Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juli 2010

Oei oei cuy (cavia)! maak kennis met deze ecuadoriaanse delicatesse!

Hoewel de Ecuadoriaanse keuken niet echt bekend staat als haut cuisine, is het traditionele Ecuadoriaanse eten van hoog niveau. En op eetgebied is dit niet anders. Hoewel de Ecuadoriaanse keuken niet echt bekend staat als haut cuisine, is het traditionele Ecuadoriaanse eten van hoog niveau. Omdat ik het geluk heb bij een familie te wonen waar ze koken en eten zeer serieus nemen, proef ik elke dag een andere smaak. De lunch (almuerzo) is de meest belangrijke maaltijd van de dag en meestal komt de hele familie thuis om te eten. Almuerzo bestaat uit rijst, vlees of vis gestooft, een groente en een salade en avocado. En dan die heerlijke verse sappen van iedere tropische vrucht die je maar kunt bedenken. Alle groenten en fruit komt vers van het land. Laatst kwam een familielid aanzetten een aardappelzak vol zelf geplukte sinaasappelen uit Mindo. Het avondeten (merienda) bestaat altijd uit een stevige, gevulde soep met papas (aardappelen), mais, diverse groenten en vlees. Zoveel variantie in soep, daar kan Honig nog wat van leren.

Lees meer

Eerste pilot voor het whiskybrevet van de sso/wijnacademie

Cursus Whisky brevet. Vanaf maandag 24 januari 2011 beginnen we met de pilot cursus Whisky brevet.

De cursus wordt gehouden op 4 achtereenvolgende maandag avonden vanaf 20.00 uur.

Voor alle gegeven zie www.wijnenwhiskyetc.nl.

U kunt zich ook aanmelden voor de mailing over de cursusmogelijkheden en

proeverijen.

Lees meer

Brochure

Gasterie de Bokkereyer

Sweikhuizen

Sweikhuizen, het kleinste kerkdorp en parel van de gemeente Schinnen, is het meest noordelijk gelegen hoogste bergdorp van Nederland. Het idyllische dorpje is omringd door loof-en dennenbossen. Het glooiend lands Gasterie de Bokkereyer

Welkom in onze Gasterie, graag willen wij en onze medewerkers u optimaal van dienst zijn. Heeft u vragen of speciale wensen, vraag het ons en wij zullen proberen uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Ook voor speciale arrangementen zoals; ontbijt, lunch, buffetten, feesten, zowel overdag als ‘s avonds, wandeltochten en andere bijeenkomsten willen wij graag zorgen voor een plezierig verblijf in onze Gasterie. Vraag Sander of Vera voor meer informatie. Wij maken u erop attent dat de keuken 30 minuten voor sluitingstijd dicht gaat.(pinnen mag).

Lees meer

Luxe suite voor De Kromme Watergang

Het met één Michelinster bekroonde restaurant De Kromme Watergang in het Zeeuwse Hoofdplaat bouwt pal naast het restaurant een suite. De zogeheten Suite Blanche gaat in november open. Gemakkelijker kan bijna niet, laten de eigenaren Blanche en Edwin Vinke van De Kromme Watergang weten over het logiesbedrijf pal naast het sterrenstaurant.

Suite Blanche wordt een luxe onderkomen voor twee personen. Vinke: `Van alle comfort voorzien in een pure en rustige omgeving. In november hopen we er de eerste gasten te kunnen ontvangen`.

Lees meer

Het verhaal achter de Caesar salad

Op 4 juli vierde de beroemde Caesar Salad, een van de populairste salades ter wereld, zijn verjaardag. De Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag was de dag dat restauranthouder Caesar Cardini deze salade bij toeval uitvond. De Caesar Salad vindt zijn oorsprong op 4 juli 1924, middenin de drooglegging, de periode dat in Amerika geen druppel alcohol legaal te verkrijgen was. Op Onafhankelijkheidsdag, de nationale feestdag, togen daarom veel mensen in de grensstreek van Californië naar het net in Mexico gelegen Tijuana. Hier kreeg restauranthouder Caesar Cardini in één keer zoveel gasten, dat hij snel door zijn voorraad heen raakte. Met de laatste ingrediënten die hij in huis had improviseerde hij een salade bij elkaar. Toen in de periode erna zijn gasten elke keer vroegen om `die salade die hij ook op 4 juli had gemaakt`, wist Caesar dat hij per toeval een wereldvondst had gedaan.

Lees meer

Wie is de Chef? zoekt kandidaten

Naast Masterchef zoekt ook Wie is de Chef? kandidaten! De opnames zijn bij je thuis en in de keuken van het restaurant van de chef. Meld je nu aan! Deze zomer starten de opnames voor een nieuw, spannend en culinair hoogstaand seizoen! Vanaf 23 augustus zend RTL5 weer elke werkdag een aflevering van Wie is de Chef? uit.

Voor het nieuwe seizoen is RTL weer op zoek naar gepassioneerde amateur-koks. Sta jij je regelmatig in de keuken uit te sloven voor vrienden en familie? Ben je gespecialiseerd in bijvoorbeeld de Franse, Mediterrane, Hollandse, Surinaamse, Ethiopische, Thaise, Griekse danwel Japanse keuken of ben je gewoon een goede kok die alles kan maken en wil je het opnemen tegen een echte chef-kok, meld je dan nu aan!

Lees meer

Nederlandse versie van Masterchef

NET 5 zendt dit najaar de Nederlandse versie van de wereldwijde tv-hit MasterChef uit. Passie voor koken is waar het om draait in deze talentenjacht voor amateurkoks. Uit duizenden kandidaten wordt gezocht naar dat ene uitzonderlijke kooktalent. Een kritische jury beoordeelt de amateurkoks, om uiteindelijk een van hen tot de eerste Nederlandse `Masterchef` uit te roepen.

MasterChef is zeer succesvol in thuisland Groot-Brittannië en ook in Australië en Nieuw-Zeeland behaalt het programma hoge kijkcijfers. MasterChef wordt in Nederland gepresenteerd door Renate Verbaan.

Lees meer

European Fine Food Fair 2011 een week later door Horecava

De 17e editie van de European Fine Food Fair, de inspirerende vakbeurs voor gepassioneerde gastronomen, staat van maandag 31 januari t/m woensdag 2 februari 2011 gepland in de MECC in Maastricht. Een week later dan doorgaans, omdat men het ‘gat’ na de Horecava in de Amsterdamse RAI iets groter wil maken.

De Maastrichtse beurs zal in het teken staan van internationalisering door regionalisering. Diverse gastronomische regio’s zullen zich presenteren met authentieke streekproducten. Het hart van de ‘pleintjes in de MECC wordt daartoe gevormd door inspirerende demo’s van (sterren)chefs uit de betreffende regio.

Lees meer

Nijmegen goedkoopste, Amsterdam duurste terrasstad

Nijmegen, de stad die momenteel in het teken staat van de Vierdaagse, is de goedkoopste terrasstad van Nederland. Amsterdam is voor de zevende keer op rij de duurste terrasstad van het land. De gemiddelde prijs op een terras nam toe met 2,6 procent ten opzichte van vorig jaar.

Dat en meer blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen en Partners horeca-advies. Het bureau deed onderzoek op de meest toeristische pleinen en horecagebieden in de 21 grootste steden van het land.

Amsterdam is net als de voorgaande jaren de duurste terrasstad. Een testrondje bestaande uit twee fluitjes, twee koffie, twee rosé en twee fris kost in de hoofdstad gemiddeld 21,15 euro. Dat is 2,9 procent meer dan het jaar daarvoor.

Lees meer

Kook jezelf naar Seoul of win een combimagnetron

DE UITSLAG

De afgelopen 8 weken hebben Smulweb bezoekers in grote getale meegedaan aan de LG Life Tastes Good wedstrijd. De inzet was het bemachtigen van een plek in de nationale finale, met als ultieme doel natuurlijk het uitgezonden worden naar de internationale Life Tastes Good championship in Seoul. Afgelopen vrijdag was het zover, in De Kookerij in Noordwijkerhout streden de uiteindelijke 8 finalisten om het felbegeerde ticket naar Seoul.

De finalisten waren Wina Nieuwenhuizen – van Dijk met haar recept oprolschol in bladerdeeg, Karen Postma met haar recept verstopte kip, Janneke Zandberg met haar recept Mexicaanse taart, Magda Schouten met haar recept snelle gevulde courgettes, René Meesters met zijn recept Tilapia-groenteschotel, Selma Brouwers met haar recept vispotje paëlla, Nell Müller met haar recept zuurkool uit de magnetron en Gerdie Griese met haar recept Clafoutis met rabarber of appels/peren.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten