Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: september 2011 (pagina 1 van 4)

Win 25 appeltaarten om weg te geven!

Wat is het aller- állerlekkerste appeltaartrecept van Nederland? Stem op jouw favoriet en maak kans op maar liefst 25 appeltaarten om weg te geven! Aan je vrienden, je buurvrouw, je collega′s, een goed doel of aan jezelf: iedereen die je blij wilt maken met een heerlijke appeltaart van gefeliciTAART.nl! Voor de grote appeltaart verkiezing zijn de vier populairste appeltaart recepten aller tijden van Smulweb genomineerd.… Lees meer »

24 Kitchen 1 okt de lucht in

Joke Boon was bij de perspresentatie van de nieuwe kookzender 24Kitchen. Deze zal 1 oktober live gaan.

Smakelijk najaar
Wat voor weer het gaat worden dit najaar en deze winter daar kan ik geen enkele zinnige uitspraak over doen. Wel kan ik met grote zekerheid voorspellen dat wij een uiterst smakelijke tijd tegemoet gaan. Vanaf zaterdag 1 oktober 12 uur `s middags kan het leven een stuk smakelijker worden.… Lees meer »

KOOKCLUB2006 weekend lunch/brunch gerechten 1-2 okt

We zijn al weer toe aan de laatste serie lunch-/brunch gerechten van het “Menu van de Maand”. We hopen dat veel mensen gesmuld hebben van de lekkere recepten of hiervan nog gaan smullen.
Voor deze laatste keer hebben we gekozen voor 20 lekkere warme lunchgerechten, want we gaan nu echt richting Herfst.

Dit is een selectie uit de ingezonden recepten.
En de keuze voor het gerecht is natuurlijk aan jou!… Lees meer »

15 x Heerlijke Najaars gerechten

Wat kunnen we zeggen over het najaar een jaargetijde met regen en wind vallende bladeren ,maar met heerlijke gerechten.Gerechten met veel smaak heerlijke geuren van kruiden en specerijen .Na het eten ook een lekker warm gevoel van binnen .Ik hou je niet langer op ga kijken bij de lekkerste herfst gerechten en neem iets mee .Eet smakelijk
br]Herfststamppot

Stapvoorstap-jachtschotel

Brabantse-hachee

Geroosterde-knoflook-uienjam

Romige-aardappelgehaktschotel

Stapvoorstap-zoervleis-volgens-robin-berben

Gegratineerde-fruitige-zuurkool

Wildragout-met-champignons

Herfstsalade-met-krieltjes-en-rosbief

Hongaarse-goulash-van-rudolph-van-veen

Aardappelspekkoek-uit-de-oven

Jachtschotel-met-gestoofd-rundvlees-aardappelpuree-en-zuurkool

Heerlijke-herfst-stoofpot

Italiaanse-herfstpasta

Zoete-uientaart-met-ham

Kruidkoektaart-met-mascarpone

Kijk ook eens op mijn andere HERFSTGERECHTEN voor nog meer lekkere gerechten .… Lees meer »

Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek.

Zaterdag 22 september en Zondag 23 september waren er in ons mooie dorp Groesbeek voor de 5e keer de Nederlandse Wijnfeesten. Het was stralend weer. Zondag ben ik met Hessel daar geweest. Er waren veel wijnhandelaren, ook uit de omgeving en veel publiek. Dit alles feestelijk opgeluisterd met muziek. We kochten een wijnglas voor 5 euro en daarmee kon je langs de stands snuffelen en proeven.… Lees meer »

Kaneel of cassia?

Kaneel kennen we allemaal. Maar wist je dat de meeste kaneel die wij als kaneel kopen, helemaal geen kaneel is?

Kaneel, de geurige smaakmaker in vele traditionele Nederlandse koekjes en andere zoetigheden. Wie is er niet opgegroeid met speculaas, appeltaart of stoofpeertjes? Kaneel kennen we allemaal.

Maar wat is nu échte kaneel?
Wie aan kaneel denkt, denkt al snel aan de mooie, dikke, hartvormige rolletjes bast.… Lees meer »

3 t/m 9 oktober 2011 vegetarische restaurant week

Van 3 t/m 9 oktober houden diverse restaurants als thema; vegetarisch. Bij de deelnemende restaurants zijn in die week de vegetarische voorgerechten voor 2 personen gratis. Dit jaar is het thema; vegetarisch "laat je verrassen". Het is een initiatief van de Nederlandse vegetariersbond (NVB). Men wil in die week mensen laten ontdekken dat vegetarisch eten ook lekker, en vooral smakelijk kan zijn.… Lees meer »

Culin-open-air: proef de sfeer!

Taste of Amsterdam. Ok. What to wear? Ik ben er nooit eerder geweest en weet niet wat ik ervan kan verwachten. Het evenement is breed uitgelicht in de media maar de sfeer die er hangt blijft mij enigszins onbekend. Een paar jaar geleden ben ik op het Preuvenemint in Maastricht geweest en ik besluit mijn kledingkeuze en schoenpartij daar op af te stemmen.… Lees meer »

De Hollandse keuken

In vergelijking met andere Westerse landen eten de Nederlanders tamelijk gezond. Dat zit ′m in de aardappels, vlees en verse groente, een heilige drie-eenheid. In vrijwel iedere maaltijd is er een grote hoeveelheid verse groente bereid. Ook peulvruchten zijn zeer geliefd. De Hollandse keuken is in de ogen van buitenlanders een recht-toe, recht-aan keuken, simpel te maken, goedkoop en voedzaam. Deze reputatie heeft Nederland niet altijd gehad.… Lees meer »

Bewust boodschappenlijstje

Wist je dat …

Weet je boodschappenlijstje dat je verrassend anders kunt koken zonder vlees of vis?

Verrassend Anders, vandaag geen vlees is een kookboek van het Voedingscentrum met 48 heerlijke en gezonde seizoensrecepten zonder vlees of vis. Een dagje zonder vlees of vis is gezond, lekker en eenvoudig. Met verse seizoensproducten, simpele kooktechnieken en aantrekkelijke foto’s is dit een kookboek voor iedereen die op een gezonde manier een dagje vegetarisch wil eten.… Lees meer »

Oudere posts