Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: augustus 2010

Start inschrijvingen SVH Nationaal Kampioenschap Horeca

Per 1 september starten de inschrijvingen voor het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca 2011, dé vakwedstrijden voor leerling-kok, leerling-gastheer/-vrouw en leerling-kastelein. Tot en met vrijdag 29 oktober aanstaande kunnen leerlingen zich via www.svh.nl aanmelden. De kwalificatiewedstrijden vinden plaats in de periode oktober 2010 tot en met februari 2011. Deze worden in samenwerking met meerdere ROC`s, verspreid over het land, georganiseerd. Tijdens de kwalificatiewedstrijden worden de leerlingen geselecteerd die deelnemen aan de halve finale op 24 en 25 maart 2011 in Ahoy Rotterdam tijdens Skills Masters. De finale vindt plaats op 26 maart 2011.

Lees meer

Roken is een kunst

Roken is een kunst

Het roken van voedsel gebeurde al in de oudheid.

Roken was vroeger vooral een middel om het eten langer houdbaar te maken en om insecten op afstand te houden.

tegenwoordig roken we voornamelijk voor de typische rooksmaak. Roken is een kunst

Het roken van voedsel gebeurde al in de oudheid.

Roken was vroeger vooral een middel om het eten langer houdbaar te maken en om insecten op afstand te houden.

tegenwoordig roken we voornamelijk voor de typische rooksmaak.

Rookmot of schaafsel.

Een rookdoos of rookoven voor op het gasfornuis bestaat uit een soort braadslede met goed sluitend deksel. Binnenin is een rooster, dat voor gebruik moet worden schoongemaakt en ingevet. Onder de rooster bevindt zich een afdruipbak. Op de bodem van de doos strooit men de rookmot of schaafsel van harde houtsoorten, die voor de rookontwikkeling zorgen. Het nat maken van poeder of snippers verhoogt de rookontwikkeling. Iedere houtsoort geeft rook af met een andere geur, waardoor het voedsel een eigen smaak en een eigen parfum krijgt.

Lees meer

Pfeiffer

De ziekte van Pfeiffer is wellicht het meest bekend als een vermoeidheidsziekte onder jongeren. De ziekte van Pfeiffer

De ziekte van Pfeiffer is wellicht het meest bekend als een vermoeidheidsziekte onder jongeren.

Maar ook jonge kinderen en volwassenen kunnen Pfeiffer krijgen.

Afhankelijk van de leeftijd kunnen verschillende klachten optreden.

Vaak begint het met vermoeidheid en een gevoel van algemeen ziek zijn.

Pfeiffer voorkomen is moeilijk omdat je vaak niet weet dat je het hebt.

Met een paar maatregelen kunt u de kans op besmetting verkleinen .

Lees meer

VIP Foto Verslag Heerlijk Rotterdam

Nathalie ging als VIP Foto Reporter voor Smulweb naar Heerlijk Rotterdam en maakte een prachtig fotoverslag. Alsof je er werkelijk waar zelf bij was. De foto's vind je onderaan dit verslag van Nathalie

Als VIP fotograaf voor SMULWEB naar HEERLIJK Rotterdam 2010, wie had dat verwacht?! Als "assistent" neem ik mijn moeder mee, en samen genieten wij op de laatste dag van dit culinaire evenement van de goede sfeer en alle heerlijkheden! We gaan met de auto, volgen de bordjes en parkeren vandaag gratis, dat begint al goed!

Lees meer

Iedere dag op uw bord: genetisch gemanipuleerde gewassen, groeihormonen en pesticiden.

Het is eigenlijk verpletterend om te constateren hoe weinig beoefenaars van culinaire kunsten weten van de aard en eigenschappen van de producten waarmee zij werken. Als het gerecht maar lekker smaakt en aantrekkelijk toont dan is het wel goed. Of niet...? Als de kwaliteit van producten uitsluitend zou worden bepaald door oppervlakkige eigenschappen, die in een oogopslag waarneembaar zouden zijn, dan zouden de daaronder liggende, moeilijker waarneembare eigenschappen er niet toe doen. Organisaties als de Consumentenbond, TNO en andere belangengroepen die zaken onderzoeken voor hun achterban zouden dan volstrekt overbodig zijn, omdat iedereen onmiddellijk voor zichzelf zou kunnen vaststellen of een product deugt of niet.

Lees meer

Biltong

Biltong, de naam doet wat vreemd aan. Met een tong heeft het niets te maken en toch is het Hollands, puur Hollands. De techniek van het drogen van vlees werd namelijk door de Hollandse pioniers geintroduceerd in Zuid-Afrika. Biltong is de nationale snack in Zuid-Afrika, uitgevonden door Hollanders. In tijden waarin geen koelkasten bestonden, geen vriezers en geen winkels in de onontdekte gebieden waar de expedities van de pioniers plaatsvonden moesten de avonturiers iets verzinnen op het gebrek aan voedsel. Voedsel gaat immers maar een paar dagen mee. De pioniers uit Nederland en Vlaanderen wisten er iets op: vlees kun je drogen. En dan gaat het maandenlang mee.

Lees meer

Churrasco rodizio, de braziliaanse bbq op uw feest!

Voor een lekkere Braziliaanse tint aan uw evenement laat u La Cozinha de Churrasco Catering verzorgen bij u thuis of uw bedrijf. Wie wel eens in Brazilie geweest is, kent ongetwijfeld de Churrasco rodizio, de Braziliaanse manier van BBQ-en. Het vlees wordt gegrilld aan de spies in plaats van op de grill. Verder is de BBQ zo opgezet dat grotere stukken vlees boven het houtskool vuur, langzaam gegaard worden: Een sensatie om te zien en geweldig om te proeven.

Wij verzorgen de churrasco zoals de Gaúchos dat doen in het Zuiden van Brazilie en kunnen dat ook bij u op lokatie!

Lees meer

Waar komt ons voedsel vandaan?

Twee clips in het Engels die het bewustzijn omtrent de samenstelling van ons voedsel kunnen beinvloeden. Is Uw recept van de dag een opgeleukte chemische formule? Als de invoering door de VN van de Codex Alimentarius zal zijn afgerond, kan niemand in de wereld organisch voedsel meer kopen. Alle voedsel zal genetisch gemanipuleerd zijn, alle voedsel zal chemische toevoegingen bevatten die vroeger of later klachten zullen veroorzaken die uiteenlopen van obesitas en diabetes tot kanker. Ook zal veel voedsel zal bestraald zijn. Daarnaast wordt het binnenkort voor agrariers verplicht bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

Lees meer

Culinair radio programma op Radio 1

`Mangiare!` is het eerste culinaire radioprogramma bij de publieke omroep. Een programma om je vingers bij af te likken, waarin Petra Possel praat met bijzondere gasten uit de wereld van eten & koken. Vanaf 10 september! De eerste uitzending is vrijdag 10 september van 19.00-20.00 uur op Radio 1. Voorlopig wordt het eens in de vier weken uitgezonden.

`Mangiare!` was vorig jaar een van de grote successen van de eerste editie van het Radiolab, de proeftuin op Radio 1 waarin programmamakers de kans krijgen om hun droomidee uit te voeren én een plaats te veroveren in het uitzendschema. Op de pilot van `Mangiare!` kwamen bijna honderd positieve e-mails binnen.

Lees meer

Baker`s Café ook in Rotterdam

De formule Baker`s Café van het Vlaamsch Broodhuys opent na twee vestigingen in Amsterdam dit najaar ook een pand in Rotterdam. Dat melden eigenaren Dimitri en Diante Roels op de website van Bakkerswereld. Rotterdammers kunnen vanaf medio oktober terecht aan de Meent 8a in de Maasstad. In het concept is naast broodverkoop plaats voor ontbijt, lunch of Vlaamsch thee-uurtje.

In juni 2008 opende het Vlaamsch Broodhuys haar eerste Baker`s Café in Nederland aan de 1ste Constantijn Huygensstraat in Amsterdam. Februari dit jaar kwam daar de tweede bij in de Haarlemmerstraat.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten