Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juli 2011

Hoe maak je kippelevertjes schoon?

Altijd goed om te weten. Lever kan een bittere bijsmaak hebben, die verdwijnt als je de lever tien

minuten in koude melk wegzet.

Daarna afspoelen en droogdeppen.

Snijd vervolgens de witte vetadertjes en de bloedvaten zoveel mogelijk weg.

Lees meer

Kookboekrecensie Home Made

Home Made

Yvette van Boven

429 pagina's, €34.95

Fontaine Uitgevers B.V.

Door Smulweb kookboekrecensent FJ

Home Made is zo'n kookboek dat helemaal past in de trend van nu. Puur en eerlijk is het credo, we willen weer weten waar ons eten vandaan komt en als het even kan koken we liever uit eigen tuin dan uit een pakje. Met Home Made wil Yvette van Boven laten zien dat dat zelf maken niet alleen veel lekkerder is, maar ook nog eens helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat is haar goed gelukt. Door de vakjury werd het boek in 2010 uitverkozen tot kookboek van het jaar.

Lees meer

9 x Gevulde Champignons

Een speurtocht van combinaties van ingrediënten en erna in champignons gestopt. In deze artikel ging ik er vanuit wat mijn ervaring was met champignon gerechten en welke ingrediënten heel lekker zijn in combinatie met champignons. Met heerlijke verrassende smaken vind ik zelf. Natuurlijk zijn deze paar recepten alleen maar de topje van de ijsberg, “champignonberg” ha.. ha, maar het is wel een lekkere topje.

CHAMPIGNONS MET UI, KNOFLOOK, KAAS EN SPEK

grote kastanje champignons

fijngesneden ui

Lees meer

Vlaaienbakdag 2011 in Oud-Valkenburg (gem. Valkenburg aan de Geul)

Op zondag 31 juli vindt in kasteeltuin Oud-Valkenburg bij kasteel Schaloen de jaarlijkse vlaaienbakdag plaats van 10.30 uur tot 16.30 uur. Op deze dag worden er vlaaien gebakken op traditionele wijze, zowel in een houtgestookte mobiele oven als in een traditionele bakoven. Er zijn diverse stands te vinden met informatie over bijen, vogels, waterdieren, geologie en meer. De kinderen kunnen mergel bewerken of deelnemen aan een speciale speurtocht door de tuin. Er is een mandenvlechtster aanwezig die haar talenten toont. De watermolen kan bezichtigd worden, en is in werking. Ook bevriende groene organisaties zijn aanwezig met stands, zoals Natuurmonumenten en stichting IKL. Ook is er een stand met informatie over het zogeheten Rode Pad. Het Rode Pad is een route van ca. 30 km door het prachtige groene Limburgse heuvelland, met miljoenen klaprozen als wegwijzers naar nog meer verrassende plekjes en uitzichten. In de maanden juli en augustus vormen de landweggetjes met overvolle klaproosbermen een zomerse slinger door het landschap waarbij dorpjes als Bemelen (bij Maastricht) en Holset (bij Vaals) met elkaar verbonden worden. Het Rode Pad is een initiatief van de Zuid-Limburgse Heuvellandhotels die gelegen aan of vlakbij de vrolijke route iedereen een gastvrij welkom heten. Bij de informatiestand van IVN Valkenburg krijgt men naast informatie over deze vereniging ook de kans om tegen spotprijzen tweedehands boeken op het gebied van natuur, cultuur en geschiedenis op de kop te tikken. Voor live muziek zorgt een animerende groep accordeonisten. In de watermolen krijgt men uitleg over dit monumentale gebouw. Vlaai en andere consumpties zijn voor een schappelijke prijs verkrijgbaar.

Lees meer

Appelmoes geweckt van valappels

Val appels, harde wind en stormregen bezorgen veel valappels. lekker om de eerste potten te vullen met frisse Friese appelmoes. Recept Appelmoes.

Val appels wassen en nazien op slechte plekken en beestjes.

De appels in vier parten snijden. Met een bodempje water opzetten. De kook erover. Als de appels openbarsten zijn ze gaar genoeg om door een passeviet te halen.

Passeviet ofwel appelmoes zeef.

Zodra de moes gezeefd isÂ…..naar eigen smaak suiker toevoegen. Ik heb nu op 7 kilo appels 1 kilo suiker gebruikt. De appelmoes heb ik afgevuld in goed schoongemaakte weckflessen. En afgesloten met een schone deksel en weckklem.

Lees meer

Foto reportage eerste smulclub diner bij Boreas

Foto′s behorende bij de recensie van Kai op: https://www.smulweb.nl/Heeze/restaurants/recensies/178284/Boreas Tartaar van tomaat met honing en azijn poeder

Mixed pickles met piccalilly ijs en mosterdzaad

Gebakken langoustine en geplette langoustine met galanga, gemberbierijs en luchtige wortel – sinaasappel

Noordzeekrab met doperwten, avocado, kaviaar en amandelcrème

Gemarineerde tonijnbuik met sesam, soja en ganzenlever

Sint-jakobsmosselen met kreeft, limoen, rettich en bospeen met kerrie en vanille

Lees meer

Een foto overzicht van de keuzes van het drie gangen menu bij Hofstede de Blaak in Tilburg

De foto′s van Menu Hofstede de Blaak (21,50) juli-augustus 2011. Menukaart:

Paté van eendenbout en biologische eendenlever met 5 spice, rode biet structuren, sherry gel en lauw warme vinaigrette van rode ui

Of

Gemarineerde zalm met panna cotta van bloemkool, eidooiercrème, piccalilly, champagnecrème en avruga kaviaar

**Schaaldieren bouillon met gamba tortellini, tomaat antiboise en dragon **

Of

** Romige paprika crèmesoep met geitenkaas crouton en koriander **

Kabeljauwfilet met een korstje van peterselie en knoflook, pompoenrisotto, citrus vinaigrette, paksoi, mosselen en mosseljus

Lees meer

Eerste Bar Week in Amsterdam

Meer dan dertig barlocaties in Amsterdam slaan de handen ineen voor de eerste Bar Week Amsterdam. Een promotieweek met korting bij de deelnemende locaties en diverse evenementen. Bridges van The Grand, Taste of Okura, Momo, Jimmy Woo en Door 74 doen mee.

`Uitgaan doen mensen vaak in hun eigen favoriete bar, club of kroeg. Daardoor zien ze veel van de bijzondere Amsterdamse bars niet. Dat is zonde. Wij willen ze laten kennismaken met onze deelnemers,` zegt Yaele Betsalel, event manager van de Bar Week Amsterdam.

Lees meer

15 x Heerlijke kaasgerechten

Zoveel soorten en diversiteiten, in ieder land en uit elke streek komt er wel een lekkere kaas. Daarom in deze vakantie periode misschien leuk om gerechten met kaas aan te bieden . Ga in de streek en of gebied eens op zoek naar dat heerlijke stukje kaas en neem het mee naar huis en maak er een lekker gerecht mee .Het kan Zwitserse kaas zijn maar om in de buurt te blijven gewoon een leidse kaas .Kijk eens rond bij de gerechten en maak iets met een heerlijke kaas .Eet smakelijk Kaaskletsers

Bonbon-van-parmaham-gevuld-met-salade-blauwe-kaas-meloen

Lees meer

Eind augustus nieuwe show Herman den Blijker

Eind augustus start een nieuwe serie met chef-kok Herman den Blijker in de hoofdrol. Dit keer heeft hij zijn eigen Restaurant School. Den Blijker gaat eigenhandig mensen opleiden en ze zo helpen aan een baan in de horeca. Het is dit keer geen afvalrace, maar mensen die er met de pet naar gooien, vliegen er wel uit.

De eerste aflevering van Herman`s Restaurant School is te zien op dinsdag 30 augustus bij RTL 4.

Dit keer gaat het niet om een wedstrijd en het is ook geen afvalrace. Mensen die de weg naar de arbeidsmarkt al lange tijd niet weten te vinden worden omgeschoold en krijgen de kans om te gaan werken in de horeca. Mensen die er met de pet naar gooien worden echter wel naar huis gestuurd.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten