Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: april 2012 (pagina 1 van 5)

Zeevis: waar komen ze vandaan en hoe maak je ze goed klaar (deel 2 – slot)

We weten het allemaal: Minimaal 2 keer in de week vis is heel gezond. Maar welke vis moet je nou kiezen? Alle soorten vis bevatten veel vitamines en mineralen. Vis bevat veel Calcium, en is dus goed voor je botten. Ook bevat vis ijzer en fluor. Maar er zijn natuurlijk verschillen tussen de soorten vis. De ene vis bevat veel meer vet als de andere vissoort.Lees meer »

Is chocolade goed voor je huid?

Pure chocolade bevat heel veel flavanoiden en polyfenolen waaraan gezonde eigenschappen toegekend worden, zeker als het om je huid gaat. Een goede reden om chocoladerepen te gaan verslinden? Pure chocolade bevat heel veel flavanoïden en polyfenolen waaraan gezonde eigenschappen toegekend worden. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die drie maanden lang elke dag driehonderd milligram cacaoflavanolen eten beter beschermd zijn tegen UV licht.… Lees meer »

Eet je mooi in 28 dagen

Wat moet je eten om er goed uit te zien? Recente wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat het eten van de juiste voedingsmiddelen, in de juiste hoeveelheid en in de juiste combinatie zichtbaar bij kan dragen aan een mooi uiterlijk. Op dit principe is het nieuwe beautydieet Eet je Mooi gebaseerd. Als je dit ‘dieet’ 28 dagen volgt, zult je het resultaat in de spiegel zien.… Lees meer »

Smaak en omgeving

Eten en genieten in een ander land of thuis! Sinds een aantal dagen ben ik in Zuid Spanje voor wat kluswerk. Zodra ik in een ander land kom gaan bij mij alle zintuigen op scherp. Ik kan enorm genieten van alle producten en gerechten uit andere landen en met mij kan je rustig een paar uur in een supermarkt of op een dagmarkt doorbrengen.… Lees meer »

Zeevis en wat kruipt er in het zand, waar komen ze vandaan en hoe maak je ze goed klaar

Aangezien wij gek zijn op alles wat in zee zwemt en daar in het zand woont of kruipt leek het me leuk om daar eens over te schrijven. Dit is derhalve een vervolg op mijn vorige artikel en dat van MandyInItaly die haar bereidingen van een wel heel bijzonder smaakvol visdiner met ons heeft gedeeld. Maar de zee, de kusten van de Noordzee, de oostelijke Atlantische Oceaan en de Middelandse zee daar woont en zwemt nog meer.Lees meer »

Kookboekrecensie Gino`s Pasta

Gino`s Pasta
Gino D`acampo
208 pagina′s, 2011
€22,95
Fontaine Uitgevers B.V.

Deze keer gaat het over Gino`s Pasta, van Gino D`acampo. 100 Verrukkelijke pastagerechten voor elke gelegenheid.
Ik heb ze niet nageteld, maar waarschijnlijk staan er wel zo`n 100 gerechten in dit mooie boek. En voor elke gelegenheid? Ja, ik denk het wel, de recepten zijn soms wat moeilijker en soms wat eenvoudiger, maar het ziet er allemaal prachtig en heerlijk uit.… Lees meer »

Kookboekrecensie Bill′s Asians Basics

Bill′s Asians Basics, ruim 100 favoriete recepten voor iedere dag van Bill Granger
Bill Granger
256 pagina′s, 2011
€24,95
Fontaine Uitgevers B.V.

Een Aziatisch kookboek van Bill Granger. Bill Granger: wie kent hem niet? De altijd vriendelijk ogende Australische kok. Bekend van tv en magazines, niet een schreeuwlelijk, maar een uiterst sympathiek ogende man met altijd een lach op zijn gezicht.Lees meer »

Liefde, magie en koken

‘De liefde van de man gaat door de maag’. Wie kent het spreekwoord niet? En al is het gezegde ondertussen wat achterhaald (een vrouw kan immers ook betoverd worden aan de hand van liefdevolle kookkunsten), de essentie ervan klopt nog steeds. De basis van magie in de keuken wordt dan ook niet gelegd door de hoeveelheid ervaring van de kok, het keukengerei of zelfs de ingrediënten, maar door liefde.… Lees meer »

Fotoreportage Proeverijmenu Hofstede de Blaak

Proeverij Menu genoten op 26-4-2012 Pompoenbereidingen met scharrelhoen, geplette langoustine, quinoasalade en bergamot-ijspastille (9.3)

Gegrilde Sint-Jacobsmossel met dashi, miso crème, lamsoor, frisse komkommer en mosseljus (9.6)

Tortellini van runderstaart met doperwten, Parmezaanse kaas, Serranoham en Madeirasaus (9.4)

Gebraden lamsbout met lamstong, gremolata, couscous, ras el hanout, wortel, courgette, Turkse yoghurt en lamsjus (9.4)

Amandelbiscuit met crème van koffie en amaretto, chocolade parfait, vanille-extract en tonkabonen crème (9.4)

Lees meer »

“Met Rijst de wereld rond”

KOOKCLUB2006 gaat “Met Rijst de wereld rond” Rijst is voor een groot deel van de wereldbevolking het belangrijkste voedsel.

Een reden voor Kookclub2006 om deze keer te kiezen voor “RIJST” .

Zoals gebruikelijk geven we ook deze keer eerst weer wat informatie over het onderwerp en volgen daarna weer veel: Overheerlijke “RIJSTRECEPTEN” van onze Kookclub-leden.

RIJST hoort – net als alle granen tot de grassenfamilie.Lees meer »

Oudere posts