Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juni 2013

affogato met walnoten (ijs met warme espresso)

Nagerecht voor 4 personen Benodigdheden;

* 20 gram walnoten

* 2 eetlepels suiker

* 4 bolletjes vanille-ijs

* 4 kopjes hete, sterke espressokoffie

* 4 theelepels vloiebare honing

* 4 glazen of ijscoupes

Werkwijze;

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 2 minuten. Schud af en toe zodat de note gelijkmatig roosteren. Bestrooi met de suiker en laat deze in 1 minuut karamelliseren. Laat de noten 15 minuten afkoelen op een bord. Hak grof.

Lees meer

spaghettti carbonara

Benodigdheden;

* 300 gram spaghetti

* 2 pakjes pancetta (à 80 gram, Italiaans gerookt spek), in reepjes

* 2 tenen knoflook, fijngesneden

* 4 eieren

* 150 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Werkwijze;

Breng 3 liter water aan de kook in een ruime pan. Voeg, als het water kookt, royaal zout toe en doe de spaghetti in het kokende water.Roer de spaghetti een keer door als deze helemaal onder water staat en kook hem in 8 minuten beetgaar.

Bak ondertussen de pancetta in een koekenpan zonder olie of boter in 6 minuten uit. Roer regelmatig. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuuut mee.Zet dan het vuur uit.

Lees meer

Pasta is lekker en veelzijdig; je kan er eindeloos mee variëren, onderstaand mijn toppers

Ik was er al een poos mee bezig, maar in één keer kan het gewoon niet. Eerst alles proeven voordat je het neerzet. Het is zomer, alhoewel als je naar buiten kijktÂ… Pasta, je kan er eindeloos van eten, maar je kunt er ook eindeloos mee variëren. Hieronder vind je het lekkerste op rij. Pasta betekent “energie” want het zijn pure koolhydraten en je verbrand die zodra je iets doet. Het hoeft geen duursport te wezen, maar toch. De sausjes erover die maken het lekker. Dit zijn pure smaakmakers. Kies er maar eentje uit en proef het. Al deze pasta recepten zijn erg lekker en passen prima bij de zomer. Je kan ze ook buiten in je tuin eten en/of zijn geëigend voor een goede en stevige lunch.

Lees meer

Chocolade Cola Taart

Chocolate cola cake by James Martin Ingrediënten:

Taart::

250g zelfrijzend bakmeel

300g gele basterdsuiker

3 ruime eetl. cacao

royale snuf "baking soda "( kaiser natron)

250g botter

250ml cola

125ml melk

Lees meer

Aan tafel met Camilla Läckberg

Aan tafel met Camilla Läckberg is het eerste kookboek van deze Zweedse thrillerauteur.

Een boek vol Zweedse zomergerechten en een eerbetoon aan Fjällbacka, haar Zweedse geboorteplaats aan de kust en het decor van haar thrillers.

Dit zomerse kookboek, dat Camilla samen met chef-kok Christian Hellberg schreef, is een aanrader voor haar fans. Ook voor mensen die haar thrillers niet kennen valt in dit kookboek van alles te ontdekken. Camilla Läckberg is een succesvolle Zweedse thrillerauteur. Haar misdaadromans over Patrik Hedström en Erica Falck zijn wereldwijd een succes.

Lees meer

Het 2 dagen dieet

Twee dagen vasten en vijf dagen verstandig eten, dat is de aanpak van Het 2 dagen dieet.

Lijnen wordt gemakkelijk en gezond, want op deze manier bereik en behoud je op een simpele manier het ideale gewicht. Na maar twee dagen diëten mag je weer gewoon eten en dus is de kans dat je je toch weer te buiten gaat aan slecht voedsel minimaal.

Uit studies blijkt dat volgers van het 2 dagen dieet bijna twee keer zoveel gewicht verliezen dan mensen die continu een calorietellend dieet volgen en dat meestal maar moeilijk volhouden. Het boek geeft een eenvoudige en duidelijke handleiding, maaltijden en 100 heerlijke recepten. Ook staat er informatie in over de effecten op de gezondheid.

Lees meer

Microkrediet voor Moeders Kookmaand September 2014

Kook mee voor ondernemende moeders in AziëOrganiseer in de Kookmaand een etentje voor vrienden, collega's of familie. In ruil hiervoor ontvang je van je gasten een financiële bijdrage om aan Microkrediet voor Moeders te doneren. Met jouw donatie kunnen we aan ondernemende vrouwen in Azië leningen verschaffen om hun eigen duurzame onderneming te starten. Zo kunnen zij een betere toekomst voor henzelf en hun familie creëren. De gemiddelde lening die wij verstrekken is EUR 85. Aan het einde van de Kookmaand willen we met heel veel leningen van tafel gaan. Om dat te bereiken hebben we heel veel koks nodig. Doe dus mee!Hoe werkt het?1.Meld je aan voor de Microkrediet voor Moeders Kookmaand

Lees meer

ZELF WORST MAKEN

Worst maken is helemaal niet moeilijk. En wat is nu lekkerder jou eigen gemaakte worstje eten waarvan je precies weten wat erin zit. BASIS WORSTMENGSEL

Een basis worstje voor de beginnende worstenmaker.

Ingrediënten

1 kg varkensgehakt van goede kwaliteit en hoge vet presentatie

1 e versgemalen zwarte peper

2 t zout

1 t gedroogde oregano

Lees meer

Bakken met Unilever

Enkele weken geleden deden we een oproepje waarbij we opzoek waren naar `De Onzekere Thuiskok`. We kregen mailtjes van beginnende Smulwebbers maar ook van mensen die hun partner, vriend of vriendin opgaven. Immers, veel mensen willen wel aan de slag maar als je de basis niet beheerst eindig je toch vaak met een schoenzool of aangekoekte pan. Die basis, is precies wat Unilever op de bewuste 7 mei wilde uitleggen. Onder begeleiding van Smulweb Kookcollege kok Pim Haaksman ging een clubje van 10 enthousiaste, maar nog onzekere, koks aan de slag.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten