Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Jaar: 2013 (pagina 1 van 26)

SPETTERENDE KERSTMENU’S EN BUFFETTEN VAN KOOKCLUB2006

SPETTERENDE KERSTMENU’S EN
BUFFETTEN VAN KOOKCLUB2006

De bedoeling van de Kookclub voor Kerst 2013 was eigenlijk iets anders. MaarÂ…Â…. Als een keer niet alles loopt zoals gedacht, komen er toch weer leuke ideeën.
Samen met de leden van de Kookclub hebben we 10 Spetterende Kerstmenu’s uit verschillende landen + 1 Vegetarisch Kerstmenu en 2 heerlijke buffetten samengesteld.
De Kerstmenu’s zijn afkomstig uit Afrika, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Nederland, Polen, Scandinavië en Spanje.… Lees meer »

Win een Soof prijzenpakket inclusief 2 vrijkaartjes!

In de film wordt de volgende zin gesproken:
“Waar heb je zo lekker leren koken?”
“Een beetje van mijzelf en een beetje van Smulweb”.

Wat is jouw favoriete Smulweb recept? Laat het ons weten en maak kans op 1 van de 3 pakketten! In het pakket vind je 2 kaarten, het boek van Sylvia Witteman met recepten van Soof en een rode pepervormige USB-stick.… Lees meer »

Zó maak je reuzel

Reuzel is het zachte niervet van het varken. Eenmaal gesmolten splitst de varkensreuzel in gesmolten vet en de niet-smeltbare deeltjes, de bekende kaantjes. Lekker om je varkensvlees in te braden of om varkensrillettes van te maken. Liefhebbers smeren het op brood, al dan niet met stroop. Heb je reuzel over? Ook te gebruiken – handig! – als smeermiddel bij krakende scharnieren of om je borst mee in te smeren tijdens barre schaatstochten.Lees meer »

Uitgekookt!

Uitgekookt! duikt in de scheikundige, biologische en natuurkundige processen die tijdens het koken plaatsvinden, om de antwoorden te achterhalen op vragen als ′waarom zakt mijn soufflé in, lijkt mijn biefstuk wel een schoenzool′? Als je goed kijkt naar de kaft van dit boek zie je een cavia die zijn hoofd door de letter ‘o’ steekt. Op de titelpagina zie je ‘m weer.… Lees meer »

Bieten koken

In deze les leer je bieten koken. Dit is niet moeilijk als je er maar de tijd voor neemt.

Een video instructie vind je op http://www.kokenmetdorus.nl/les_bieten_koken.php

Meer lessen over het werken met groenten vind je op http://www.kokenmetdorus.nl/cursus_groenten.php 1. Snijd het loof van de knollen af. Het loof kun je gebruiken in andere gerechten als vervanger van snijbiet.
2. Borstel de knollen met een afwasborstel schoon onder de kraan.… Lees meer »

Geskiedenis van Sosaties

Interessanthede oor sosatie se herkoms Sosaties vir braaidag is erfenis op ’n stokkie

Sosaties kom al so ‘n lang pad met ons koskultuur – en is nogals eksoties vir ons ou volkie. Eeue gelede al in die Ou Kaap het herberge bekend gestaan as“sosatie-en-ryshuise”. Dis onseker presies waar die term sosatie oorspronklik vandaan kom. Mens mag dalk dink dit kom van die Indonesiese satay, maar tog nie, want die soet gekookte kerriemarinade van sosaties onderskei ‘n sosatie van satay.… Lees meer »

KOOKCLUB2006 viert Sinterklaas

5 December, Sinterklaasavond ! In Nederland is het al een hele lange traditie dat op 5 december “pakjesavond” wordt gevierd. En die traditie moeten we houden !

Maar ken je ook het verhaal van “Zwarte” Piet?
Sinterklaas kwam tijdens één van zijn lange wandeltochten op een slavenmarkt terecht. Hij zag daar een weeskind dat te koop was. Het jongetje kwam uit Ethiopië en heette Pieter.… Lees meer »

Tonijn

Tonijn staat regelmatig in de belangstelling. Dat tonijn een verzamelnaam is voor een aantal soorten oceaanvissen weten veel mensen niet. Van de twintig mondiale tonijnsoorten worden slechts vijf voor consumptie gevangen. Skipjack, geelvintonijn, grootoogtonijn, Albacore tonijn en blauwvin tonijn. De tonijn is zeer geschikt om rauw te eten. Sashimi is de vorm die bij de meeste mensen het meest bekend is.… Lees meer »

Dorade

De dorade is zilvergrijs met een grote zwarte vlek bij het begin van de zijlijn, die doorloopt op de bovenzijde van de kieuwdeksels.De dorade wordt maximaal 70 cm lang. De gemiddelde lengte is 35 cm.

De dorade heeft een stevige, volle smaak en is gegrild het lekkerst. Hier vindt u enkele aanbiedingen van onze ONLINE VERSMARKT om kennis te maken met het gemak van deze nieuwe service: Verse vis vanuit IJmuiden, 5 dagen per week, binnen 24 uur thuisbezorgd in Nederland en België!… Lees meer »

Oestermes

Dit handige mes maakt het een stuk makkelijker om de oester veilig en snel open te kunnen maken. Hier vindt u enkele aanbiedingen van onze ONLINE VERSMARKT om kennis te maken met het gemak van deze nieuwe service: Verse vis vanuit IJmuiden, 5 dagen per week, binnen 24 uur thuisbezorgd in Nederland en België!… Lees meer »

Oudere posts