Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: januari 2012

15 x Heerlijke Spaanse gerechten

Met dit weer kijk je toch uit naar de zon .Ik wel althans maar het is niet anders .Weer een aantal warme gerechten met temperament uitgekozen misschien krijg je het hier wel warm van . Na de Italiaanse keuken is nu de Spaanse aan de beurt . Ook hier heel veel mogelijkheden en diversiteiten in de gerechten .Er staat in Spanje veel vis op het menu maar ook kip is een veel gebruikt product. Ook worden er heerlijke kruiden gebruikt en lekker veel knoflook .Ik hoop dat ik je hierbij weer inspiratie kan geven om eens iets uit het middellandse zee gebied te maken .Kijk hieronder en neem iets lekkers mee.

Empanada-met-chorizo

Lees meer

Smulweb`s Grote Weggeef Show

In het Smulweb Magazine Aan Tafel vind je op blz. 44 prachtige prijzen. Elke maand wordt er een nieuwe prijs weggeven! Elke 1e van de maand vind je op deze pagina een nieuwe prijs.

De winnaar van januari is: Joys Paques alias gipskruid.

KitchenAid Artisan® Foodprocessor t.w.v. 399,-

Er bestaat een culinair hulpmiddel dat alles biedt om je creativiteit te vergroten: de Artisan® Foodprocessor van KitchenAid. Deze flexibele machine voert alle taken snel en probleemloos uit en stelt je in staat de meest uiteenlopende recepten in een mum van tijd voor te bereiden. Je ideale metgezel in de keuken, zowel voor dagelijks gebruik als voor speciale etentjes.

Lees meer

Vandaag kreeg ik mijn slowcooker thuis

Hieronder kunt u lezen waarom ik dit schrijf want het is niet echt bijzonder als iemand een slowcooker krijgt.

Het is eigenlijk gericht aan alle mensen die een Bestron slowcooker hebben.


Een lid van Smulweb had een slowcooker gekocht, een Bestron DSC65 en als eerste slowcooker gerecht mijn recept van Stifado gemaakt (wat ze overigens heerlijk vond).

Ik ontving de dag daarna echter een bericht met de vraag of mijn recept van Stifado soms uit de bijgeleverde handleiding van de Bestron slowcooker kwam omdat ze ontdekte dat het daar ook in stond.

Lees meer

Doe de Shake !

Heerlijke milkshake,s en sorbets ! Hier vind je recepten van allerlei lekkere milkshakes, en diversen aparte sorbets !

Kijk bij mijn kookgroep

Doe de shake !!!!!!!!!!

Lees meer

Jarige Job zet zich in voor Orange Babies

Restaurant ’t Deurtje in Amstelveen bestond vrijdag 20 januari 35 jaar! Om dit te vieren werd een jubileumfeest gehouden waarbij de eenmalige glossy-magazine ′35 jaar ′t Deurtje′ met onder andere nieuwtjes over het restaurant werd gelanceerd. Daarnaast werd een veiling gehouden ten bate van Orange Babies: een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met HIV in Afrika te helpen. De opbrengst telde maar liefst 3.850 euro! De aanwezigen konden vrijdag tijdens het jubileumfeest bieden op verschillende kavels. Zo kon er geboden worden op een kookworkshop voor zes personen onder toeziend oog van de ervaren chefs van Restaurant ‘t Deurtje, een wijnproeverij met bijpassende culinaire hapjes voor twintig personen, en een jaar lang gratis eten voor twee personen in Restaurant ’t Deurtje. Deze ging uiteindelijk weg voor 1600 euro.

Lees meer

RTL stuurt Herman den Blijker naar buitenland

Op de hoogte blijven van alle kookprogramma′s? Bekijk en bewaar dan de Smulweb Culi TV Agenda » Herman den Blijker komt met een nieuw televisieprogramma. De bekende kok gaat dit maal horecaondernemers in het buitenland helpen. Den Blijker pakt zijn koffers om horecaondernemers waar dan ook in Europa te helpen.

In een videoboodschap op de website van RTL roept Den Blijker op om hem te informeren wanneer er een horecaondernemers in het buitenland problemen heeft en zijn hulp kan gebruiken. Het programma gaat Herman Gaat Ver heten.

Lees meer

Kookboekrecensie Mezze & Moussaka

Mezze & Moussaka

Tessa Kiros

326 pagina′s, €29,95

Terra, oktober 2010 In alle eerlijkheid moet ik toegeven, ik ben nog nooit in Griekenland geweest. Ik moet ook zeggen dat er weinig lichtjes gingen branden als ik dacht aan de Griekse keuken. Jah...Moussaka, het slecht gekopieerde wereldgerecht van Knorr had ik wel eens gekookt, maar daarbij hield het eigenlijk ook verder bij op. Totdat Kiros voor mij een nieuwe culinaire wereld opende met haar nieuwe boek: Moussaka & Mezze.

Griekenland heeft een Mediterrane keuken, met veel gelijkenissen met de keukens van de Balkan, Italië en het Midden – Oosten. Ontzettend handig want zo kon ik al mijn boodschappen kopen bij de Turk om de hoek. In de diepvries zag ik Octopus liggen (veelvoudig gebruikt in Mezze & Moussaka) en liep ik zelf de deur uit met een zak vol inktvissen.

Lees meer

Knorr heeft nieuws binnen jus

Inzenden is niet meer mogelijk.

Update 10-4-2012: De winnaars zijn bekend! Gefeliciteerd: Claudia Henkes, Meta van Vugt en Laura v.d. Maagdenberg. De Le Creuset pan komt naar jullie toe!

Onze Knorr chefkok Igor Zago ontwikkelde Authentieke Vleesjus: een krachtige jus met een authentieke smaak. De jus is bereid met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die we zachtjes hebben laten sudderen tot een rijke geconcentreerde jus. De jus is verpakt in een handig klein cupje. Zodra de jus in aanraking komt met heet water smelt deze weg tot een rijke jus met een heerlijke authentieke smaak! Net zoals je eigen huisgemaakte jus bevat deze jus geen toegevoegde smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen of conserveermiddelen.

Lees meer

Kookboekrecensie Altijd trek

Altijd trek, dag en nacht op stap met Herman den Blijker.

Herman den Blijker

192 pagina′s, €24.95

Kosmos Uitgevers, juli 2011

Door Anne. Wat te verwachten van een soort dagboek van Den Blijker dat `s nachts begint met nachthonger - een mij onbekend fenomeen - en de lezer verder door zijn dagen voert, waarbij de recepten dit keer niet het belangrijkst zijn?

Het boek leest lekker weg en verhaalt van een man met passie voor eten en nog belangrijker, goede en eerlijke producten. Hij deelt zijn topadressen met zijn lezers.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten