Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juli 2013

Koolzaad: voor een gezonde & duurzame leefstijl

Hollands Goud is een gezonde keukenolie, rijk aan omega 3 vetzuren. Naast een goede smaak bevat Hollands Goud koolzaadolie. Koolzaadolie heeft een aantal basiseigenschappen die goed zijn voor de mens:

√ Rijk aan vitamine E (anti-oxidant)

√ Rijk aan onverzadigde vetzuren

√ Rijk aan Omega 3 vetzuren

√ Bevat Omega 6 vetzuren

√ Laag aandeel verzadigde vetzuren

Koude persing

Hollands Goud is een olie die koud wordt geperst. Koude persing betekent geen onnodige perswarmte, geen raffinage. In schroefpersen wordt bij een zeer lage temperatuur van maximaal 40 graden zorgvuldig koudgeperst. De beste kwaliteit gerijpt koolzaad in combinatie met een zorgvuldige koude persing zorgt voor een natuurzuivere koolzaadolie met de allerbeste smaak.

Lees meer

Productinformatie; veel tips om lekker Aziatisch te koken

Ik krijg wel eens vragen van mensen die niet echt goed weten wat je met bepaalde producten kunt doen of wat het zijn en waarvoor ze gebruikt worden. Hieronder een uitleg van de meest gebruikte producten in de Aziatische keuken. Het is en blijft één van mijn favoriete keukens. Met deze producten kun je eindeloos variëren. Je kunt er Chinees mee koken, Indonesisch, Thais, Japans of fusion. Fusion is een megelmoes van keukens door elkaar. Je kan bijvoorbeeld een Oosters gerecht een westerse invloed meegeven. Fusion wordt vaak onterecht verward met de multi culturele keuken. Ik begrijp het wel, maar terecht is het niet. Hieronder vind je een groot aantal producttips uitgelicht. Handig om te bewaren.

Lees meer

Zomerse KOOKCLUB2006

Recepten van enthousiaste kookclub zomergasten.

ZOMER !!!!


[/url]

Zomerse temperaturen. Soms iets te warm. Maar laten we genieten.

Om dat volop te kunnen doen een selectie van ZOMERSE “snelklaar-gerechten”, aangeleverd door KOOKCLUB-leden met een keuze uit

15 SALADES

Lees meer

Geschiedenis van Zuid-Afrikaanse beskuit

Zolang ik mij kan herinneren hadden wij thuis de blikken trommel met de rode rozen in huis. Ooit gekocht met biscuit erin heeft het voor mij een dubbele sentimentele waarde.

Mijn Vader, een kranige tuinier, is dol op rozen. Mijn moeder zorgde dat het trommel altijd vol zat met beskuit. En dat doet zij nu, ouder dan tachtig, nog steeds.

Het oude Beskuitblik van mijn ouders gebruik ik als logo.

Het is voor mij een eerbetoon aan mijn ouders en vaderland. Kent u beskuit? Als u Zuid-Afrika kent, kent u deze lekkernij ongetwijfeld. Elk huis in Zuid-Afrika heeft namelijk een Beskuitblik gevuld met heerlijke boerebeskuit. Lekker als ontbijt, onderweg tijdens een lange autorit of als gezond en voedzaam tussendoortje. Het liefst met koffie of thee erbij, want beskuit hoor je te ‘dopen’.

Lees meer

Kookboekrecensie JERUZALEM door Yottom Ottonlenghi en Sami Tamimi

We hebben er 3 jaar op moeten wachten en er zó naar uitgekeken, enÂ… hier istie dan: ‘JERUZALEM’ door Yottom Ottolenghi en Sami Tamimi! Na het daverende succes van de bestsellers ‘Ottolenghi, het Kookboek’ en ‘Plenty’ is er nu ‘Jeruzalem’. Het voelt als een kostbare schat, dit derde, veelkleurige kookboek van deze topkok. Yotom Ottolenghi - JERUZALEM- Sami Tamimi

De titel van het boek maakt nieuwsgierig. Is er één stad ter wereld die zo’n lange en veelbesproken geschiedenis kent als Jeruzalem? Dit boek blijkt niet alleen een kookboek. Er wordt ook veel informatie verstrekt, over de geschiedenis van Jeruzalem, de bevolking, de passie en de leefwijze van de inwoners van deze wereldstad. “we willen onze lezers een glimp van een verborgen schat laten zien en tegelijkertijd ons eigen culinaire DNA ontleden en het gevoel en de structuur ontrafelen van de stad die ons de eetwezens heeft gemaakt die we zijn” (blz. 9).

Lees meer

Tuinbonen doppen

In deze les leer je tuinbonen doppen. Verse tuinbonen dop je 1 keer. Als ze niet zo vers zijn of uit de diepvries komen, kun je tuinbonen dubbel doppen. Je hebt dan geen last van taaie schilletjes.

Een video instructie vind je op http://www.kokenmetdorus.nl/les_tuinbonen_doppen.php BENODIGDHEDEN

Verse tuinbonen. Van 1 kg verse tuinbonen houd je 300-400 gram enkel gedopte tuinbonen over of 200-300 gram dubbel gedopte bonen.

Voor dubbel doppen:

- kookpan om te blancheren

- schilmes

ENKEL DOPPEN

Je scheurt de tuinbonen in de lengte open en haalt de boontjes eruit. Kijk naar de video hoe dit in zijn werk gaat.

Lees meer

MAALTIJDSALADES

Vier heerlijke maaltijdsalades.Vooral met warm weer zijn ze gemakkelijk en heerlijk fris. Ze zijn lekker met bruin stokbrood of frites. MAALTIJDSALADES

Maaltijdsalade met Tonijn

Ingrediënten:

1 krop romaine sla, gescheurd

300 g kerstomaatjes, gehalveerd

4 hard gekookte eieren, in partjes gesneden

115 g Zwitserse kaas

2 (6 ons) blikjes tonijn

60 g gesneden rode ui

Lees meer

Heerlijk koken met je vrienden tijdens je vakantie

Een hostel met een professionele keuken waar je heerlijk samen kunt koken tijdens je vakantie of weekendje uit Op Terschelling is een nieuwe vorm van vakantie vieren geïntroduceerd.

Een hostel met 2 persoons kamers en een heerlijke grote keuken waar je zelf mag en kunt koken.

Alles is aanwezig en wat is gezelliger dan samen koken en daarna genieten maar.

Koeling, groot 8 pits gasfornuis, magnetron, oven, afwasser en diepvrieskast, potten en pannen staan voor je klaar.

Zie www.h2ohostel.nl

Lees meer

Diabeet en dan!

stevia is in vele vormen te verkrijgen. Zoetjes steviasuiker, kristal en de pure vorm als blad of poeder.

Ik heb zelfs drie steviaplanten in een pot on de tuin staan.

Tja waarom stevia?

Ook de koolhydraten zijn belangrijk. Mijn man en ik zijn beide diabeet en na googelen kwam ik er achter dat de suikervervangers hetzelfde effect hebben op de glucosespiegel in ons bloed als de "gewone" suikers. Die geven een glucoseboost aan de nieren waardoor de alvleesklier weer aangezet word om insuline in grote mate aan te maken. Na een tijdje is de glucose dan verwerkt en blijf je met teveel aan insuline zitten wat weer een te laag bloedsuikerbeeld geeft. Op deze manier ga je dus pieken en dat veroorzaakt op den duur oa diabetus melitus type 2.

Lees meer

Gezellig en gezond eten met kinderen

Wie wil dat niet: een kind dat veel dingen lekker vindt en gezellig mee-eet aan tafel.Ik heb voor jou veel tips om van jouw kind een betere eter te maken! Je wilt als ouder graag dat je kind gezond eet. MaarÂ… dwingen helpt niet!

Toch kun je als ouder veel bijdragen aan een gezond eetpatroon van je kind.

Het mooiste is het als je daarmee begint bij de eerste hapjes. Maar ook als je kind een stuk groter is, kun je zijn of haar eetgedrag nog in de goede richting ombuigen.


‘Jouw kind gezond leren eten, zónder dwang’

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten