Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: maart 2012 (pagina 1 van 4)

Franse kaas

Niets is lekkerder dan om als afsluiting van een mooi diner de kaas als laatste tussengerecht te gebruiken voordat het zoete dessert komt. Het is een onderdeel van een perfecte avond. Franse kazen zijn wereldberoemd om hun verscheidenheid in smaak en in voorkomen. Er zijn verschillende manieren om de kazen in te delen, bijvoorbeeld naar afkomst, naar smaak, naar geografisch gebied, naar type.… Lees meer »

brood enzo

Beleg je eigen tong Brood zelf snijden en beleg je tong.

Nederland is een broodland. Niet omdat we zo graag brood eten, maar omdat we het 2x per dag doen. Vandaar dat het in een Nederlandse super helemaal niet gek is om een bordje “broodbeleg” te zien hangen in een gang met veel schappen.
Ook zijn we grotendeels gewend om brood in plakjes te eten.… Lees meer »

Oosterscheldekreeft of Canadese kreeft

Het is er weer tijd voor. Het kreeftenseizoen wordt deze week geopend. Een feest voor de liefhebbers en wordt het Oosterscheldekreeft of een Canadees? Cornelis Heystek, hoofdredacteur van Gourmand Gazette waarschuwt de consument. "Als men een Oosterscheldekreeft wil en daarvoor afrekent, moet met wel een Oosterscheldekreeft voorgeschoteld krijgen en niet een veel goedkopere Canadese kreeft".

Wat is dat toch met de Oosterscheldekreeft (Homarus gammarus)?… Lees meer »

Thuiskoks creatief met lasagne

Dat Nederlanders dol zijn op Italiaans eten, is al lang geen geheim meer. Grand`Italia vroeg Nederlanders naar hun favoriete lasagne-ingrediënten, waarna ruim 1300 thuiskoks hun lasagnevariatie verklapten op www.granditalia.nl. Hieruit blijkt dat de Nederlander verrassend creatief is met dit eeuwenoude Italiaanse recept. Van de Italiaanse mozzarella tot Engelse cheddar, van ananas tot venkel en van chorizo tot haring, de Nederlander varieert volop met zijn lasagne.… Lees meer »

How to ….vul je cup cakes…

Wie houd er nu niet van gevulde cup cakes? Moeilijk? nee hoor….voor het vullen van cup cakes zijn er verschillende manieren.
hier kun je zien en lezen hoe je dat kunt doen.
veel plezier en succes er mee. Wat is er nu lekkerder dan een heerlijk gevulde cup cake?
Voor het vullen van je cup cake kun je voor het bakken al wat in het beslag stoppen en dit vervolgens mee bakken….dat gaat prima met fudge, chocolade, jam en koekjes.… Lees meer »

KOOKCLUB2006 kiest voor "DE KIP en HET EI”

Wie was er eerst, de kip of het ei? De antwoord vind jij hier. In dit artikel een kort verhaaltje over Pasen, een schitterend gedicht van Deon, “goed om te weten over de kip en het ei” en tot slot natuurlijk de allerlekkerste Paasrecepten van onze Kookclubleden.

Pasen in het kort
Waarom eten wij met Pasen eieren? Eieren met Pasen is ontstaan in de tijd, toen er nog geen elektriciteit was.… Lees meer »

HFCS is de zoete moordenaar..!

Het spul is bijna niet meer weg te denken uit onze voedselketen. Het is zodanig gemeengoed geworden, dat ′normale′ bietsuikerfabrikanten alle zeilen bij moeten zetten om hun marktaandelen te handhaven.
Het spul is ook gewoon eetbaar én giftig tegelijk.. Goedgekeurd door de warenwet.. Goedgekeurd door de Europese Gemeenschap, maar nog steeds giftig. En vooral heel slecht voor het menselijk lichaam.. Dit artikel gaat over een superzoete siroop, over glucose-fructosestroop op basis van maïsstroop, over HFCS (High Fructose Corn Syrup).… Lees meer »

Mijn Drie Gangen Paas Menu 2012

Een multicultureel drie-eenheid van zaligheid met een voor,- hoofd en nagerecht. Wij vieren allemaal in Nederland elk op zijn eigen manier Pasen. Voor de christen betekend Pasen de opstanding van Christus en overwinning over de dood.
Voor andere betekend Pasen weer lekker vrij zijn een paar daagjes van niks doen en dan komen familie en vrienden weer bij elkaar.
Sommige mensen gaat eropuit, struin de meubelshows af of maak er wat leuks van met de kinderen/kleinkinderen.
Lees meer »

Win een SOLIS Egg Boiler & More voor Pasen!

Update 03-04-12: hoera, de winnaar is bekend, gefeliciteerd: zelma! Jij krijgt de egg boiler thuisgestuurd. Eén ding mag natuurlijk niet ontbreken bij je Paasontbijt of brunch: een eitje. Een zacht of hard gekookt eitje? Met de nieuwe SOLIS Egg Boiler & More, zet je je eitje snel en veilig op tafel. Precies zoals jij het hebben wilt. En de naam zegt het al: er kan nog meer.… Lees meer »

Smulweb geeft 25 BK Wokarangs weg!

Ben je creatief in de keuken? Dan zijn Smulweb en BK op zoek naar jou! We geven maar liefst 25 woks weg.

Update 15-06-2012: De wokarangs zijn vergeven, je kunt niet meer meedoen. Binnenkort vind je een nieuwe leuke actie van BK op Smulweb!

Hier vind je de link naar het BK Wokarang receptenboekje!

Wil jij een Wokarang?

BK is op zoek naar leuke, nieuwe, interessante en vooral eenvoudige recepten, geheel bedacht door jou.… Lees meer »

Oudere posts