Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: november 2011

KERSTGEBRUIKEN EN KERSTRECEPTEN UIT HONGARIJE

Omdat ik het leuk vind om wat te weten te komen over hoe bepaalde feesten elders gevierd worden, heb ik me verdiept in de kerstgebruiken in Hongarije (zoals ik dat met pasen heb gedaan met Zweden zie "Glad påsk"). Het begin van een serie?

Hongarije kent ook een kerstboom, maar iets anders versierd en pas op kerstavond opgetuigd. Maar.... er zijn ook hele andere gebruiken en gerechten.

Veel lees- en eetplezier

Kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánok

Prettige kerstdagen De maand december staat in Hongarije in het teken van traditionele volksgebruiken die kerstmis en nieuwjaar inluiden.

Lees meer

Win: Avondje gesmolten heerlijkheid

Kaasfondue is weer helemaal terug van weggeweest en Â'HotterÂ' dan ooit. Naast de traditionele kaasfondue wordt er steeds meer geëxperimenteerd met smaakvariaties, gewaagde dippers en stijlvolle fonduesets.

Lees meer

Kookboekrecensie 6 uur thuis, 7 uur eten

6 uur thuis, 7 uur eten

100 heerlijke maaltijden die binnen een uur op tafel staan

Sophie Wright

17,50

176 pagina`s, 2011 Kosmos Uitgevers De eerste indruk

Een rood boek met een bord, bestek en de titel. Snel het plastic folie eraf gescheurd en doorgebladerd. Veel foto`s, die ook nog eens zo groot zijn als een pagina, dat geeft een goed beeld. Vrijwel op elke pagina aan de ene kant een foto van het gerecht en aan de andere kant de tekst.

De schrijfster

Sophie Wright is een van de jongste succesvolle chefs van Groot-Brittannië. Tijdens haar studie deed ze regelmatig mee aan nationale en internationale kookwedstrijden en al op haar twintigste runt ze de keuken van de bij celebs geliefde Londense uitgaansgelegenheid BBB (Beach Blanket Babylon). Sophie verschijnt regelmatig in televisieprogramma`s en heeft inmiddels een verscheidenheid aan prijzen gewonnen, waaronder de Gourmand Easy Cookbook of the Year Award voor haar eerste boek, Easy Peasy.

Lees meer

Geen derde Michelinster in NL

Nederland krijgt er geen nieuwe driesterrenzaak bij. Dat heeft Michelin vanochtend bekendgemaakt. De afgelopen weken werden meerdere tweesterrenzaken nadrukkelijk genoemd als potentiële nieuwe driesterrenrestaurants.

In een recent onderzoek in Misset Horeca liet hoofdinspecteur Werner Loens van Michelin Benelux weten dat de topzaken in Nederland het afgelopen jaar een constant niveua hebben gedaan. Daarmee zou de laatste hobbel op weg naar een derde ster zijn verdwenen.

Nieuwe Michelinsterren 2012:

Lees meer

Heerlijke wereldse recepten voor de feestdagen

Zoals je gaat zien hieronder weer een uitgebreide verzameling wereldsegerechten om met de feestdagen iets lekkers op tafel te zetten.

Het is eens iets anders dan anders, heb gerechten van over de gehele wereld bij elkaar gebracht ,zodat je zelf een combinatie kan maken en de gerechten op elkaar af kan stemmen .Ik zou zeggen ga snel eens kijken , neem iets lekkers mee en verras vrienden of familie met de feestdagen eens met een appart gerecht of met een gerecht waarvan ze niet verwachten dat het zo heerlijk kan smaken .Veel kookplezier en fijne feestdagen gewenst . Borrelhapje

Lees meer

Mosselen kunnen altijd

Zin in mosselen
Mosselen, een heerlijke, zilte Zeeuwse lekkernij. Een prachtig vers product dat verrassend veel mogelijkheden kent. Niet iedereen zal weten hoeveel je kunt variëren met mosselen. Bovendien zijn ze – in tegenstelling tot de hardnekkige fabel – gedurende het jaar van juli tot april verkrijgbaar.

Laat u verrassen en inspireren door te klikken op onderstaande links. Eet smakelijk!

[poll]

[mossel_flash]

Basisrecept Mosselen

Mosselen klaarmaken is zeer eenvoudig. Je hebt de volgende ingrediënten nodig om dit heerlijke recept klaar te maken.

Lees meer

Nootmuskaat en foelie

Nootmuskaat en foelie: de eerste heeft een spruitjesimago en de tweede is vrij onbekend in onze keuken. Beide specerijen komen van dezelfde boom, hebben een krachtige smaak en kunne gerechten een bijzondere smaak geven. Lees meer in dit artikel! Nootmuskaat en foelie zijn twee bekende specerijen in Nederland. Dat beiden van dezelfde boom komen is al een stuk minder bekend, net als hoe deze specerijen het best zijn te gebruiken. Nootmuskaat wordt in Nederland traditioneel over groenten als bloemkool en spruitjes gestrooid. Foelie wordt gebruikt bij het stoven van vlees en in soepen. Beiden zijn echter veel breder toepasbaar en elkaars beste metgezel in gerechten.

Lees meer

Win SMULWEB in chocoladeletters van Tony`s Chocolonely

Of een van de 50 S-en die we mogen weggeven! In samenwerking met Sinterklaas en Tony`s Chocolonely kun je bij Smulweb meedoen met de Foto Choco Sint actie!

Wat moet je doen?

Mail een foto van jezelf en Sint (of Piet!) naar mail@smulweb.nl. De drie leukste foto`s krijgen het woord S-M-U-L-W-E-B in chocoladeletters! De eerste 50 inzendingen krijgen sowieso de letter S thuisgestuurd!

Dus, hop de stad in, op zoek naar Sinterklaas!

Vergeet niet, naast de foto, ook je adresgegevens te mailen.

Alle foto`s worden op 5 december op Smulweb gerepresenteerd!

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten