Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juni 2011

Kühne

De zomer is begonnen en we gaan weer volop aan de Barbecue! Naast de steaks en hamburgers tover je met Kuhne de heerlijkste zomersalades op tafel. De fris-knapperige augurken zijn zorgvuldig geselecteerd en ingelegd met de beste ingrediënten, waardoor ze hun friszure smaak krijgen en altijd lekker knapperig blijven. De perfecte basis voor een frisse en gezonde salade voor bij de BBQ. tekst

Lees meer

over de VODKA en Russiche mensen

echte Russische mensen drinken geen VODKA. Russische gerechten zijn altijd lekker zowel voor het feest als voor elke dag. voor Russische mensen is elke dag een feest,als het hele gezin samen aan tafel zit. Warme Samovar,geurende thee van verschillende kruiden en met lekkere gebakjes, interessant verhaal of diepzinnig gesprek. Wat wil je nog meer? Maar ik wil een opmerking toevoegen m.b.t. VODKA.Vodka werd als alcoholische drank ongeveer 300 jaar geleden gemaakt. Tot die tijd nam men de Vodka( de verkleining van het woord van het water: Voda,vodica) drank van het schone water met kruiden. Russen dronken vroeger geen Vodka , er was speciale drank die MEDOMUCHA heette.Het was drank wan honing , water en kruiden. Echte Russische mensen drinken geen Vodka, maar hier in EUROPA werd een paar mythen over Russische mensen gemaakt en een van deze mythe dat alle Russische mensen allemaal , elke dag Vodka drinken. Dat is een grote fout als Vodka met koude gerechten drinkt. Als je toch Vodka wil drinken moet je Vodka alleen s`middag met warme gerechten drinken. Bijvoorbeeld;met soep of borsch. Niet meer dan 30-50 ml.

Lees meer

Fotoverslag Smulwebdiner Ron Blaauw Amsterdam

Met een temperatuur die beyond tropisch was schoven wij dinsdagavond 28 juni aan bij Ron Blaauw in Amsterdam. Het was werkelijk waar te warm voor woorden maar al bij de eerste amuses was iedereen zijn zweten vergeten. Rond het hoofdgerecht barstte de hemel open en zaten wij gezellig bij elkaar terwijl het buiten donderde. Fantastisch gegeten, gezellige tafel: een topavond.

Een fotoverslag:
Kijk hier voor de foto's bij Ron Blaauw op 30 juni >>

Lees meer

Kookboek recensie Het Grote Barbecue Boek

Het Grote Barbecue Boek

J. Purviance

Door Smulweb kookboek recensent Sandra

Tot mijn verrassing bleek `het grote barbecueboek` een Weber boek te zijn. Erg leuk, we hebben sinds twee jaar een Weber gasbarbecue en willen ons nog altijd aanmelden voor een Weber workshop, dit boek was een goede voorbereiding!

Een mooi groot boek, ruim 300 pagina`s met 160 grillrecepten. Heel veel informatie vooraf over de basisregels voor de barbecue zoals bijv. het verschil tussen hout en houtskool of briketten; directe en indirecte warmte, schoonmaken van alle onderdelen, accessoires en het belang van details.

Lees meer

Persbericht: Tweetjemee Finalist New Venture Award

PERSBERICHT

Bloemendaal/ Culemborg, 23 juni 2011

Met trots maakt Tweetjemee bekend als finalist geëindigd te zijn in de prestigieuze New Venture Food Innovation Award 2011. In de werkelijk prachtige ambiance van het ABN-AMRO hoofdkantoor te Amsterdam concludeerden Maarten Bennis en Manette Zeelenberg – de oprichters van Tweetjemee, dat het genomineerd zijn de eigenlijke beloning is. Dit werd ook in een videoboodschap door minister Verhagen onderstreept. Als finalist behoorden wij volgens hem tot de top van de 144 ingezonden businessplannen. Op 6 juli aanstaande heeft hij Tweetjemee derhalve uitgenodigd voor een persoonlijke ontmoeting. Een hele eer dus.

Lees meer

rookoven van Cameron

Rookoven bestaande uit;

•roestvrijstalen schuifdeksel

•inklapbare handgreep

•1 rooster

•rookkamer

•afmetingen: Maat: 38x28x8,5

•inclusief rookmot en gebruiksaanwijzing

Te gebruiken voor alle warmte bronnen. je kan er vis, vlees, groente, kip, knoflook vette kazen etc. in roken. Voor de verschillende ingredienten heb je verschillende rookmotten.

Voor bv. zalm heb je Alder-mot. Echt lekker, weer eens wat anders en zelfs de keuken ruikt lekker naar het roken.

Lees meer

Monkey gland steak

De meest “vreselijk-afschuwelijk-lekkere” saus van Zuid-Afrikaners. No. 1 saus voor biefstuk in Zuid-Afrikaanse steakhouses.

Monkey gland steak saus word ook genoemd de meest “afschuwelijke” lekkere Zuid-Afrikaanse saus en is eigenlijk een verkrachting van een dure stukje vlees. Zuid-Afrikaners zijn bericht ervoor om alle soorten zakjes en pakjes en sauzen uit potten in hun eten te gooien. En deze saus zal jou daarbij ook niet teleurstellen.

Hoe is de Monkey gland saus ontstaan?

Volgens de verhaal waren in de jaren 50 een groep Franse chef-koks door een hotel groep (Carlton Hotel) uitgenodigd om meer smaak aan hun gerechten te komen geven. De Franse chef-koks hebben al hun beste haute cuisine sauzen en delicate aroma’s met fijnere nuances, zoals meer gespecialiseerde steaks, als Chateaubriand en sauzen zoals Hollandaise, etc. etc. tot tafel gebracht, maar kon hun rijke klanten niet tevreden stellen. In wanhoop hebben ze toe in allergaatje van commerciële sauzen bij elkaar gegooid als saus. Deze zoetzure saus viel direct in de smaak bij de Afrikaners. De Franse koks noemde het toen Monkey gland saus. En voor de Franse zijn de woord aap eigenlijk een woord van belediging. monkey = aap / gland=klier, die woord klier werd er toegevoegd als afleiding van de werkelijke betekenis van deze saus, d.w.z. dat ze apen genoemd worden.

Lees meer

Kookboek recensie Jamie`s reizen

Jamie’s reizen

Italië, Spanje, Griekenland, Marokko, Zweden en Frankrijk.

Klassieke gerechten met een twist geïnspireerd door mijn reizen.

Jamie Oliver

Kosmos, 2011

Door Smulweb kookboek recensent Joke

Jamie

Op de een of andere manier heb ik het idee dat je wel van Jamie Oliver móet houden. Hij is het type ‘Boy next door’; ondanks alle succes en een heel Jamie imperium lijkt hij nog steeds op een jongen uit de straat. Op televisie hoor je dat hij een beetje slist, normaal Engels zonder bekakt accent spreekt, zijn haar zit altijd wat in de war, zijn kleren zijn sportief casual en met de mensen in zijn programma gaat hij joviaal om.

Lees meer

BBQ Web Pit Boys

https://www.youtube.com/show/bbqpitboys?s=5 Sinds enige tijd ben ik erg gecharmeerd van de Pitboys als het aankomt op BBQ.

Echte BBQ fanaten uit de US. Een heerlijke inspiratiebron!

Naast hun youytube kanaal https://www.youtube.com/show/bbqpitboys?s=5 hebben ze ook een eigen website: www.bbqweb.com

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten