Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: augustus 2013

Yoga kookboek Voor een perfecte balans tussen lichaam en geest

Een heerlijk kookboek van de makers van Yoga Magazine (www.yogaonline.nl)
Vol gezonde, rustgevende en balancerende recepten die perfect aansluiten bij de yogafilosofie.

60 recepten met prachtige foto′s en duidelijke beschrijvingen
Inclusief inspirerende yogahoudingen Yoga is al lang niet meer voorbehouden aan geitenwollensokkentypes. Steeds meer mensen ontdekken dat yoga een van de plezierigste manieren is om aan je gezondheid te werken.… Lees meer »

Fantastisch Balkan kookboek op Voordekunst.nl

Foodies opgelet! Nu op Voordekunst.nl —Balkan′s Finest – A Documentary Cookbook

Een prachtig kookboek over de eetcultuur van de Balkan gemaakt door fotografe Iris Uffen en grafisch vormgever Gudrun Seijsener.
Klik de link en bestel snel je exemplaar, nog maar 16 dagen te gaan met crowdfunding!

http://voordekunst.nl/vdk/project/view/805-balkan-s-finest FOODIES OPGELET!! Nu op http://voordekunst.nl/vdk/project/view/805-balkan-s-finest

Een prachtig kookboek over de eetcultuur van de Balkan gemaakt door fotografe Iris Uffen en grafisch vormgever Gudrun Seijsener.… Lees meer »

Zelf brood bakken, erg leuk om te doen!

Zelf brood bakken is leuk om te doen en vooral heel erg lekker. Er gaat niets boven de geur van vers gebakken brood in huis. Liefhebbers van zelfgebakken brood zijn bij de Broodbakshop.nl aan het juiste adres. Hier koopt u ambachtelijke producten om zelf brood te bakken. Er zijn talloze broodmixen en bakingrediënten om uit te kiezen. Wilt u uw broodbakkunsten verder perfectioneren?… Lees meer »

De vakantie in eigen land huiskamerrestaurant tiendaagse: 16 t/m 25 augustus 2013

De zomer is in volle gang en daarom organiseert www.huiskamermenu.nl van 16 tot en met 25 augustus 2013 de ‘Vakantie in eigen land huiskamerrestaurant tiendaagse’. Gedurende deze periode kunnen vakantiegangers een speciale ervaring toevoegen aan hun vakantie door te dineren in één van de deelnemende huiskamerrestaurants. Uit cijfers van NBTC-NIPO blijkt dat Nederlanders steeds vaker op vakantie gaan in eigen land.… Lees meer »

Kinderen koken zelf

Kinderen vinden het enorm leuk om te helpen in de keuken én om zelf aan de slag te gaan met potten en pannen. Als jouw kind het leuk vindt om in de keuken te helpen, dan is dat mooi meegenomen.
Als een kind zelf met voedsel bezig is en zelf kookt, is het veel eerder geneigd om iets te proeven en gaat het anders naar voeding kijken.… Lees meer »

Arabische zomer

Dit gerecht is een van de heerlijke recepten die ik heb gelezen op een blog. Ze noemt het de Arabische zomer en is echt verrukkelijk! Ze heeft ook een facebooksite:

https://www.facebook.com/TheLionKitchen?fref=ts

Allemaal gemakkelijke gerechten die nog lekker zijn ook.
TZATZIKI (voor 4 personen)

– Ongeveer 90 gram Griekse yoghurt 0% vet;
– Halve komkommer;
– 1 knoflookteen;
– Peper en zout;
– Zeefdoek (of bij gebrek hiervan een theedoek);
– Rasp

Pak een bakje en span met een elastiek de zeefdoek om het bakje.… Lees meer »

De redactie test: de vers kookpakketten van AH

Onlangs werden wij op de redactie aangenaam verrast door een grote houten kist vol vers kookpakketten. Verspakketjes, zoals wij ze al snel noemden, wat zijn dat? Wij kenden het nog niet! Maar het was van AH en het zag er zeer goed uit. Handig ook! Het concept: een pakket met verse producten om een bepaald recept te maken. In de kist zaten diverse testpakketten, wij probeerden de exotische salsa, de gazpacho, de tomatensaus en de tomatensalsa.… Lees meer »

Jamie Oliver vs. MacDonalds – Het zoveelste voedselschandaal

The Naked Chef trekt ten strijde tegen fast food gigant. Vlees gebruikt door MacDonalds is vlees dat ongeschikt wordt geacht voor consumptie door mensen dat wordt gewassen in ammoniumhydroxide (ammonia) waarna het volgens Oliver vergelijkbaar is met een goedkoop product dat over het algemeen in goedkoop hondenvoer wordt verkocht. Zie ook onderstaand videoclipje:

Lees meer »

Kimchi: hoe maak je dit?

Een Koreaanse maaltijd zonder Kimchi, is geen maaltijd! Ik probeer zo één keer in een maand een nieuwe voedingsproduct uit. Dit om mijn kookkunsten dynamisch te houden en wat zeggen ze; “Je bent nooit te oud om wat nieuws te leren.” Deze keer dook ik in de Koreaanse keuken.

Wat is Kimchi?
Kimchi is een traditionele Koreaans gefermenteerde kool bijgerecht. Er word gezegd dat deze nationale gerecht in honderden variëteiten worden gemaakt.… Lees meer »