Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juli 2012

Maak simpel en snel zelf je tandpasta zonder fluoride.

Denk je dat fluoride in tandpasta goed is voor je tanden? Fluoride wordt sterk aangeprezen omdat het onze tanden zou beschermen, maar fluoride is ook een giftige chemische stof die k@nker kan veroorzaken en schade kan toebrengen aan ons zenuwstelsel. In veel landen wordt fluoride het aan het drinkwater toegevoegd, maar dankzij dr. Moolenburgh wordt dit in Nederland sinds 1976 niet meer gedaan. We mogen ons gelukkig prijzen dat we hierop een uitzondering zijn. Fluoride komt voor in rattengif en is een belangrijk bestanddeel in bestrijdingsmiddelen tegen schimmel. Het kan zelfs tot zwakke botten en tanden leiden. In veel landen staat er ook een waarschuwing op een tube over de giftigheid van fluoride, vooral voor kleine kinderen is het gevaarlijk.

Lees meer

Boost je immuunsysteem op een natuurlijke manier

Het kan heel zinvol zijn om je eens te verdiepen in de geneeskrachtige werking van voedsel. Het immuunsysteem is namelijk afhankelijk van wat er via je maag je lichaam binnenkomt. Iedereen weet dat ondervoede mensen nu eenmaal vatbaarder voor allerlei ziekten zijn dan zij die een gezond en voedzaam dieet aanhouden. Enkele voorbeelden van veelgebruikte kruiden en specerijen:

Echinacea

1.Echinacea- Echinacea is een populair middel wat bekend staat om zijn gunstige werking op het immuunsysteem. Gecombineerd met Geelwortel, een andere plant of alleen als thee heeft Echinacea aangetoond infecties aan de bovenste luchtwegen te helpen voorkomen en verkoudheid te verlichten.

Lees meer

Fast-Food

Het eten van vet voedsel zorgt ervoor dat onze hersenen krimpen, op dezelfde manier als bij de ziekte van Alzheimer gebeurt. Dat blijkt uit onderzoek dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschift Neurology. Maar of mensen ook dommer worden van fastfood zegt het onderzoek niet.

Doorbloeding

In een dieet met veel fastfood zit veel verzadigd vet, dat slecht is voor de doorbloeding van het brein. Ook zitten er maar weinig vitamines B, C, D en E in dergelijk voedsel, waardoor de hersenen krimpen zoals dat ook bij Alzheimer gebeurt. Mensen die juist veel van deze vitamines en omega-3 vetten binnenkrijgen hebben een relatief groot brein, omdat "die de bloedvaten in de hersenen stimuleren′′, zegt de leider van het onderzoek, neuroloog Gene Bowman.

Lees meer

Vitamine D...

Wie zijn jonge kinderen niet dagelijks braaf tien druppels vitamine D toedient, kan rekenen op strenge preken van de medewerkers van het consultatiebureau. Broze botten! Meer kans op infecties! Algehele malaise en spierzwakte: dat staat uw kind te wachten als het een vitamine D-tekort oploopt. Maar ook steeds meer volwassenen slikken trouw de druppeltjes of pilletjes om een tekort aan vitamine D te voorkomen of bij te spijkeren.

Winter

Zouden alle Nederlanders dagelijks wat vitamine D moeten slikken? "Zeker niet alle Nederlanders. Het gaat om de risicogroepen en die zou ik het in de winter willen aanbevelen", antwoordde Jos Wielders, klinisch chemicus in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, zaterdag in BNR Gezond.

Lees meer

Koffie drinken verbetert de sportprestaties

De Olympische Spelen zijn van start gegaan en misschien wil je je eigen sportprestaties ook wel verbeteren?

Jawel, niets meer dan een kopje koffie nuttigen. Zo concludeert het kenniscentrum Koffie en Gezondheid op basis van de nieuwst wetenschappelijke inzichten. Koffie voor fysieke prestaties

Cafeïne bevordert de fysieke prestaties; het vergroot het uithoudingsvermogen en geeft het gevoel dat de inspanning minder zwaar is. Het maakt niet uit welke sport je beoefent, of je nou traint voor een marathon, op fietsvakantie gaat of een teamsport beoefent, cafeïne helpt.

Lees meer

Fotoreportage a la carte gerechten Hofstede de Blaak

Met ma, zus en partner Paté en crème van eendenlever met gerookte paling, biet, krokante kikkerham en appel

Gegrilde Sint-Jacobsmosselen met oester, komkommer, cumbava, zilte zeegroenten, eendenlever, lobbige dashi en miso

Munsterkaas met eendenlever, kersen, rabarbersap, balsamico en zoethout pastille

Chocolade bereidingen met yuzu en vanille
Lees meer

De oven blijft schoon.

Ik ben dol op eten uit de oven. Maar vooral bij voedsel dat op het rooster gemaakt wordt is het schoonmaken daarna mij een doorn in het oog. De oplossing is zo simpel.... Kip uit de oven vind ik heerlijk maar het heeft toch wat nadelen. Leg je de kip in een ovenschaal dan "kookt" de kip bijna in eigen vet en leg je hem op een rooster dan brand het vet soms zo in dat het heel wat werk is om de bodemplaat weer schoon te krijgen. Ook een braadzak vind ik geen optie.

Mijn oplossing is bij toeval geboren en misschien gebruiken anderen hem al veel langer, maar ik was hem nog niet tegen gekomen.

Lees meer

15 x Heerlijke Olympische gerechten

Iedereen zat er klaar voor de opening van de Olympische spelen .Alle werelddelen komen bij elkaar alle culturen en rassen smelten samen om een top prestatie neer te zetten .Ik heb hierop mijn vaste 15 x aangepast en dit zijn gerechten van over de hele wereld en nu bij elkaar gekomen in dit artikel .Kijk ook eens op de link onderaan voor de heerlijkste gerechten van Fressnapf misschien zit daar ook iets lekkers voor je bij .Groet Dirk

Babi-pangang-met-mihoen

Japanse-zalm-uit-de-oven

Gehakt-met-aubergine-en-couscous

Lees meer

De mix-verpakking Theebloemen voor wie niet kiezen kan.

Theebloemen maken van theedrinken een echt feestje. Voor de mensen die niet kunnen kiezen of van afwisseling houden hebben we de mix-verpakkingen. De verpakkingen bevatten verschillende soorten Theebloemen in verschillende aantallen. Zo heb je voor elke gelegenheid een andere thee.

Wat is een Theebloem precies?

De Theebloem is een bundeltje met gedroogde groene theebladeren. De knop is samengebonden met een katoenen draadje en hij ontvouwt zich tot een prachtige bloem wanneer hij met heet water in aanraking komt. De theebladeren vermengen zich met het hete water tot een heerlijke thee en er verschijnt een prachtige bloem.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten