Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: april 2011 (pagina 1 van 4)

Raad het product

Elke vrijdag plaatsen wij een foto van een product. Als je raadt wat het is, dan wordt het naar je opgestuurd. Dus wat denk je dat dit is? We hebben een winnaar! Het is inderdaad een taartschep (van Zyliss, met een extra schuiver erop om de taart er makkelijk af te schuiven) Anke Gefeliciteerd!

Website van het product van Zyliss


Lees meer »

Kookboek recensie BBQ Bijbel

BBQ Bijbel
Peter de Clerq
€29,95 Uitgeverij Terra – Lannoo

Door Smulweb kookboek-recensent Ria Op de achterkant van het boek staat de volgende beschrijving:
“Barbecue kan zoveel meer zijn dan een perfect gegrilde worst of een klassieke kotelet of côte à l'os. BBQ-expert Peter De Clercq verzamelde voor dit onweerstaanbare overzichtswerk maar liefst vijfhonderd verschillende grill- en barbecuerecepten, alle getest, geproefd en goedgekeurd door de meester zelf.Lees meer »

15 Heerlijke Mediterraanse gerechten

Niet iedereen houdt ervan, maar toch is deze keuken het proberen waard. Met een diversiteit aan smaken en geuren. Alvast om in de stemming te komen voor de vakantie. Neem de tajine om heerlijke stoofgerechten te maken. De heerlijke geurige kruiden. Ook niet te vergeten couscous waar makkelijk mee gewerkt kan worden. Ik heb weer geprobeerd om 15 heerlijke gerechten bij elkaar te zoeken die misschien jou doen watertanden.… Lees meer »

Even voorstellen

Mijn naam is Anne de Graaf en ik ben het gezicht van het boek Afvallen met Anne in 12 weken. Ik geef in het teken daarvan persoonlijk voedingsadvies op de website Valtaf.nl. Mijn motto is 'Genieten is belangrijk', ook als je afvalt en gezonder wil leven. Smulweb is dan wel een plek waar ik me moet begeven! Daarom zal ik artikelen met tips plaatsen en lekkere slanke recepten zodat genieten gezonder en lekkerder wordt.… Lees meer »

Slank uit eten!

De meeste mensen willen wel eens wat kilootjes kwijt, maar daar moet je wel wat voor doen. Wat nu als je uit eten gaat in een restaurant? Je wilt natuurlijk niet gelijk je afvalpoging overboord gooien, maar wel genieten! Daarom acht handige tips. 1. Let op stokbrood met smeersels, hier eet je onnodig veel terwijl je daarna nog uitgebreid gaat eten.… Lees meer »

Maand van Tweetjemee in Groningen; elke dag Tweetjemee-dag!

Tweetjemee start kookestafette in de Groningen.

De maand mei is ‘de Maand van Tweetjemee’ in Groningen. Een enthousiaste groep buurtchefs – dat zijn mensen die koken voor de online vrijmarkt Tweetjemee.nl, zorgen ervoor dat er elke dag een verse en gezonde maaltijd in de stad te krijgen is. We noemen het een estafette omdat de ‘pollepel’ elke dag wordt doorgegeven aan de volgende buurtchef die gaat koken.… Lees meer »

Verse groente beter dan surrogaat

Wat is het doel van de horror verhalen over ons eten, en wat gaan we eraan doen ? Ik bevind mij regelmatig op internet en met name de nieuwsmedia word door mij geopend.
Ik lees de meest vreselijke dingen over het voedsel.
De prijzen van vers voedsel schieten omhoog ( rijst,graan en soja), hoe komt dit eigelijk ?

Antibiotica wordt te pas en te onpas voorgeschreven en gebruikt voor o.a legbatterijen, vleesverwerkende industrie, de mest wordt afgevoerd en verwerkt tot het zg Biogas in verwerkingsinstalaties of uitgereden over landerijen.… Lees meer »

Fukushima Fallout Food

De mainstream media verzwijgen stelselmatig de gevolgen van de nucleaire ramp in Fukushima. Er zijn echter deskundigen die zich niet laten muilkorven en informatie op basis van hun kennis delen met de wereld. Youtube clip:

https://www.youtube.com/watch?v=TMXvpWoHzeE&feature=player_embedded

Info block:

Nuclear Facts A very clued in professional who will not be bought or intimidated into silence: Dr Helen Caldicott, true to style, tells it as it is.… Lees meer »

Raad het product!

Elke vrijdag plaatsen wij een foto van een product. Als je raadt wat het is, dan wordt het naar je opgestuurd. Dus wat denk je dat dit is? TIP: Het heeft iets met Pasen te maken! We hebben een winnaar! Sigrid heeft het goed geraden, het is een egg coddler. Je breekt een eitje en dat doe je erin, daarna in kokend water en een paar minuten later heb je een perfect gepocheerd eitje!Lees meer »

Kookboek recensie Risotto

Risotto
Laura Zavan
€9,95 Uitgeverij Gottmer

Door Smulweb kookboek-recensent Hilde Wie is Laura Zavan?
Laura Zavan is een auteur en culinaire styliste afkomstig uit Treviso (Venetië). Ook al leeft ze sinds 12 jaar in Frankrijk, ze heeft het mooie accent van haar Italiaanse roots nooit verloren.


Op culinair vlak is ze een scheppende designer en concretiseerde haar liefde voor eten in een aantal kookboeken o.a.… Lees meer »

Oudere posts