Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juni 2011 (pagina 1 van 4)

Tweetjemee op de Nacht van Kunst en Wetenschap in Groningen

Op 4 juni was het zover Tweetjemee presenteerden Maarten Bennis en Manette Zeelenberg zich op Pecha Kucha Night tijdens de nacht van de Kunst en Wetenschap in Groningen.
In 20 keer 20 seconde dia's verhalen zij het ontstaan en het gedachtengoed achter Tweetjemee?
Maak u op voor 6 min. 40 viadeo!

Lees meer »

Kühne

De zomer is begonnen en we gaan weer volop aan de Barbecue! Naast de steaks en hamburgers tover je met Kuhne de heerlijkste zomersalades op tafel. De fris-knapperige augurken zijn zorgvuldig geselecteerd en ingelegd met de beste ingrediënten, waardoor ze hun friszure smaak krijgen en altijd lekker knapperig blijven. De perfecte basis voor een frisse en gezonde salade voor bij de BBQ.… Lees meer »

over de VODKA en Russiche mensen

echte Russische mensen drinken geen VODKA. Russische gerechten zijn altijd lekker zowel voor het feest als voor elke dag. voor Russische mensen is elke dag een feest,als het hele gezin samen aan tafel zit. Warme Samovar,geurende thee van verschillende kruiden en met lekkere gebakjes, interessant verhaal of diepzinnig gesprek. Wat wil je nog meer? Maar ik wil een opmerking toevoegen m.b.t.… Lees meer »

Fotoverslag Smulwebdiner Ron Blaauw Amsterdam

Met een temperatuur die beyond tropisch was schoven wij dinsdagavond 28 juni aan bij Ron Blaauw in Amsterdam. Het was werkelijk waar te warm voor woorden maar al bij de eerste amuses was iedereen zijn zweten vergeten. Rond het hoofdgerecht barstte de hemel open en zaten wij gezellig bij elkaar terwijl het buiten donderde. Fantastisch gegeten, gezellige tafel: een topavond.… Lees meer »

Kookboek recensie Het Grote Barbecue Boek

Het Grote Barbecue Boek
J. Purviance

Door Smulweb kookboek recensent Sandra

Tot mijn verrassing bleek `het grote barbecueboek` een Weber boek te zijn. Erg leuk, we hebben sinds twee jaar een Weber gasbarbecue en willen ons nog altijd aanmelden voor een Weber workshop, dit boek was een goede voorbereiding!
Een mooi groot boek, ruim 300 pagina`s met 160 grillrecepten. Heel veel informatie vooraf over de basisregels voor de barbecue zoals bijv.… Lees meer »

Persbericht: Tweetjemee Finalist New Venture Award

PERSBERICHT
Bloemendaal/ Culemborg, 23 juni 2011

Met trots maakt Tweetjemee bekend als finalist geëindigd te zijn in de prestigieuze New Venture Food Innovation Award 2011. In de werkelijk prachtige ambiance van het ABN-AMRO hoofdkantoor te Amsterdam concludeerden Maarten Bennis en Manette Zeelenberg – de oprichters van Tweetjemee, dat het genomineerd zijn de eigenlijke beloning is. Dit werd ook in een videoboodschap door minister Verhagen onderstreept.… Lees meer »

rookoven van Cameron

Rookoven bestaande uit;

•roestvrijstalen schuifdeksel
•inklapbare handgreep
•1 rooster
•rookkamer
•afmetingen: Maat: 38x28x8,5
•inclusief rookmot en gebruiksaanwijzing

Te gebruiken voor alle warmte bronnen. je kan er vis, vlees, groente, kip, knoflook vette kazen etc. in roken. Voor de verschillende ingredienten heb je verschillende rookmotten.
Voor bv. zalm heb je Alder-mot. Echt lekker, weer eens wat anders en zelfs de keuken ruikt lekker naar het roken.… Lees meer »

Monkey gland steak

De meest “vreselijk-afschuwelijk-lekkere” saus van Zuid-Afrikaners. No. 1 saus voor biefstuk in Zuid-Afrikaanse steakhouses.
Monkey gland steak saus word ook genoemd de meest “afschuwelijke” lekkere Zuid-Afrikaanse saus en is eigenlijk een verkrachting van een dure stukje vlees. Zuid-Afrikaners zijn bericht ervoor om alle soorten zakjes en pakjes en sauzen uit potten in hun eten te gooien. En deze saus zal jou daarbij ook niet teleurstellen.… Lees meer »

Kookboek recensie Jamie`s reizen

Jamie’s reizen
Italië, Spanje, Griekenland, Marokko, Zweden en Frankrijk.
Klassieke gerechten met een twist geïnspireerd door mijn reizen.
Jamie Oliver
Kosmos, 2011

Door Smulweb kookboek recensent Joke

Jamie
Op de een of andere manier heb ik het idee dat je wel van Jamie Oliver móet houden. Hij is het type ‘Boy next door’; ondanks alle succes en een heel Jamie imperium lijkt hij nog steeds op een jongen uit de straat.… Lees meer »

BBQ Web Pit Boys

https://www.youtube.com/show/bbqpitboys?s=5 Sinds enige tijd ben ik erg gecharmeerd van de Pitboys als het aankomt op BBQ.
Echte BBQ fanaten uit de US. Een heerlijke inspiratiebron!
Naast hun youytube kanaal https://www.youtube.com/show/bbqpitboys?s=5 hebben ze ook een eigen website: www.bbqweb.comLees meer »

Oudere posts