Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: oktober 2012

Ontdek de Picanha voor het kerstmenu

Steeds meer mensen ontdekken de Picanha. Een bijzonder lekker stuk vlees dat je bijna nergens tegenkomt. Vraag een Braziliaan naar zijn favoriete stuk vlees en hij zal je zeggen: een Picanha. Picanha? denkt u dan, nooit van gehoord. De Nederlandse benaming is het staartstuk. De picanha heeft een driehoekige vorm en ligt in het verlengde van de dunne lende. Als deze afkomstig is van een mooi vleesrund en niet van de melkkoe, heb je echt een prachtig stuk in handen, tegen een prijs die veel lager is dan bekende stukken als entrecote of ribeye.

Lees meer

Himalayazout

Waarom Himalayazout

Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water en zout. Naast water en zuurstof is Zout onmisbaar voor het lichaam. Geen gedachte, emotie of activiteit zonder zout. Maar zout werkt alleen maar als het door het lichaam wordt opgenomen. (Natriumchloride) gewoon keukenzout is een chemische stof die niet opgenomen wordt, maar het lichaam belast. Hierdoor kunnen we, hoe zout we ook eten, een tekort hebben aan zout. Alternatieven als zeezout en steenzout kunnen tegenwoordig helaas niet vrij zijn van vervuilingen. Himalayazout is volkomen natuurzuiver. Het heeft al zijn oorspronkelijke elementen behouden en wat minstens zo belangrijk is: Himalayazout is volledig opneembaar.

Lees meer

15 x Heerlijke Rundvlees gerechten.

Wat een heerlijk stukje vlees is het toch he.Zeker nu in de herfst en winter genieten van zoveel smaak ,super smakelijk in zoveel gerechten .Ook in landen waar geen varkensvlees gegeten wordt rundvlees heel vaak gebruikt ,daar worden dan de heerlijkste gerechten mee gemaakt .Ook in ons eigen land kunnen we er wat van .Stoofpotten, stoofvlees en wat al niet meer .Ga eens kijken hieronder of je wat lekkers tegenkomt .

Rendang-rundvlees-gekruid-rundvlees

Russische-runderpot

Dengdeng-pedis-pittig-rundvlees

Lees meer

Lekker 2013 Restaurant Top 100

Restaurantgids Lekker heeft de Top 100 van beste restaurants voor 2013 gepubliceerd. Nadat eerder vandaag de Top 10 bekend is gemaakt, is nu ook de Top 100 gepubliceerd. Dus liefhebbers lees hier verder

Nieuw in Top 100 Lekker 2013

Nieuw in de Top-100 zijn La Provence Driebergen (89), De Saffraan Amersfoort (93), De Swarte Ruijter Holten (96), Bord’Eau Amsterdam (97), De Echoput Hoog Soeren (99) en Tante Koosje Loenen a/d Vecht (100).

Lekker 2013: Grootste stijgers

De 5 grootste stijgers in de Top-100 zijn Pure C Cadzand ( 32), Ron Blaauw Amsterdam ( 29), Katseveer Wilhelminadorp ( 21), Wereldmuseum Rotterdam ( 17) en De Kromme Watergang Hoofdplaat ( 17). Onder de stijgers zijn opvallend veel Zeeuwse restaurants.

Lees meer

De Smulweb redactie test: de Versapers slowjuicer

We mogen een heuse Versapers t.w.v. 309,- weggeven! Wat zou jij maken met deze super slowjuicer? Vertel het ons door een reactie te geven op dit artikel of reageer via Facebook/Smulweb.*

Hoera, we hebben een winnaar! Gefeliciteerd Purrie! De Versapers komt naar je toe!

Het sap verslag

Je werkt, je bent moeder en je doet je best gezond te eten. Dat lijkt makkelijk als je bij Smulweb werkt, met dagelijks tientallen recepten op je bord, maar in de praktijk blijkt dat niet helemaal zo. Twee ons groente, twee stuks fruit: ik red het vaak niet, sssst. Nu kregen wij onlangs op de redactie een heuse Versapers slowjuicer bezorgd. Ja, leuk, spannend, mooi ook, dacht ik. Maar gaan we `m ook echt gebruiken? Ik denk dat de kracht van zo`n apparaat valt of staat met gebruiksgemak. Je moet `m makkelijk in elkaar kunnen zetten en nog makkelijker kunnen schoonmaken. Afgezien van het sap dat eruit komt natuurlijk, maar daar later meer over.

Lees meer

DE “HERFST” VAN KOOKCLUB2006

HERFSTÂ….je denkt aan heerlijke geuren uit de keuken, wild, nieuwe wijnen, paddenstoelen die weer tevoorschijn komen, prachtig gekleurde pompoenen, mooie kleuren en warmte binnenshuis,. Deze gedachten hielpen ons bij de keuze van deze recepten.

Gediggie vir herfs

Dit verander

Die dae word weer korter

Die wolke kyk meer grys

Die blare begin te dans in kleur

Die son lag flou in trans

Najaarsdrome bestaan nog steeds

Lees meer

15x Heerlijke kool gerechten

Ja met de herfst en winter in aantocht maar eens een artikel gemaakt met lekkere koolgerechten .Kijk eens wat er allemaal mogelijk is met allerlei soorten kool witte ,rode , groene ,spits ,spruitjes enz enz .Ik hoop dat ik je er een beetje mee kan inspireren om eens iet anders met de verschillende koolsoorten te doen .Eet smakelijk

Gegratineerde-vis-en-witte-kool-schotel

Kooltaart

Ierse-stamppot-van-puree-met-witte-kool

Poolse-stoofschotel-bigos

Atjar-zoals-bij-de-chinees

Golubtsy

Rodekool-met-kipreepjes-en-knoflookpuree

Lees meer

Smullen op de markt in Helsinki

Soms is het heerlijk smullen op de markt.

In Helsinki hebben ze heerlijke verse en visgerechten. Soms is het heerlijk smullen op de markt.

In Helsinki hebben ze heerlijke verse en visgerechten.

Waar wij ons patatje halen, nemen de Finnen vers gemaakte visgerechten.

Zeker op vrije dagen nemen de Finnen het ervan.

Lees meer

Peking eend

Serveren en het eten van Peking eend In veel Chinese restaurants in Nederland wordt de Peking eend anders geserveerd dan in Beijing (Peking).

In het filmpje zie je hoe het in Peking wordt gedaan

Lees meer

De nasleep van Zalmonella bij Foppen Harderwijk

De nasleep van de zalm- affaire bij Foppen is desastreus. Ruim 950 zieken en drie doden volgens de cijfers van het RIVM. Er is zelfs al om schadevergoeding gevraagd via advocaten. Mensen haal zalm bij de visspecialist, niks mee aan de hand. Zalm is verder een prima voedingsmiddel of product. Ik ga jullie doorlinken naar de waarheid:

Lees voor het vervolg en het verhaal HIER

Lees daar verder.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten