Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: september 2010

Waar malen koffieleuten om?

De pot met filterkoffie is terug van weggeweest. Op het forum wordt druk gediscussieerd over hoe je de beste koffie zet. Volg hier deze aangename discussie op het forum en geef je mening >> Of geef een reactie op dit artikel.

Douwe Egberts en foodtrendwatchers noemen de revival opmerkelijk. Marjan Ippel van trendwatcher Talkin Food zegt bijvoorbeeld: „De consument wil absoluut terug naar de basis. We leven in een tijd vol haast. Daarmee is veel verloren gegaan aan tradities, maar ook aan smaakbeleving. De consument van nu is op zoek naar een goede smaak en men komt steeds vaker uit bij producten die uit het oog zijn verloren. Filterkoffie is er zo een. Die staat voor genieten en beleving van de echte smaak van koffie."

Lees meer

En de winnaar is:

Twee weken geleden vroegen we je te stemmen op de cover van de Nationale Restaurant Gids 2011. De inzendingen waren overweldigend. Iedereen dank voor zijn stem!

Uiteindelijk is de keus gevallen op:


De Nationale Restaurant Gids 2011 ligt medio november in de winkels!

Lees meer

Jamie Oliver geeft speciaal voor Smulweb antwoord op 5 kookvragen!

Smulweb drong met haar Vijf Kookvragen door tot in Engeland en wist niemand minder dan Jamie Oliver te strikken. Wat eet hij het liefst en wat maakt hij graag zelf voor Jools en zijn vier kids? We hebben de antwoorden van Jamie naar het Nederlands vertaald. Onder de Nederlandse versie vind je de originele Engelse antwoorden.

1. Wat eet je het liefst en waarom? En wie kan dat het beste maken?

Ik heb niet echt een favoriet omdat het eigenlijk altijd wisselt. Ik ben wel verslaafd aan chili, dus alles dat een beetje heet smaakt vind ik sowieso lekker. Toen ik nog klein was, was ik dol op mijn moeders geroosterde kip en alle garnering die er bij hoort. Ze maakt het nog steeds en beter dan wie dan ook.

Lees meer

Win een gesigneerd kookboek van Jamie Oliver!

Jamie beantwoordde speciaal voor Smulweb Vijf Kookvragen en geeft drie gesigneerde kookboeken weg aan de drie hobbykoks met het lekkerste najaarsrecept. Het enige dat jij hoeft te doen is je favoriete herfstrecept insturen. Jamie Oliver selecteert uit alle inzendingen dan zelf de drie winnaars! Wat eet jij het liefst in de herfst? Laat het ons weten en maak kans op één van de drie kookboeken van Jamie Oliver. De boeken zijn gesigneerd, dus ben je fan van Jamie dan is dit een absolute must have!

Lees meer

Opnieuw ‘De Smaak van Wolfslaar’

De tweede editie van het zinnenstrelende evenement ‘De Smaak van Wolfslaar’ is op zondag 10 oktober tussen 12:00 en 18:00 uur. Op het Bredase landgoed (Wolfslaardreef 100-102, tel.: 076-5608000) tonen producenten hun culinaire producten waaronder biologische wijnen, geitenkaas, chocolade, whisky, broodspecialiteiten en vleeswaren. Alles is, soms tegen een kleine vergoeding, te proeven. En meestal ook te koop. Tijdens de culinaire middag kunnen gasten deelnemen aan diverse workshops en een lezing. Op elk heel uur beginnen achtereenvolgens een wijnproeverij i.s.m. WalravenISax, een bierproeverij i.s.m. Hertog Jan (brouwmeester Gerard van den Broek komt zelf zijn bieren laten proeven), een wijnproeverij i.s.m. Wijnkoperij De Gouden Ton, een kookdemonstratie i.s.m. Livar, een lezing over de kunst van het genieten, een presentatie van

Lees meer

Fotovraag: Weekend Kost

Ga je in het weekend aan de slag met moeilijke recepten die veel tijd kosten of denk je bij het weekend, `ha makkelijk, pizza`!

Smulweb is benieuwd naar jouw kookgedrag in het weekend.

Moeilijk of makkelijk? That's the question.

Ik ga voor moeilijk: Ga je zelf aan de slag? {module.actie|(id=34)}

Ik ga voor makkelijk: Haal je af of ga je voor makkelijk? Mail dan een foto naar: mail@smulweb.nl

De drie leukste inzendingen worden beloond met een fraai kookboek! Alle foto's komen in de Weekend Kost Foto Special.

Lees meer

Lucas Rive wint Zilveren Ui Trofee 2010

Chef-kok Lucas Rive van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen krijgt de Zilveren Ui Trofee 2010. Rive krijgt de prijs voor zijn grote inzet om origineel Amsterdams tafelzuur te verwerken in zijn gerechten. Rive krijgt de trofee op maandag 11 oktober uitgereikt en volgt Margo Reuten op, die vorig jaar met de prijs aan de haal ging.

De uitreiking op 11 oktober gebeurt tijdens een feestelijke proeverij in De Bokkedoorns. De topkok krijgt de prijs uit handen van Oos Kesbeke, eigenaar van Kesbeke Tafelzuren, de organisator van de prijs.

Lees meer

A la c'Arte. De kunst van het eten - Eten in de kunst.

Let op! Een bezoek aan de expositie A la c’Arte in het Noord-Brabants museum kan leiden tot onbedwingbare trek en spannende experimenten in de keuken! Een dampende schaal hertenbout, gebraden haas en tortelduif. Verderop wat knolraap, glimmende rolmops en sappige kersen. Mensen in prachtige kleding verzamelen zich aan tafel, wetend dat ze ieder moment mogen toetasten. Beelden uit een kookprogramma? Welnee, een impressie van de komende tentoonstelling in het Noordbrabants Museum. Van september tot januari draait het hier volledig om eten. Het water loopt je in de mond!

Lees meer

Smulwebleden aan de slag!

Vind je het leuk om te zien hoe andere Smulwebleden hun high tea organiseerden? Neem dan een kijkje bij de foto verslagen plus recepten die gemaakt werden! Zo doe je heel veel inspiratie op! Wil je jouw high tea foto's ook op Smulweb? Mail dan naar mail@smulweb.nl voor de Grote High Tea Foto Special.Hobbykok pwiggers (Petra) organiseert een high tea voor ToosPetra: In februari voor voor vrienden van een neef van mijn man samen met zijn vrouw een high tea verzorgd voor ongeveer 40 personen. Het was een succes. Ik heb vooraf uit recepten laten kiezen. Een organisatieplan opgesteld. Hier vind je recepten en foto's van wat Petra gemaakt heeft >>Paas high teaPetra heeft de smaak te pakken en organiseerde met Pasen een high tea voor veertig personen. Hierbij Petra's overzicht van wat je allemaal nodig hebt en hoe je te werk gaat >>High tea recepten van hobbykok smile4justiceDeze hobbykok verzamelde een lijst van recepten die op geen enkele high tea mogen ontbreken. Klassiekers als blueberry-, chocolade- en bananenmuffins en heel veel meer vind je hier >>

Lees meer

Een hartige high tea

Smulweblid Luckyjo (Lucy) start 2009 met een uitgebreide high hea voor de hele familie. Hier vind je al haar zalige recepten mét foto`s. Er zijn zoete, maar vooral veel hartige gerechten.Hier vind je Luckyjo's recepten >>

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten