Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: mei 2011

Bij Jef op bijzondere manier heropend

Jef Schuur en Nadine Mögling hebben na een grootscheepse verbouwing Culinaire Verwennerij Bij Jef in Den Hoorn op bijzondere manier heropend. "De inrichting en uitstraling zijn nu van een hoog internationaal niveau", aldus de eigenaren. Voorafgaand aan de openingslunch voor talrijke prominenten uit de gastronomie en pers, inspecteerde cabaretier en vervent Texel-ganger Jochem Myjer op geheel eigen wijze Bij Jef. Sinds 2009 is Bij Jef bekroond met 1 Michelin-ster. In 2011 steeg het restaurant twee punten in GaultMillau en werd Nadine Mögling onderscheiden als beste wijn-spijsspecialist van Nederland. Tevens maakte Mögling haar opwachting als gastjurylid in het tv-programma Topchef. Daarnaast kookte Schuur in Zuid-Afrika met collega`s tijdens het WK 2010 in de Culibus voor kansarme kinderen.

Lees meer

Wat is jouw koffiemoment? Maak kans op een luxe Philips Saeco!

Hoera, het is zo ver! De winnaars zijn bekend!. Onderstaande personen winnen zo'n prachtige espressomachine van Philips:

- José Prins

- @Jelllie20 / Jaleesa

- @Zwabberbats

- Susan Verheijen

- (Claudia de Boer - gediskwalificeerd).

- Update 26/7 Nieuwe winnaar ivm diskwalificatie: Caro Geurtsen

Winnaars: mail je adres naar mail@smulweb.nl dan wordt de espressomachine z.s.m. naar je opgestuurd!

Deze actie is afgelopen, inzenden is niet meer mogelijk

Lees meer

Wat is feta?

Geschiedenis van feta Feta is misschien wel de oudste kaas ter wereld. Over de historische oorsprong van feta tast men in het duister. Wel is (nagenoeg) zeker dat deze kaas is ontstaan in een gebied dat wordt begrensd door Triëst in het noorden, de piramiden in het zuiden, Sicilië in het westen en Perzië in het oosten. Vast staat ook dat fetakaas al eeuwenlang - waarschijnlijk zelfs al duizenden jaren lang - een belangrijke handelswaar is in heel dit gebied, waar feta in vele varianten werd gemaakt van de plaatselijk voorhanden zijnde melk, ongeacht of die afkomstig was van buffels, schapen, geiten of koeien. Op afbeeldingen uit de klassieke Oudheid is te zien hoe belangrijk deze kaas was in het dagelijks leven van toen. Volgens de Griekse mythologie nuttigden oppergod Zeus en zijn zoon Hermes, weidegod en beschermer van de herders en de kudden, ooit een landelijk (goden)maal bestaande uit onder andere een kaas, die misschien wel de voorloper was van het tegenwoordig zo welbekende fetakaasje.

Lees meer

De Smaak van Italie

Onder een bewolkte grijze lucht reden we tegen de middag richting Utrecht, in de hoop dat het weer in de loop van de dag nog zou verbeteren. We waren namelijk onderweg naar ‘De smaak van Italië’ en kregen daarbij onvermijdelijke herinneringen aan de Toscaanse zon te verwerken. Prima georganiseerd

Het eerste wat we opmerkten was een prima organisatie. In een weiland, grenzend aan het kasteel waarrond alles te doen was, had men een grote parking gemaakt waar we de auto makkelijk kwijt konden. Daar hadden we wel 5 euro parkeergeld voor over, hoewel je niet veel keuze hebt want er is verder geen parkeerplaats in de buurt.

Lees meer

Kookboek recensie Bismilla Arabia

Bismilla Arabia

Onze culinaire reis gaat verder

Nadia Zerouali & Merijn Tol

€29,95 Kosmos UitgeversDoor Smulweb kookboek-recensent Ineke Culinaire reis

Dit is een heel mooi boek! Niet te groot, niet te klein & mooi vormgegeven. Het is het tweede deel van een 'culinaire reis' door de Arabisch/ Mediterrane wereld. Nadia en Merijn reizen door het Midden-Oosten en verschillende landen rond de Middellandse Zee, koken en eten daar met de lokale bevolking.

Het staat bomvol met recepten gerangschikt op land en het boek is geïllustreerd met prachtige foto's. In het midden van het boek vind je een deel reisverhalen, daarin vertellen de auteurs over de landen en plaatsen die ze bezochten, maar ook over de mensen die ze daar ontmoetten en natuurlijk over wat ze daar aten! Ik ben er nog niet aan toe gekomen om alle verhalen te lezen, maar de stukjes die ik las, zijn leuk en interessant geschreven.

Lees meer

Raad het product

Elke vrijdag plaatsen wij een foto van een product. Als je raadt wat het is, dan wordt het naar je opgestuurd. Wat denk je dat dit is? Extra tip: dit staat er op de productomschrijving: Zeer hygiënisch en niet poreus en het is geen snijplank...

De winnaar is bekend! Rian had het goed, het is een siliconen spatel!

Dit product werd aangeboden door Le CreusetLees meer

Ga proeven bij Uitgekookt Utrecht!

Wij mogen kaarten weggeven voor dit leuke culinaire event! Voor alle fijnproevers wordt Park Lepelenburg op 10, 11 en 12 juni omgetoverd tot een culinair paradijs. Toprestaurants uit Utrecht en omgeving zetten hun beste beentje voor om jou te laten genieten. Versleverancier Deli XL verzorgt interessante kookdemonstraties en workshops, gegeven door hun topchefs. Het thema 'Smaak van Dichtbij' laat je ontdekken hoeveel lekkers Utrecht allemaal te bieden heeft.

Smulweb geeft 10 kaarten weg!

Wij mogen tien toegangskaarten weggeven! Waarom wil jij naar Uitgekookt Utrecht?

Lees meer

Nationale groenten- en fruitkalender Juni

Welke producten worden in Nederland verbouwd? Welke groenten-en fruitteelt heeft in juni het minste energieverbruik? In de maand juni komen de asperges nog steeds van Nederlandse bodem maar is er nu ook veel meer fruit waar je van kunt genieten, zoals de braam, de framboos en de kers! Vanaf de maand maart plaatsen wij elke maand de nationale groenten- en fruitkalender:

 • De lijst van maart

 • De lijst van april

 • De lijst van mei

  Hierbij de lijst met producten voor de maand juni. Nationale groenten en fruit die niet van ver hoeven te komen en waarvoor dus niet veel energie wordt gebruikt!

  Deze informatie komt van de groenten- en fruitkalender van MilieuCentraal. We tonen alleen producten met het energielabel A of B:

  Energielabel A

  Energielabel A geldt vooral voor groente en fruit van de volle grond uit Nederland en omringende landen, zoals bloemkool, andijvie, spruitjes en kolen. Ook sommige producten uit koelhuizen (zoals appelen, peren, rode en witte kolen) hebben energielabel A. In grote koelhuizen worden ze wel maanden gekoeld, maar dit kost per kg niet veel extra energie.

  Energielabel B

  Sommige Nederlandse vollegrondsproducten hebben dit label, namelijk producten waarvan de opbrengst per hectare lager is (zoals asperge, broccoli). Die teelt kost in verhouding veel energie per kilogram product.

  In de maand juni komen de volgende producten uit Nederland:

 • Lees meer

  Espresso en Philips Saeco

  Geniet thuis van een echte Italiaanse espresso! Authentieke espresso

  Koffieliefhebbers waar ook ter wereld zijn dol op de authentieke espresso, de verrukkelijke koffie die elke dag in cafés op elke hoek van de straat in Italië wordt geserveerd. De klassieke espresso is perfect uitgebalanceerd door generaties barista`s. Maar je hoeft niet naar een Italiaans cafe voor een echte espresso. Met de Philips Saeco maak je thuis in een handomdraai een echte Italiaanse espresso. Als uitvinder van het volautomatische espressosysteem heeft Saeco altijd het voortouw genomen bij innovaties in deze categorie. 25 jaar ontwerp en ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat ze een ongeëvenaarde expertise hebben opgebouwd.

  Lees meer

  15 x Lekkere gerechten met fruit.

  Ja hoor, de zomer staat voor de deur. Wat is er dan lekkerder om met fruit te koken. Lekkere frisse voor-, tussen- en hoofdgerechten. Voor bij de BBQ of zomaar tussendoor. Hieronder weer 15 heerlijke gerechten met fruit. Kies iets uit en ga lekker aan de slag. Voor meer fruitgerechten ga dan eens rondkijken op mijn persoonlijke pagina Planco. Alvast eetsmakelijk. Dirk Aardbeientaartjes-met-witte-chocoladeroom

  Tropische-rijstsalade

  Zomersalade-met-brie-en-aardbeien

  Italiaans-peertje-met-rauwe-ham-en-gorgonzola

  Lees meer
  Oudere posts
  Home Recepten