Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juni 2010

Gratis entreebewijs Zwaluwhoeve bij aankoop kookboek Mathijs Vrieze

Plus kans op een gezellige workshop door Mathijs zelf!

Mathijs Vrieze, bekend van zijn kookboeken en tv programma`s bij RTL4, heeft een duidelijke missie: hij helpt mensen een positieve impuls te geven aan hun leven met tips voor lekker én gezond eten! Samen met de Zwaluwhoeve ging Mathijs op culinaire ontdekkingsreis en lanceerde onlangs zijn nieuwe kookboek Streekgerechten.

Mathijs beantwoordde ook de Vijf Kookvragen van Smulweb, die lees je hier!

Over Streekgerechten

In Streekgerechten, dat leest als een verhalenboek, volgen we de Veluwse Stientje. Een uniek kookboek waarin de liefde voor oude streekgerechten en moderne manieren van koken bij elkaar komen. Het kookboek is prachtig vormgegeven en doet je direct verlangen naar de verschillende streekgerechten die beschreven worden.

Lees meer

Foto`s Smulwebdiner De Lindenhof

Op een prachtige zonnige zomerdag was het zevende Smulwebdiner bij 2 sterrenrestaurant De Lindenhof. De avond begon voor veel mensen met een rondvaart door Giethoorn, in een sloep die door chefkok Martin Kruithof werd bestuurd. Met een hapje en drankje aan boord en veel natuurschoon een gezellig begin van de culinaire avond.

Na de rondvaart werden het aperitief en de amuses in de prachtige groene tuin geserveerd. Daarna aan tafel voor een 4 gangen diner met o.a. forel en sukade, begeleid met een mooie selectie wijnen. De hele avond was er uitgebreid de gelegenheid om kennis te maken met de gastvrije Marjan en Martin Kruithof. Een kijkje in de keuken, een rondleiding door de kruidentuin en op de foto met een van de beste chefs van Nederland.

Lees meer

Zomers afscheid van de asperge

Sommige liefhebbers zullen er nog niet aan kunnen wennen, maar aan alles, dus ook aan het aspergeseizoen, komt een eind. Daarom hebben in de bakermat van de asperge – Limburg – drie restaurants een gezamenlijk afscheidsmenu bedacht. Hostellerie De Hamert in Wellerlooi en Brienen aan de Maas en de Grote Waay in Well komen met een Lazy Sunday afternoon aspergemenu op zondag 27 juni in de Tiendschuur van de Grote Waaij. Een gezamenlijk afscheid van de asperges voor hun gasten én voor iedereen die daarbij wil zijn.

Lees meer

Tweet wat je eet

Wat ga je eten vanavond? Waar ga je eten vanavond? Dit is een hot topic op Twitter. Deel jouw kookplannen met iedereen en plaats een tweet met #twje. Elke week versturen we een leuke prijs aan de origineelste Tweet-wat-je-eet! Hoe werkt het?

Heel eenvoudig. Verstuur een tweet met wat of waar je 's avonds gaat eten naar @smulweb. Voeg de hashtag #twje (tweet wat je eet) toe. De leukste, origineelste tweetwatjeeet wint de weekprijs.

Voorbeeld:

Veel tijd in de keuken, dus vanavond ga ik voor mijn gasten een Vietnamees 4-gangen menu serveren #twje @smulweb

Lees meer

Kookboek: el harouchi- de franse keuken omarmd door de warmte van marokko

Ik citeer: "El Harouchi heeft de strakke, Franse keuken verrijkt met de spontaniteit en het ontspannen karakter van de Marokkaanse keuken. Het zijn kleine, subtiele noten waarmee hij zich onderscheidt, het plezier weer terugbrengt en het genot laat prevaleren boven regels of etiquette."

Uitgeverij Terra Lannoo B.V ~ ISBN 978 90 8989 021 4 ~ €39,95 Ik heb een zwak voor Mohamed El Harouchi, de eigenaar/ chef van Solo te Gorinchem.

Het begon voor mij toen hij enkele recepten liet publiceren in kooktijdschriften. Deze recepten vond ik zo apart en vernieuwend dat ik ze gewoon moest maken. Het werd een groot avontuur, want wie verzint het om langoustines te combineren met bloedsinaasappels en witte chocolade of een dessert te maken van gesuikerde groenten met muntijs. De gerechten kwamen na een hoop geploeter in mijn kleine keuken tot stand en bevielen me zo goed dat ik uitriep: "Bij deze man wil ik een keer eten!". Dit was nogal wat, want ik had nog nooit eerder in een restaurant met Michellinster gegeten.

Lees meer

iPhone app: wat zit er in je eten

Omdat E-nummers door de Europese Unie goedgekeurd zijn, zijn zo ook veiligÂ… toch? Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek toont iets anders aan: de veiligheid van sommige E-nummers is twijfelachtig en in sommige gevallen zijn de risico`s zelfs erg groot. De Française Corinne Gouget heeft vanaf de jaren negentig wereldwijd de resultaten van onderzoeken naar E-nummers opgevraagd en verzameld. Deze gegevens heeft ze gebundeld in een handige gids. Wanneer meerdere onderzoeken tot de conclusie kwamen dat een E-nummer risico`s met zich mee zou brengen, werd dit E-nummer als risicovol bestempeld of zelfs afgeraden. Uit vele onderzoeken kwamen geen risico`s naar boven, simpelweg omdat deze betaald werden door voedselproducenten.

Lees meer

Met korting naar het leukste Vaderdagevenement!

Van donderdag 17 tot en met zondag 20 juni 2010 zijn alle vaders, en andere liefhebbers van buiten koken, van harte welkom bij de Nederlandse Barbecue Kampioenschappen. Dit evenement is deel van de Landlevendagen op Landgoed Hoekelum in Bennekom. Print de Smulweb kortingsbon ontvang €2,50 op de toegangsprijs!

Klik hier voor de bon!

De grootste barbecue show van Nederland biedt vier dagen lang alles met en over barbecue en buiten koken. Doe mee en leer van de professionals in het Buiten Kooktheater, verzamel de lekkerste recepten en ontdek de nieuwste trends. Maak kans op het winnen van een Big Green Egg barbecue t.w.v. € 2.295 in de Super BBQ Loterij.

Lees meer

Eerste Nederlandse digitale kook-tv-zender

Volgend jaar april start Nederlands eerste kook-tv-zender 24Kitchen. Het is een crossmediaal platform dat zowel via een digitaal televisiekanaal uitzendt als via een interactieve website en de internet radiozender Food Music Radio. Ook komt er een 24Kitchen magazine, kookboekene en een Kids Cookery School waar kinderen leren wat gezonde voeding is. Meesterkoks in Nederland ondersteunen het plan. Onder meer Rudolph van Veen werkt mee en ook SVH Meesterkok Angélique Schmeinck.

Echt eerlijk zijn over eten. Dat is het voornaamste doel van de initiatiefnemers achter 24Kitchen, Jan Dekker en Rob Baan. Ze liëren zich dan ook niet aan grote voedingsmiddelenfabrikanten zoals andere foodprogramma`s op tv.

Lees meer

Smaakvolle line-up Taste of Amsterdam bekend

25 Topchefs en sommeliers verzamelen zich van 24 tot en met 27 juni in het Amstelpark. En met de allerbeste chefs uit de regio, heerlijke proeverijen in het wijntheater en inspirerende kookworkshops (ook speciaal voor kinderen) belooft de tweede editie van Taste of Amsterdam wederom een gastronomisch feest te worden. Maar liefst vijfentwintig topchefs verrassen de bezoekers van Taste met hun beste gerechten en bijzondere technieken. Zeven chefs met één of meerdere sterren gunnen de bezoeker zelfs een kijkje in de keuken tijdens de speciale sterrenmiddag op zondag 27 juni. Zo geeft Stefan van Sprang van restaurant Aan de Poel inzicht in de finesses van het moleculaire koken, onthult Dennis Kuipers het geheim van zijn gemarineerde tonijn en presenteert Wilco Berends van De Nederlanden zijn eigen signature dish. Bovendien kunnen bezoekers van donderdag tot en met zondag tijdens één van de twintig workshops in de kookschool net zo leren koken als de meesterchefs van het Okura.

Lees meer

Win een reis voor 2 personen naar Zwitserland

De zomer van 2010 staat in het teken van kaasfondue! Tijdens een borrel op het terras, als afsluiting van een dagje strand of tijdens een picknick in het bos. Emmi kaasfondue kan altijd en overal!

Emmi kaasfondue wordt gemaakt van 100% Zwitserse kazen en is ook buiten de koelkast houdbaar. Met de kant-en-klare fondue zet je in een handomdraai een bijzondere maaltijd op tafel voor vrienden en familie. Emmi kaasfondue: Bijzonder alledaags!

Win een reis voor 2 personen naar Zwitserland!

Om je zomer helemaal compleet te maken maak je met deze kaasfondue actie kans op een schitterende reis naar het land van oorsprong van de Emmi Kaasfondue: Zwitserland! De reis bestaat uit drie overnachtingen voor twee personen naar de prachtige Jungfrau regio, inclusief 2 tickets om de Jungfrau Joch berg te bestijgen. Daarnaast worden de 25 origineelste inzendingen beloond met een Emmi Fondue Party Set!

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten