Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: januari 2012 (pagina 1 van 4)

15 x Heerlijke Spaanse gerechten

Met dit weer kijk je toch uit naar de zon .Ik wel althans maar het is niet anders .Weer een aantal warme gerechten met temperament uitgekozen misschien krijg je het hier wel warm van . Na de Italiaanse keuken is nu de Spaanse aan de beurt . Ook hier heel veel mogelijkheden en diversiteiten in de gerechten .Er staat in Spanje veel vis op het menu maar ook kip is een veel gebruikt product.… Lees meer »

Smulweb`s Grote Weggeef Show

In het Smulweb Magazine Aan Tafel vind je op blz. 44 prachtige prijzen. Elke maand wordt er een nieuwe prijs weggeven! Elke 1e van de maand vind je op deze pagina een nieuwe prijs.

De winnaar van januari is: Joys Paques alias gipskruid.

KitchenAid Artisan® Foodprocessor t.w.v. 399,-

Er bestaat een culinair hulpmiddel dat alles biedt om je creativiteit te vergroten: de Artisan® Foodprocessor van KitchenAid.Lees meer »

Vandaag kreeg ik mijn slowcooker thuis

Hieronder kunt u lezen waarom ik dit schrijf want het is niet echt bijzonder als iemand een slowcooker krijgt.

Het is eigenlijk gericht aan alle mensen die een Bestron slowcooker hebben.


Een lid van Smulweb had een slowcooker gekocht, een Bestron DSC65 en als eerste slowcooker gerecht mijn recept van Stifado gemaakt (wat ze overigens heerlijk vond).

Ik ontving de dag daarna echter een bericht met de vraag of mijn recept van Stifado soms uit de bijgeleverde handleiding van de Bestron slowcooker kwam omdat ze ontdekte dat het daar ook in stond.… Lees meer »

Doe de Shake !

Heerlijke milkshake,s en sorbets ! Hier vind je recepten van allerlei lekkere milkshakes, en diversen aparte sorbets !

Kijk bij mijn kookgroep

Doe de shake !!!!!!!!!!… Lees meer »

Gegratineerde farfalle met gerookte zalm

Hoofdgerecht voor ong. 6 personen
130 g boter
50 g bloem
1/2 tl paprikapoeder
snufje nootmuskaat
zout, peper
350 g farfalle
200 g gerookte zalm in stukjes
3 el fijngesneden bieslook
100 g parmezaanse kaas

Smelt voor de bechamelsaus 50 g boter in een grote pan op halfhoog vuur. Strooi de bloem erover en roer 1 min. Schenk geleidelijk de melk erbij en roer tot een gladde suas (gaat goed met een garde).… Lees meer »

Jarige Job zet zich in voor Orange Babies

Restaurant ’t Deurtje in Amstelveen bestond vrijdag 20 januari 35 jaar! Om dit te vieren werd een jubileumfeest gehouden waarbij de eenmalige glossy-magazine ′35 jaar ′t Deurtje′ met onder andere nieuwtjes over het restaurant werd gelanceerd. Daarnaast werd een veiling gehouden ten bate van Orange Babies: een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met HIV in Afrika te helpen.… Lees meer »

RTL stuurt Herman den Blijker naar buitenland

Op de hoogte blijven van alle kookprogramma′s? Bekijk en bewaar dan de Smulweb Culi TV Agenda » Herman den Blijker komt met een nieuw televisieprogramma. De bekende kok gaat dit maal horecaondernemers in het buitenland helpen. Den Blijker pakt zijn koffers om horecaondernemers waar dan ook in Europa te helpen.

In een videoboodschap op de website van RTL roept Den Blijker op om hem te informeren wanneer er een horecaondernemers in het buitenland problemen heeft en zijn hulp kan gebruiken.… Lees meer »

Kookboekrecensie Mezze & Moussaka

Mezze & Moussaka
Tessa Kiros
326 pagina′s, €29,95
Terra, oktober 2010

In alle eerlijkheid moet ik toegeven, ik ben nog nooit in Griekenland geweest. Ik moet ook zeggen dat er weinig lichtjes gingen branden als ik dacht aan de Griekse keuken. Jah…Moussaka, het slecht gekopieerde wereldgerecht van Knorr had ik wel eens gekookt, maar daarbij hield het eigenlijk ook verder bij op.Lees meer »

Knorr heeft nieuws binnen jus

Inzenden is niet meer mogelijk.

Update 10-4-2012: De winnaars zijn bekend! Gefeliciteerd: Claudia Henkes, Meta van Vugt en Laura v.d. Maagdenberg. De Le Creuset pan komt naar jullie toe!

Onze Knorr chefkok Igor Zago ontwikkelde Authentieke Vleesjus: een krachtige jus met een authentieke smaak. De jus is bereid met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die we zachtjes hebben laten sudderen tot een rijke geconcentreerde jus.… Lees meer »

Kookboekrecensie Altijd trek

Altijd trek, dag en nacht op stap met Herman den Blijker.
Herman den Blijker
192 pagina′s, €24.95
Kosmos Uitgevers, juli 2011

Door Anne. Wat te verwachten van een soort dagboek van Den Blijker dat `s nachts begint met nachthonger – een mij onbekend fenomeen – en de lezer verder door zijn dagen voert, waarbij de recepten dit keer niet het belangrijkst zijn?Lees meer »

Oudere posts