepten. Ga zelf ook snel aan de slag met broodbakken.

Lees meer

De vakantie in eigen land huiskamerrestaurant tiendaagse: 16 t/m 25 augustus 2013

De zomer is in volle gang en daarom organiseert www.huiskamermenu.nl van 16 tot en met 25 augustus 2013 de ‘Vakantie in eigen land huiskamerrestaurant tiendaagse’. Gedurende deze periode kunnen vakantiegangers een speciale ervaring toevoegen aan hun vakantie door te dineren in één van de deelnemende huiskamerrestaurants. Uit cijfers van NBTC-NIPO blijkt dat Nederlanders steeds vaker op vakantie gaan in eigen land. Men prefereert simpelweg een vakantie in Nederland boven een vakantie over de grens, en waarom ook niet? Er zijn immers genoeg leuke dingen te doen in eigen land, zoals uniek dineren in een huiskamerrestaurant. Een avond die levensgenieters niet snel zullen vergeten. Zo weten gasten van tevoren niet wie er allemaal aan tafel zitten, waardoor de avond een complete verassing is. Vergelijk het met mensen die op de camping rondom een kampvuur zitten: personen van allerlei komaf sluiten zich er bij aan. Van oudsher zoeken mensen elkaar op en bij een sfeervuur hangt er vaak net zoals in een huiskamerrestaurant een ongedwongen en ontspannen sfeer. Ook zijn er altijd wel mensen aanwezig die de avond een bijzondere wending geven en daarmee de aandacht trekken, zoals mensen die een muziekinstrument bespelen, die inspirerende verhalen vertellen en/of flamboyante levensgenieters.

Lees meer

Kinderen koken zelf

Kinderen vinden het enorm leuk om te helpen in de keuken én om zelf aan de slag te gaan met potten en pannen. Als jouw kind het leuk vindt om in de keuken te helpen, dan is dat mooi meegenomen.

Als een kind zelf met voedsel bezig is en zelf kookt, is het veel eerder geneigd om iets te proeven en gaat het anders naar voeding kijken.

Tijdens een kookfeestje van De Kinderkokerij maakten de feestgangers een keer appeltaart. (Het recept van grootmoeders appeltaart staat in september in De KinderKookWereld.) Eén van de kinderen lustte geen appeltaart. Het kind had al bedacht dat zij de taart als hij klaar was, aan haar ouders zou geven. Toen de kinderen de appeltjes hadden geschild, en de ingrediënten voor het deeg hadden afgewogen, zei het meisje ineens: “Hé: alles wat ín de appeltaart gaat lust ik wel. Nou dan ga ik deze taart wel proberen!”

Lees meer

Arabische zomer

Dit gerecht is een van de heerlijke recepten die ik heb gelezen op een blog. Ze noemt het de Arabische zomer en is echt verrukkelijk! Ze heeft ook een facebooksite:

https://www.facebook.com/TheLionKitchen?fref=ts

Allemaal gemakkelijke gerechten die nog lekker zijn ook.

TZATZIKI (voor 4 personen)

- Ongeveer 90 gram Griekse yoghurt 0% vet;

- Halve komkommer;

- 1 knoflookteen;

- Peper en zout;

- Zeefdoek (of bij gebrek hiervan een theedoek);

Lees meer

De redactie test: de vers kookpakketten van AH

Onlangs werden wij op de redactie aangenaam verrast door een grote houten kist vol vers kookpakketten. Verspakketjes, zoals wij ze al snel noemden, wat zijn dat? Wij kenden het nog niet! Maar het was van AH en het zag er zeer goed uit. Handig ook! Het concept: een pakket met verse producten om een bepaald recept te maken. In de kist zaten diverse testpakketten, wij probeerden de exotische salsa, de gazpacho, de tomatensaus en de tomatensalsa.

Stagiaire Joelle gaat aan de slag met: de exotische salsaHet pakket: het pakketje zag er prima uit. Mooie producten, niet te rijp maar wel goed. Het plastic dat om het pakket zat ging overigens wel erg snel stuk.

Lees meer

Jamie Oliver vs. MacDonalds - Het zoveelste voedselschandaal

The Naked Chef trekt ten strijde tegen fast food gigant. Vlees gebruikt door MacDonalds is vlees dat ongeschikt wordt geacht voor consumptie door mensen dat wordt gewassen in ammoniumhydroxide (ammonia) waarna het volgens Oliver vergelijkbaar is met een goedkoop product dat over het algemeen in goedkoop hondenvoer wordt verkocht. Zie ook onderstaand videoclipje:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=A1_14kvgs8k

Lees meer

Kimchi: hoe maak je dit?

Een Koreaanse maaltijd zonder Kimchi, is geen maaltijd! Ik probeer zo één keer in een maand een nieuwe voedingsproduct uit. Dit om mijn kookkunsten dynamisch te houden en wat zeggen ze; “Je bent nooit te oud om wat nieuws te leren.” Deze keer dook ik in de Koreaanse keuken.

Wat is Kimchi?

Kimchi is een traditionele Koreaans gefermenteerde kool bijgerecht. Er word gezegd dat deze nationale gerecht in honderden variëteiten worden gemaakt. De hoofd bestanddelen zijn Chinese kool, Aziatische radijs (niet radijzen zoals wij hun kennen), lente-ui en komkommer.

Lees meer
Home Recepten