Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: september 2012 (pagina 1 van 4)

Terughaal actie zalm in alle varianten AH !! Salmonella !!!! NIET ETEN !!!!!!!

In alle varianten van (verse) zalm(producten) gekocht bij Albert Heijn kan salmonella zitten. Afgelopen vrijdagavond kreeg ik de eerste mailtjes op mijn bordje. Om middernacht was er de terugroepactie voor alle producten! De oorzaak van de besmetting ligt bij de fabrikant. Wij kopen dit regelmatig net zoals vele mensen hier. Dus lezen en terugbrengen en geld terug voordat je ziek word!Lees meer »

de Landelijke Appelplukdag

Het was vorige week zaterdag, 22 september Landelijke Appelplukdag en ik ben, gezellig met mijn zoon, appels (en peren) gaan plukken bij een teler in mijn omgeving. Speciaal voor de jonge kinderen had men een groot springkussen op het terrein gezet. Achter de tractor een geïmproviseerd treintje en zo werden wij de boomgaard ingereden. Maar, niet voordat mijn zoon eerst een ambachtelijk gemaakt ijsje van appel en peer achter de kiezen gestoken had.… Lees meer »

Mijn geheugen….

Mijn geheugen is de sterkste niet… En aangezien ik hier allerlei recepten op bewaar, laat ik hier ook ideeën achter uit de winkel! Avondeten:
– Markant Kip tandoori
– Knorr Boboti
– Knorr Wraps
– Turkse pizza
– Knorr Kofta

Restaurant:
De Financiën

Lunch:
* Tomaat/kaas toulli
* Stokbroodje ei
* Wentelteefjes
*… Lees meer »

Crisis koken II

Gratis voedsel uit de natuur! Een aantal maanden geleden heb ik een klein artikel geplaatst met de naam crisis koken. Hierin geef ik wat tips om goedkoop maar gezond te kunnen koken. Vandaag wil ik je wijzen op twee prachtige producten die je gratis zelf kunt zoeken en gebruiken.

Deze week liep ik tijdens een wandeling langs een rozenbottel struik en moest ik opeens denken aan een mijn kinderjaren toen ik 5 of 6 jaar oud was.… Lees meer »

Kookboekrecensie: Arabia bij je thuis

Arabia bij je thuis, Arabisch-mediterrane recepten om te leren kennen, Nadia Zerouali & Merijn Tol / Kosmos Uitgevers 2012

We geven 5 exemplaren weg van dit fijne kookboek! Wat is jouw lievelingsgerecht uit de Arabische keuken? Laat het ons weten middels een reactie op deze recensie of via Facebook!

Arabia
Arabia bij je thuis is het derde boek op rij in een serie kook- en leesboeken van Nadia en Merijn.… Lees meer »

7 manieren om iemand uit te nodigen voor een bijzondere heerlijke maaltijd of High Tea

Is het tijd om je (schoon)ouders na enkele maanden ontlopen weer eens uit te nodigen, of wil je een bevriend stel uitnodigen als bedankje voor de hulp bij een verbouwing of verhuizing. Dan is een heerlijk verzorgde maaltijd of een HighTea hiervoor een leuke invulling.

Op Smulweb staan 1000-en verschillende gerechten, dus dat zal het niet het probleem zijn. Maar hoe nodig je manier uit?… Lees meer »

Brugge Culinair 2013

Voor de 5e editie van ‘Brugge Culinair’ lanceren we een totaal nieuw concept met LIVE COOKING, kookdemo’s met onze Brugse sterrenchefs, een heuse Fiera Italiana , een traditionele Spaanse Feria, kookwedstrijden tussen hobbykoks en nog veel meer, dit in samenwerking met met de stad Brugge,Horeca Brugge, UNIZO, COOK en HORECA-MAGAZINE! Voor de 5e editie van ‘Brugge Culinair’ lanceren we een totaal nieuw concept met LIVE COOKING, kookdemo’s met onze Brugse sterrenchefs, een heuse Fiera Italiana , een traditionele Spaanse Feria, kookwedstrijden tussen hobbykoks en nog veel meer, dit in samenwerking met met de stad Brugge,Horeca Brugge, UNIZO, COOK en HORECA-MAGAZINE!… Lees meer »

De herfst is de beste tijd voor heerlijke verse Noordzeevis. Hier vind je de allerlekkerste receptuur!

Wist je, maar in het najaar is de vis op zijn opperbest qua smaak! Ik heb ruim 10 jaar gevist en gevaren op de Noordzee en Atlantische Oceaan en weet wel iets dacht ik. Ze zijn vet, volgevreten en paren niet. Het visvlees is nu op en op TOP qua kwaliteit mag je wel stellen. Het najaar is één van de beste perioden om vis te kopen en te gaan eten.Lees meer »

15 x Heerlijke stoofgerechten

Hallo allemaal , de herfst en de winter komen er weer aan .Dan gaan we weer gerechten met veel smaak maken .Stoven is ook zo’n manier lekker pruttelen van het vlees rustig garen en de smaak erna super .Ga eens kijken naar mijn stoofgerechten .Misschien zit er iets voor je bij om deze herfst of winter te maken .Eet smakelijk


Scottiglia

Wildstoofpotje

Griekse-stoofpot

Poolse-stoofschotel-bigos]

Jachtschotel-met-gestoofd-rundvlees-aardappelpuree-en-zuurkool

Provenaalse-vissersstoofpot

Heerlijke-herfst-stoofpot

Oosters-vleesstoofpotje

Indisch-stoofvlees

Zomerstoofpot

Stapvoorstap-jachtschotel

Hongaarse-goulash-van-rudolph-van-veen

Brabantse-hachee

Stapvoorstap-zoervleis-volgens-robin-berben

Duivelsvlees-met-zuurkool
Kijk hier voor nog meer lekkere stoofgerechtenLees meer »

Verslag van een paddenstoelen hunt

De paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas
Met stralend oog en blijde zin
En goed gevulde tas
De Zonne lacht ons vrolijk toe
Ons groet der vooglenzang
En wij worden vast niet moe
Al wand`len w`uren lang
Tra-ta-ta-ta bom, bom, tra-ta-ta-ta bom, bom
Al wand`len w`uren lang

Het bos in
Op vrijdagochtend 21 september, de 1e dag van de herfst op het noordelijk halfrond, behoorden Meta en ik tot de groep gelukkigen die een heuse `Paddenstoelen Hunt` zouden ondernemen.… Lees meer »

Oudere posts