Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: mei 2012 (pagina 1 van 5)

tip voor het braden van natriumarm vlees

natriumarme kruiden voor vlees bij de boter i.p.v. op het vlees. verwarm de boter of olie in de pan en doe er de natriumarme vleeskruiden en/of andere kruiden erbij even roeren (niet laten verbranden) en dan het vlees erbij, even aanbraden en omdraaien.Verder gewoon gaar braden.Wees niet te zuinig met de kruiden.
De smaak van het natriumarme komt beter tot zijn recht.EET SMAKELIJK.… Lees meer »

over sla

was alles maar zo eenvoudig als sla Over Sla.

Ik denk, dat sla misschien wel de meest gegeten groente is. Je eet immers iets met sla of iets met groente en daarbijÂ… jawel: sla. En ondanks de duizenden recepten die er over geschreven worden, gaat het bijna nooit over sla. Het gaat altijd over heel erg veel toevoegingen en achteraf ook nog een beetje over sla.… Lees meer »

Gedroogde stelen van champignons

Gooi vanaf nu nooit meer champignonstelen weg, maar droog ze! Wanneer je voor een gerecht champignons nodig hebt, verwijder dan voorzichtig de stelen. Wanneer je de steel zo dicht mogelijk op de hoed vasthoudt, kun je hem eenvoudig losdraaien.
Leg de stelen op een schoteltje en zet ze op de verwarming (en in de zon).
Na ongeveer 3 dagen zijn de steeltjes mooi gedroogd.… Lees meer »

Uitgekookt

Iedere zichzelf respecterende stad doet tegenwoordig aan culinaire evenementen. Recent schreef Ad Wijgerde iets over het Tilburgse Hap Stap Festival, een laagdrempelig festival, binnenkort start Taste of Amsterdam, een groots evenement waar de “zware jongens” aan meewerken en in de hoofdstad van mijn provincie hebben we Uitgekookt. Men noemt dit HET culinaire event van Utrecht.
Stichting Uitgekookt stelt zich als doel om Utrecht culinair te promoten.… Lees meer »

Mijn Gehaktballen Mei 2011- Mei 2012

Elk maand 2-3 gehaktbal recepten bereiden is niks mis mee.. goedkoop, heerlijk en makkelijk zo een balletje. Hier zijn mijn 30 gehaktballetjes van de afgelopen jaar. Ik zat vroeger voor mijn geboorte zo bovenop de bol van de aarde en ik keek naar beneden.. en ik zei tegen mezelf, Ah! .. gehaktbal, daar wil ik naar toe.

Er zijn weinig vlees soorten en bereidingen die mij zo fascineert als die van de eenvoudige gehaktbal.… Lees meer »

15 x Heerlijke Franse gerechten

Om alvast in de vakantie stemming te komen .De voorpret kan alvast beginnen totdat je over een paar weekjes deze richting op rijdt .Nu even aandacht voor de Franse keuken .Hier is het toch allemaal begonnen met vele smaaksensaties top koks en hetzelfde geldt voor de restaurants .Een diversiteit aan gerechten van hele goede maar ook echt hele vreemde tot super gerechten met veel smaak .Ga hieronder eens even kijken of er iets voor je bij zit .… Lees meer »

Een Barbecue-party: een zomers- en bijzonder sociaal gebeuren; het allerleukste en lekkerste op een rij

Een barbecue(veelal afgekort: BBQ of bbq; vaak foutief als "barbeque" geschreven) is een gebruiksvoorwerp waarmee men vlees en andere voedingsproducten kan bereiden door deze te roosteren. Deze kooktechniek wordt ook wel grillen genoemd. Barbecueën wordt vaak aangegrepen voor een sociaal gebeuren. Vaak worden er gasten uitgenodigd. De combinatie van het buiten eten, zomers weer en bewegingsvrijheid zorgt ervoor dat veel mensen barbecueën als een aangename bezigheid ervaren.Lees meer »

Fotoreportage IENS Proeversevenement 2012

IENS Proeversevenement 2012 We waren uitgenodigd voor het Proeversevenement dat jaar voor het eerst word georganiseerd door IENS, de restaurant recensie site, speciaal voor “trouwe proevers”. De locatie was op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam in een stukje fabriekshal verbouwd tot kantoor van IENS.

Het was een mooie zomerdag dus we besloten vroeg te vertrekken en de fietsen mee te nemen naar Amsterdam.… Lees meer »

Buitengewoon in het land

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat ik in de krant een enthousiast geschreven verhaal las over de start van “Buitengewoon in het land”. "Buitengewoon in het land" is de Nederlandse versie van het Amerikaanse concept: "Outstanding in the field" dat bedacht en ontworpen is door landschapskunstenaar Jim Denevan; een restaurant zonder muren op natuurlocaties . In de zomermaanden wordt steeds op een andere locatie een zogenaamd “sharing diner” georganiseerd in samenwerking met regionale producenten, landeigenaren en restaurateurs die het verschil willen maken.… Lees meer »

Monsanto-medewerkers weren GMO-voedsel

Monsanto, ‘s werelds grootste promotor van genetisch gemodificeerde levensmiddelen, lijkt tegenstrijdig bezig te zijn. In de eigen personeelskantine zijn genetisch gemodificeerde producten namelijk verboden. Het uiterst omstreden bedrijf Monsanto, dat met uiterst sluwe methoden de wereld verovert, om ons voedsel te beheersen en daarnaast patenten heeft op genetisch gemanipuleerde zaden, blijkt niet zo heel erg te geloven in haar eigen voedsel..!… Lees meer »

Oudere posts