Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: september 2012

Terughaal actie zalm in alle varianten AH !! Salmonella !!!! NIET ETEN !!!!!!!

In alle varianten van (verse) zalm(producten) gekocht bij Albert Heijn kan salmonella zitten. Afgelopen vrijdagavond kreeg ik de eerste mailtjes op mijn bordje. Om middernacht was er de terugroepactie voor alle producten! De oorzaak van de besmetting ligt bij de fabrikant. Wij kopen dit regelmatig net zoals vele mensen hier. Dus lezen en terugbrengen en geld terug voordat je ziek word! Hieronder een kopie van de officiele mededeling.

BELANGRIJKE MEDEDELING

Albert Heijn heeft besloten een groot deel van de gerookte zalm van het eigen merk uit de winkels terug te halen. Het gaat hierbij om de volgende producten:

Lees meer

de Landelijke Appelplukdag

Het was vorige week zaterdag, 22 september Landelijke Appelplukdag en ik ben, gezellig met mijn zoon, appels (en peren) gaan plukken bij een teler in mijn omgeving. Speciaal voor de jonge kinderen had men een groot springkussen op het terrein gezet. Achter de tractor een geïmproviseerd treintje en zo werden wij de boomgaard ingereden. Maar, niet voordat mijn zoon eerst een ambachtelijk gemaakt ijsje van appel en peer achter de kiezen gestoken had. Geweldig leuk om zelf te plukken; we hadden het weer mee –maar een paar spettertjes- en het was heerlijk om zo tussen de vruchtdragende bomen rond te struinen. Ik word altijd heel hebberig in de omgeving van fruitbomen en struiken; die wil ik plukken en die en oh, die ziet er nog mooier uitÂ…Afijn, de foto’s die ik hierbij voeg spreken voor zichzelf. Zo’n Landelijke Appelplukdag is natuurlijk heel leuk en leerzaam voor (gezinnen met) jonge kinderen: “Kijk, zo groeien appels nou en nee, aardappels groeien niet aan bomenÂ….”, maar ook mijn volwassen zoon genoot met volle teugen. Na het plukken hebben we nog wat spulletjes gekocht in de Landwinkel en met een tevreden gevoel en 6 kilo fruit gingen wij naar huis. De echte appelpluk is nu in volle gang. Overal waar boomgaarden zijn, zie je een drukte van belang en grappig genoeg zie je tussen de plukkers veel ouderen/gepensioneerde mensen.

Lees meer

Mijn geheugen....

Mijn geheugen is de sterkste niet... En aangezien ik hier allerlei recepten op bewaar, laat ik hier ook ideeën achter uit de winkel! Avondeten:

- Markant Kip tandoori

- Knorr Boboti

- Knorr Wraps

- Turkse pizza

- Knorr Kofta

-

Restaurant:

De Financiën

Lees meer

Crisis koken II

Gratis voedsel uit de natuur! Een aantal maanden geleden heb ik een klein artikel geplaatst met de naam crisis koken. Hierin geef ik wat tips om goedkoop maar gezond te kunnen koken. Vandaag wil ik je wijzen op twee prachtige producten die je gratis zelf kunt zoeken en gebruiken.

Deze week liep ik tijdens een wandeling langs een rozenbottel struik en moest ik opeens denken aan een mijn kinderjaren toen ik 5 of 6 jaar oud was. Wij hadden een buurvrouw die ons altijd vroeg om een emmer rozenbottels te plukken. Hier maakte zij altijd verse rozenbotteljam van. Voedsel kan blijkbaar blijvende indruk met alle sensaties zoals reuk, geur en smaak achterlaten want na ruim 40 jaar weet ik nog hoe deze jam smaakte en eruit zag.

Lees meer

Kookboekrecensie: Arabia bij je thuis

Arabia bij je thuis, Arabisch-mediterrane recepten om te leren kennen, Nadia Zerouali & Merijn Tol / Kosmos Uitgevers 2012 We geven 5 exemplaren weg van dit fijne kookboek! Wat is jouw lievelingsgerecht uit de Arabische keuken? Laat het ons weten middels een reactie op deze recensie of via Facebook!

Arabia

Arabia bij je thuis is het derde boek op rij in een serie kook- en leesboeken van Nadia en Merijn. Het duo dat je in haar boeken op een kleurrijke, enthousiaste en kundige wijze kennis laat maken met een boeiende keuken. Want dat wordt ook uit dit boek duidelijk: Arabia is geen land maar een wereld waar geuren, smaken en emoties nauw met elkaar verbonden zijn. Naast collega`s zijn Nadia en Merijn ook reisgenoten. Samen bereizen ze al de gebieden die Arabia omsluiten en die ze in contact brengt haar bewoners en hun lokale heerlijkheden. En dat schrijven ze mooi op, uit alle woorden spreekt liefde voor het gebied, de eigenheid en de gerechten. Maar bovenal het enthousiasme en de wil om dat op de lezers over te brengen. Grappig genoeg staat er heel toepasselijk in een kinderlijk aandoend handschrift op de achterkant geschreven: Arabia eetbare liefde door Merijn en Nadia.

Lees meer

7 manieren om iemand uit te nodigen voor een bijzondere heerlijke maaltijd of High Tea

Is het tijd om je (schoon)ouders na enkele maanden ontlopen weer eens uit te nodigen, of wil je een bevriend stel uitnodigen als bedankje voor de hulp bij een verbouwing of verhuizing. Dan is een heerlijk verzorgde maaltijd of een HighTea hiervoor een leuke invulling.

Op Smulweb staan 1000-en verschillende gerechten, dus dat zal het niet het probleem zijn. Maar hoe nodig je manier uit? Een etiquette. 1. Via email

Lekker makkelijk, maar eigenlijk kan dit echt niet. Zo kan het toch nooit iets bijzonders. Lees verder voor betere mogelijkheden.

Lees meer

Brugge Culinair 2013

Voor de 5e editie van ‘Brugge Culinair’ lanceren we een totaal nieuw concept met LIVE COOKING, kookdemo’s met onze Brugse sterrenchefs, een heuse Fiera Italiana , een traditionele Spaanse Feria, kookwedstrijden tussen hobbykoks en nog veel meer, dit in samenwerking met met de stad Brugge,Horeca Brugge, UNIZO, COOK en HORECA-MAGAZINE! Voor de 5e editie van ‘Brugge Culinair’ lanceren we een totaal nieuw concept met LIVE COOKING, kookdemo’s met onze Brugse sterrenchefs, een heuse Fiera Italiana , een traditionele Spaanse Feria, kookwedstrijden tussen hobbykoks en nog veel meer, dit in samenwerking met met de stad Brugge,Horeca Brugge, UNIZO, COOK en HORECA-MAGAZINE!

Lees meer

De herfst is de beste tijd voor heerlijke verse Noordzeevis. Hier vind je de allerlekkerste receptuur!

Wist je, maar in het najaar is de vis op zijn opperbest qua smaak! Ik heb ruim 10 jaar gevist en gevaren op de Noordzee en Atlantische Oceaan en weet wel iets dacht ik. Ze zijn vet, volgevreten en paren niet. Het visvlees is nu op en op TOP qua kwaliteit mag je wel stellen. Het najaar is één van de beste perioden om vis te kopen en te gaan eten. Denk ook eens aan kerngezonde schaal- en schelpdieren zoals mosselen of een oester. Of het nu Kabeljauw of Schol is dat maakt niet uit. Hieronder in dit artikel vind je m’n beste en lekkerste vis recepten per categorie. Er staan heerlijke dingen tussen. Sommige dingen zijn leuk om met kinderen te maken, sommige dingen zijn ideaal voor bij de feestdagen en de rest is gewoon lekker. Ik zou zeggen en denken doe er je voordeel mee en eet lekker, gezond en smakelijk!

Lees meer

15 x Heerlijke stoofgerechten

Hallo allemaal , de herfst en de winter komen er weer aan .Dan gaan we weer gerechten met veel smaak maken .Stoven is ook zo’n manier lekker pruttelen van het vlees rustig garen en de smaak erna super .Ga eens kijken naar mijn stoofgerechten .Misschien zit er iets voor je bij om deze herfst of winter te maken .Eet smakelijk

Scottiglia

Wildstoofpotje

Griekse-stoofpot

Poolse-stoofschotel-bigos]

Jachtschotel-met-gestoofd-rundvlees-aardappelpuree-en-zuurkool

Provenaalse-vissersstoofpot

Heerlijke-herfst-stoofpot

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten