Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: mei 2010

De kruiden in mijn tuin

Beschrijving van de kruiden in mijn tuin en waar je ze voor kunt gebruiken Dragon

gebruikde topjes en de bladen van de liefst niet bloeiende plant

kwekenscheur de planten en plant ze in het voorjaar in de volle grond op een droge, zonnige plaats Planthoogte:+/-190

oogstin het voor-en najaar, maar ook zomers

bewarendiepgevroren en gedroogd

Gebruik de kleingesneden dragon in kippe-tomaten-, bonen-en erwtensoep, eiersalade en koolsalade en op grapefruitcocktail, schol, paling, tong, garnalen, maar ook bij zalm uit blik

Lees meer

Missers in de keukeninrichting

Volgens het internationale “Consumer Reports” zijn niet alle consumenten even oplettend in de ontwerpfase van de keuken. Missers gemaakt in het begin leiden vaak tot kopzorgen achteraf. Een algemene top vijf van veel voorkomende problemen. Het niet optimaliseren van de opbergruimte

Het gaat niet alleen om de hoeveelheid opbergruimte, maar ook waar je het plaatst. Het niet efficiënt kunnen pakken of wegzetten van de keukenspullen zorgt snel voor oponthoud en irritatie. Zorg voor voldoende kastruimte voor glazen, borden en kommen boven de spoelbak en vaatwasser. Plaats de ovenschalen, braadsledes en bakplaten in de kast naast de oven. De pannen en kookpotten in een ruime kast onder of in de buurt van de kookplaat. Optimaliseer de lastige hoekruimtes door uitdraaiende rekken en neem lades met soepele maar stevige geleiders. En vergeet de goed georganiseerde opbergvakken in de lades niet.

Lees meer

Leeskookboek met (on)mogelijke recepten voor thuis

Het nieuwe boek van de twee grootste Nederlandse koks van dit moment, Sergio Herman en Jonnie Boer, wordt maandag 7 juni gepresenteerd. Giphart schreef het boek, Boer en Herman zorgden voor de recepten. Het boek, genaamd ‘Eten, Drinken en Slapen’ is een leeskookboek met (on)mogelijke recepten voor thuis, zo staat te lezen op de aankondiging van de boekpresentatie.

De Librije in Zwolle en Oud Sluis in Sluis zijn volgens alle toonaangevende gidsen en critici de twee beste Nederlandse restaurants van dit decennium. Hier wordt gekookt in de Champions League van de Europese Gastronomie.

Lees meer

Nieuwe Brasserie NL

Vers van de pers! Chef-kok Ruben van Dieten (Dining-Den Haag, Le Cirque-Scheveningen) begint een nieuw restaurant: Brasserie NL. Het leegstaande Dr Neherlaboratorium in Leidschendam, een vroeger door de KPN gebruikt onderzoekscentrum, krijgt een nieuwe functie. Chef-kok Ruben van Dieten (Dining-Den Haag, Le Cirque-Scheveningen) begint er zijn nieuwe restaurant Brasserie NL.

Het enorme rijksmonument wordt verder de locatie voor comfortabele woningen, alsmede het welnesscentrum Fit & Well.

De officiële opening van het complex wordt verricht door de voorzitter van de Raad van Bestuur van KPN, Ad Scheepbouwer.

Lees meer

`Ander eet- en drinkgedrag tijdens WK`

15 Procent van de Nederlanders drinkt tijdens het WK meer dan anders en 18 procent kiest op wedstrijddagen van het Nederlands Elftal voor kant-en-klaarmaaltijden. Dat blijkt uit onderzoek van ING. De gegevens zijn afkomstig uit de eerste publicatie van ING WK-nomie, een onderzoek van ING naar de impact van het WK-voetbal. Het WK begint op 11 juni in Zuid-Afrika en duurt exact een maand.

Volgens hoofdeconoom Charles Kalshoven van ING Economisch Bureau verandert het eet- en drinkgedrag van Nederlanders gedurende het voetbaltoernooi. `Veel voetbalfans (18 procent) kiezen op wedstrijddagen voor kant-en-klaarmaaltijden en rond de wedstrijden stijgt de alcoholconsumptie: 15 procent van de Nederlanders drinkt tijdens het WK meer dan anders`, aldus Kalshoven.

Lees meer

Indiaanse linzenschotel

1 ons rode linzen,

gele hebben een veel langere kooktijd

1 sjalot 1 teen knoflook theelepel curcuma of koenjit ev.

theelepel gemalen cardamon,

hoeft niet,

1 laurierblad 3 gehakte-spinazie-blokjes uit de diepvries,

kruiden bouillonblokje zout en peper. Haal de spinazieblokjes uit de diepvries, ontdooi ze in de magnetron,

maar zorg dat ze heel blijven.

Snipper de sjalot, doe de teen knoflook in de knijper.

Lees meer

Smulweb Moestuin Foto Special

Was het enkele jaren geleden nog oubollig en erg geitenwollensok, tegenwoordig is het helemaal hipperdepip om je eigen moestuintje te hebben. We zien stekjes in potten en bakjes op het balkon, radijsjes in mini-kasjes in de vensterbank, sla en andijvie langs gevels, en boontjes, dille en rabarber in de tuin. Groenten als tomaten, wortels en sla zijn ook voor niet-groene vingers vrij makkelijk te kweken en iedereen kan bosjes kruiden als tijm en peterselie onderhouden.

Hoe ziet jouw (mini)moestuin eruit en wat staat er in?

Lees meer

Moestuin van 60 meter blikvanger op KunsthalKOOKT

Een moestuin van 60 meter lang is de blikvanger op KunsthalKOOKT in Rotterdam van 9 tot en met 12 september. De moestuin is ingericht door Rotterdamse schoolkinderen. Tijdens het culinaire Rotterdamse festival in de Kunsthal zullen ze hun zelf geteelde gewassen tentoonstellen. Deze kruiden en groenten zijn in educatieve tuinen in Rotterdam gekweekt.

Deze maand zijn de kinderen begonnen met het zaaien van de gewassen. Het aanbod varieert van aardappelen tot `vergeten groenten` als snijbiet. Eind juni wordt er in tuinen proef gekookt met de gewassen. Vlak voor de derde editie van culinaire beurs vindt de verhuizing van de tuin naar de Kunsthal plaats.

Lees meer

Perfecte appeltaartpunten snijden

Ook last van 'verminkte' appeltaartpunten bij je zelfgemaakte appeltaart? Doe het dan voortaan andersom. Keer je taart om en haal 'm op die manier uit de vorm. Doe dit wel op een snijplank. Nu ligt de gladde bodem boven. Snij nu de appeltaart in punten. Leg een bord op gebakschaal op de appeltaart en keer de taart in één beweging om. Je hebt nu een appeltaart in perfect gesneden punten.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten