Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: november 2012 (pagina 1 van 5)

Route d-′Amuse in Valkenburg

Route d-′Amuse in Valkenburg.

Mijn vrouw gaat volgende week bij een nieuwe werkgever werken en hield van tevoren 2 vakantieweken over. Aangezien ik ook nog wat dagen over had besloten we om onder andere een paar dagen Valkenburg te bezoeken. Enkele jaren geleden hadden we daar de Gemeentegrotten in de kersttijd al eens bezocht en dat was een 2e bezoek waard.… Lees meer »

Kookboekrecensie ′ De Zilveren Lepel′

De Zilveren Lepel
1504 pagina′s/ van Dishoeck
€ 45,00[/color] ‘Il Cucchiao d′argento′

Aan tal van kookboeken zou ik zo voorbij lopen in een winkel, gewoon al bij een voorgevoel dat het boek in de kast beland zonder er ooit in te bladeren, laat staan koken. Echter.. bij sommige kookboeken blijf ik stilstaan, en watertandend bladerend beseffen dat ik dit kookboek aansluit bij de schare kookboeken collectie waar je heel je leven wat aan zou kunnen hebben.… Lees meer »

Ontdek het geheim van de Surinaamse keuken

SuCuisine levert kant en klare melanges van Surinaamse kruiden levert waarmee je snel en eenvoudig (Surinaamse) gerechten kunt maken zonder toevoeging van extra kruiden. De kruiden van SuCuisine worden op authentieke wijze en met verse originele ingrediënten en zonder smaakversterkers, kruidenextracten of conserveringsmiddelen in Suriname bereid.
Met de kruiden en recepten van SuCuisine geniet u van de (Surinaamse) gerechten zoals deze in Suriname bereid worden en van generatie op generatie doorgegeven worden.… Lees meer »

Proef het Westelijk Handelsterrein

In toprestaurant genieten van 4 verschillende culinaire gerechten. In verschillende toprestaurants kan je genieten van culinaire gerechten, 8 restaurants van het terrein verzorgen ieder overheerlijke gerechten. Aan de hand van de menukaart kies je zelf vier gerechten bij welke restaurant je het wilt eten. Je kunt iedere gang bij een ander restaurant aanschuiven!

Om de wandeling nog iets aangenamer te maken staan diverse partners op het terrein met lekkernijen.… Lees meer »

Recepten

Een kleine selectie van de recepten uit onze restauranttijd. Zie mijn artikel Panade en Gulliver′s.
Ik heb er nog een aantal in mijn archief zitten. Die worden geleidelijk aan toegevoegd. Tiramisu

Klop 250 ml slagroom lobbig met 100 gram witte basterdsuiker. Roer er dan met de mixer op laagste stand 200 of 250 ml. mascarpone doorheen, Het moet goed door elkaar zijn geroerd.… Lees meer »

Kookboekrecensie: Koken als een chef

Smulweb geeft 5 exemplaren van Koken als een chef weg! Welk gerecht zou jij aan Gordon durven voorzetten? De 5 leukste antwoorden ontvangen zijn nieuwste boek!

Deze actie is afgelopen, je kunt niet meer meedoen. Gefeliciteerd: Noortje van Odijk, Dave en Nathalie Malek, Jeffrey Rijkse, Ilse de Jong en misseliza!

Alvast een voorproefje nemen uit Koken als een chef?
Recensent FJbaktpannenkoeken ging aan de slag met:
*Zeebrasem met tomaten-kruidensalsa
*Langzaam gegaarde pittige lamsschenkels

Geselecteerd door de Smulweb redactie:
*Kip gevuld met knoflook en tamme kastanjes
*Ramsays apple crumble
*Simpele arancini van Gordon

Over het boek
Wie dit boek zou lezen zonder de auteur te weten, zou misschien nooit vermoeden dat het Gordon Ramsay is die het op zijn naam heeft staan.… Lees meer »

Alle 2013 Michelin sterrenrestaurants duidelijk op een rij in deze lijst

Vanmorgen 26 november zijn in Maastricht de Michelinsterren gepresenteerd. Het was leuk dat we de, overigens goed verzorgde presentatie, middels een livestream rechtstreeks konden bekijken. [HIER] kun je lezen hoe dat is gegaan. Hieronder staat, voor de restaurantliefhebbers onder ons, derhalve de complete lijst voor 2013 want die ontbrak in het andere verhaal. Vijf restaurants hebben hun ster in moeten leveren.… Lees meer »

Win een gevulde vriezer

Deze actie is afgelopen, je kunt niet meer meedoen.

 

Queens bestaat 10 jaar en dat moet gevierd. Samen met Queens geeft Smulweb daarom een goed gevulde Whirlpool vriezer weg! Deze enorme vriezer is voor jou gevuld met de lekkerste Queens vis, van filets tot snacks en complete maaltijden.

Zo doe je mee!
Koop een zak Queens panga, verzin een slogan en win!… Lees meer »

Michelin sterren 2013

De nieuwe Michelinsterren voor 2013 zijn bekend met o.a. drie nieuwe tweesterrenrestaurants! De Nederlandse gastronomie: constant in kwaliteit en toprestaurants
Met de De Librije van Jonnie Boer en Oud Sluis van Sergio Herman behoort Nederland ook
in 2013 tot de gastronomische wereldtop van driesterrenrestaurants.

De nieuwe Michelingids Nederland 2013 presenteerde een recordaantal
tweesterrenrestaurants, namelijk 18! Hieronder bevinden zich drie nieuwe die dankzij hun
goede, veelal jonge, chef-koks bijdragen aan de kwaliteit van de Nederlandse gastronomie.… Lees meer »

15 X Heerlijke Sint gerechtjes

Het is bijna weer zo ver Sinterklaas. Nog eventjes en de kleintjes onder ons zijn niet meer te houden nerveus zenuwachtig wat een leuke tijd is het toch .Lekker allerlei zoetigheden koeken en pepernoten ,kruidnootjes enz enz. Maar ook hartiger zaken zoals gourmet en tapas ,fondeu staan ook vaak op het menu .Ga hieronder eens kijken of er iets voor je bij zit .… Lees meer »

Oudere posts