Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: januari 2013 (pagina 1 van 3)

Fleurjosephine en het geheim van de HelloFresh-box

Of ik een HelloFresh box wilde testen? Nu, dat leek me wel wat. Maar wat is het eigenlijk precies? Dat zal ik je vertellen. Maar eerst een paar belangrijke vragen: hou je van koken? En heb je soms weinig tijd? Of vind je het leuk om af en toe wat nieuws uit te proberen? Ik wel. Feit is dat ik `kamp` (dolblij mee!) met twee kleine ventjes.… Lees meer »

15 x Heerlijke ei gerechten

Ja wat valt er over te zeggen het EI ,in elk gerecht wordt het bijna wel gebruikt ,hartige taarten ,ovenschotels,salades, broodjes .Is het niet voor de binding dan wel erbij of ernaast voor het lekkere . Ook met een feestje of verjaardag een ei mag niet ontbreken heerlijke gevulde in allerlei variaties ,of was het nu chinees of indisch telor of foeyonghay .Er is zo veel mogelijk met ei ga hieronder eens kijken of er iets voor je bij zit .… Lees meer »

Smulwebkok Joke test en proeft de HelloFresh box

Zou jij HelloFresh willen uittesten? En daar dan wat over willen schrijven?
Die vraag werd mij door Smulweb gesteld en ik zei ja.

Wat is HelloFresh?
En zo werd op een dag dat het binnen veel aangenamer was dan buiten `s avonds een doos vol heerlijke spullen gebracht. Een doos met recepten en ingrediënten voor 3 dagen. Het uitpakken was een verrassing, goed verzorgd, keurig verpakt, fris ogende kwaliteit.… Lees meer »

Nieuwe kookgroep op Smulweb De stoverij

Ik liep er al een hele tijd mee in gedachten, maar heb het toch gedaan. Of je er nu 4 of 5 beheert maakt ook niet meer uit. Echter deze nieuwe kookgroep op Smulweb is wel heel erg leuk! Hij heet “De Stoverij“.
  In deze nieuwe kookgroep kun je alles vinden over stoven. Het woord zegt het al. Stoofpotjes rundvlees zijn razend populair op Smulweb.… Lees meer »

5 bespaartips om geld en tijd te besparen

Eten is een van onze belangrijkste levensbehoeften. We doen het tenslotte iedere dag, en je kunt er veel geld op besparen. We geven niet veel uit aan eten, maar alles bij elkaar opgeteld kan het flink oplopen, en daar kun je op besparen. Stel dat je 1 euro per maaltijd kunt besparen, dan komt dit al neer op ruim 1000 euro per jaar!… Lees meer »

Kookboekrecensie: Reis om de wereld in 80 gerechten door David Loftus met een voorwoord van Jamie Oliver

“Gaat meneer ergens naartoe?” vroeg hij. “Jazeker”, antwoordde Phileas Fogg. “We gaan een reis om de wereld maken.”Â…. “Een reis om de wereld,” prevelde hij. “In tachtig dagen”antwoordde Fogg.” “We hebben geen moment te verliezen”. Een waar kunstwerk, dit kookboek van fotograaf David Loftus. Geen kookboek van een kok dit keer, maar van een fotograaf “die voor wereldberoemde chef-koks als Jamie Oliver,Alain Ducasse en Heston Blumenthal fotografeerde.”
Samen met zijn beroemde culinaire vrienden reist hij langs dezelfde route als Phileas Fogg, hij als fotograaf, Jamie Oliver, NIgella Lawson en vele anderen als kok.… Lees meer »

Fotoreportage proeverijmenu januari 2013 Hofstede de Blaak

Het paradepaardje van Angelo.
Dit is mijn favoriete menu met begeleidende wijnen voor een super prijs kwaliteit verhouding.

Partner wilde geen vlees en zelf heb ik de kalfslende laten vervangen. Gemarineerde zeebaars met oestercrème, mossel, miso, dashi, ansjoviskruim,
zoetzure ijspastille en radijs

Gestoomde kabeljauw met geplette langoustine, pompoen, bosui, passievrucht en
langoustinejus

Kwartel gevuld met eendenlever, pastinaak, slakjes en paddenstoelenjus

Kalfslende met wang, kruim van merg en zwarte knoflook, koolrabi, wortel,
witlof en violet mosterd

Bereidingen van banaan, saffraan, vanille en mascarponeLees meer »

Nostalgische eetgewoontes

Soms ga je erover nadenken en besef je opeens dat je redelijk rare eetgewoontes hebt ontwikkeld. Ik heb bepaalde combinaties die ik moet eten, want dat ene past nu eenmaal niet zonder dat andere. Volgens mij zijn de meeste van deze eetgewoontes ontstaan in mijn jeugdige jaren en soms is het gewoon zoals het is. Ik ben er van overtuigd dat ik niet de enige op deze wereld ben die van zijn of haar eigen rare combinaties houdt.Lees meer »

Kandidaten gezocht: Heel Holland Bakt

Bent u een ster in het bakken van taarten, cakes, broden en andere creatieve baksels? Durft u het aan om uw keukenvaardigheden te meten met anderen? Geef u dan op voor het lekkerste programma van Nederland! Dat kan op: www.heelhollandbakt.nl

Update
De presentatrice en juryleden van Heel Holland Bakt zijn bekend!
Martine Bijl is de presentatrice van Heel Holland Bakt. Zij zal tijdens het programma de grote steun voor de kandidaten zijn in hun strijd om de titel van de beste amateurbakker van Nederland.… Lees meer »

“HOU JE VAN AZIATISCH?“

Dan is dit artikel zeker iets voor jou ! Hier vind je naast een bijzonder interessante inleiding van deonart een hele grote hoeveelheid Aziatische recepten van onze Kookclubleden.

Wat word er eigenlijk mee bedoeld als we zeggen dat een gerecht uit de Aziatische keuken komt?
Ik verbaas me altijd als ik zie bij welke categorieën keukens Smulwebbers hun Aziatische recepten plaatsen.… Lees meer »

Oudere posts