Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: maart 2013

De Zilveren Lepel Vis

De Zilveren Lepel Vis

€ 35,- Van Dishoeck - Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum BV, 2013.

Originele titel: Fish, recipes from the sea, Phaidon Press Limited, 2012.

Vrijdag Visdag

Vrijdag Visdag, luidt de eeuwenoude traditie. Het voedingscentrum raadt zelfs aan tweemaal per week vis op het menu te zetten, waarvan tenminste een keer vette vis. Vis heeft immers de reputatie goed voor de gezondheid te zijn. Om ons hierbij te helpen is er De Zilveren Lepel Vis, met hierin meer dan 200 authentieke Italiaanse recepten met vis en zeevruchten, voor zowel de beginnende als meer ervaren thuiskok.

Lees meer

Kookboekrecensie Lily′s cupcakes

Kookboekrecensie van Smulwebkok Peggy Bleeker. Deze keer kreeg ik een ander soort kookboek te recenseren, iets wat ik eigenlijk niet zo vaak doe, bakken. Ik was dus erg benieuwd naar Lily′s cupcakes en het gezin ook.

Wat me gelijk op viel bij het boek was dat het er aantrekkelijk uit zag. Een mooie foto op de voorkant die gelijk zegt: Zoet! en geloof me, na 2 soorten cupcakes gebakken te hebben kan ik vertellen dat het zoet is! Je houdt ervan of niet maar ik hou er van. Foto′s waar het water je bij in de mond loopt. Goed beschreven recepten die erg goed te doen zijn. Het lijkt veel werk maar dat valt eigenlijk best wel mee. In het begin van het boek vertellen de dames hoe je op kunt spuiten, met een paletmes moet omgaan, een marsepeinen roos moet maken etc. Leuk om te lezen en te doen. Aan de gang dan maar.

Lees meer

Op zoek naar winnaars

Voor de eerste uitgave van het Smulweb Magazine zijn we op zoek naar de leukste nummer EEN’s. Ben jij de beste koekjesbakker? Heeft het team van jouw (klein)zoon gewonnen met voetbal? Is er een recept in de familie dat jullie ALTIJD maken en de onbetwiste nummer 1 is? Wij willen het weten! Stuur je bijdrage naar meta@smulweb.nl en wie weet sta jij in het eerste Smulweb Magazine.

De leukste inzending krijgt dit prachtige 8pandas bamboe servies!

Heb je ooit een eerste prijs gewonnen?

Met je mooiste hond, de lekkerste appeltaart of de grootste komkommer? Het maakt eigenlijk niet uit wat, we zoeken nummer 1′s!

Lees meer

Speklappen uit alle windstreken, soorten en maten

Al mijn lekkerste speklappen gerechtjes op een rijtje. Dit word heerlijk smullen! Speklappen zijn niet zo bevorderlijk voor de lijn, maar nu en dan een lekkere speklapje eten is niet alleen goed voor de lichaam maar ook verruimend van geest. (comfort food)

Hier onder een paar recepten waarin speklappen en zowel ook hele stukken varkensbuik gebruikt worden.

(klik op de titel van elk gerecht als jij het wilt printen)

CHINESE 5 KRUIDEN SPEKLAPPEN

Ingrediënten

700 g speklappen, elk speklap in vier gesneden (zo 4 cm stukken)

Lees meer

Topchef Ron Blaauw levert Michelinsterren in

AMSTERDAM - Topkok Ron Blaauw levert met het sluiten van zijn gelijknamige restaurant in Amsterdam-Zuid vrijwillig twee Michelinsterren in. Op 5 april gaat hij in hetzelfde pand verder met een nieuw restaurant, genaamd Ron Gastrobar. Dat liet Blaauw woensdag weten.

De kok wil dat zijn nieuwe restaurant toegankelijker wordt voor een jonger publiek. „Ik ben supertrots op mijn sterren, maar het moet gewoon anders”, zegt Blaauw.

Klanten zullen in de Ron Gastrobar losse gerechten kunnen bestellen die 15 euro per stuk gaan kosten.

Lees meer

Een nieuw magazine voor Smulweb!

Lees hier alle ontwikkelingen voor het Smulweb Magazine!

28 mei 2013

De meeste producties zijn gedraaid! Een team van redacteuren, fotografen en stylistes is aan de slag geweest bij verschillende reportages. Zo waren we o.a. bij De Librije, hebben we de allerlekkerste taartrecepten geselecteerd en was de in Engeland razendpopulaire Gizzi Erskine bij ons in de kookstudio. Smulwebbers Diana en Wendy waren in de kookstudio om uit een ′blackbox′ te koken, het resultaat lees je in Smult. Op dit moment zijn de vormgevers druk bezig met de laatste opmaak. Een voorproefje zie je in de foto′s!

Lees meer

Ijsthee zonder suiker en koolzuur

′In de winter een theeliefhebber en in de zomer Big Fan van zelfgemaakte Ijsthee′. Als een echte theedrinker heb ik liever een ijsthee zonder suiker en koolzuur. Voor het maken van ijsthee gebruik ik losse thee(volle theebladeren) en ik voeg wat fruitstukken, muntblaadjes en ijsklontjes er aan toe. Darjeeling, Assam en Japanes Sencha zijn mijn favorite losse thee soorten voor het maken van ijsthee.

Sinds een maand ben ik bekend geraakt met de ijsthee van Takeya (nooit eerder van gehoord). Het zijn bekende theesoorten zoals de Chinese Sencha en Assam, ook van volle theebladeren. Ik heb hun ijsthee een aantal keer voorbereid zoals ik altijd deed en het smaakte veel beter. De nasmaak, kleur en geur is veel beter en de ijsthee werd niet bitter.

Lees meer

Ei in brood

Op veel Amerikaanse blogs zie je ze voorbij komen. Eggs in the hole, One Eyed Jacks, Eggs in a basket, Bullseye eggs, Eggs in a nest of hoe je het ook wilt noemen! ”Klinkt allemaal heel interessant, maar is het niet gewoon een boterham met daarin een simpel eitje?” Eigenlijk wel, maar dit is geen gewoon gebakken eitje. Qua smaak is het net wat anders dan een normaal gebakken ei en het ziet er natuurlijk ook veel leuker uit. De geweldige Nima van Cuisine La Nima deelt vandaag het recept! Of naja, voor zover je het een recept kan noemenÂ… Recept: Ei in brood gebakken (egg in a basket)

Lees meer

“PASEN” BIJ KOOKCLUB2006

Heerlijke recepten voor elk moment van de Paasdagen !! Feestdagen zijn “de dagen” om samen met familie of vrienden gezellig bij elkaar te zijn en samen te genieten van lekkernijen.

Het thema van de KOOKCLUB2006 is deze keer dan ook

GAST AAN TAFEL ??

De KOOKCLUB-leden hebben weer met elkaar gezorgd voor super lekkere recepten voor elk moment van de dag, namelijk voor je Paas-ontbijt, -brunch, -koffie, -high tea, -borreluurtje en –diner.

Namens Deon en Petra worden de Kookclubleden suzy2550, jeanne_sw, riawes, krientjes, alidada, planco, Fressnapf, foekje1, susan56, deonart, en pwiggers weer bedankt voor hun bijdrage(n).

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten