Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: maart 2010

Crostini of bruschetta? 25 heerlijke hapjes voor de feestdagen

.

Ongeveer 15 jaar geleden waren we op vakantie in Italië met vrienden.

We bezochten toen tevens hun dochter die voor een paar maanden in Padua woonde en studeerde. Ze moest daar rondkomen van weinig geld maar bedacht voor ons de heerlijkste gerechten, die ik tot nu toe nog niet vergeten ben.

Eén daarvan is de crostini, een geroosterd plakje stokbrood of ciabatta met beleg.

De crostini die we in Padua kregen was – heel simpel - belegd met gehakte tomaten, olijfolie en kruiden. Maar die overheerlijke smaak van die crostini zal ik nooit vergeten.

Lees meer

Wulf Engel weer weg bij Paul Fagel

Wulf Engel heeft de handdoek in de ring gegooid. De 62-jarige veteraankok die onlangs vanuit de Campveerse Toren in het Zeeuwse Veere overstak naar Het Arsenaal in Naarden is, naar verluidt, per onmiddellijke ingang gestopt met koken bij Paul Fagel. Hoewel alle betrokkenen zich hullen in stilzwijgen, schijnt ‘t dat Engel niet overweg kon met de bestaande keukenbrigade van Het Arsenaal. Zijn plan om ‘nog één keer te vlammen’ is daardoor op losse schroeven komen staan. In horecaland wacht men af wat de volgende stap zal zijn van de legendarische kok, die in De Kastanjehof en De Hoefslag culinaire geschiedenis schreef en mede aan de basis stond van de enorme opbloei die de Nederlandse cuisine de laatste decennia kende.

Lees meer

3e avond bij Ron Blaauw

Donderdag vond het derde Smulwebdiner plaats in Ouderkerk aan de Amstel. Was je er bij of juist niet? Deze fotoserie geeft een goede sfeerimpressie en een kijkje achter de schermen. Donderdag 27 maart vond het derde Smulwebdiner plaats in Ouderkerk aan de Amstel. Was je er bij of juist niet? Deze fotoserie geeft een goede sfeerimpressie en een kijkje achter de schermen. Maandag 15 april is het laatste Smulwebdiner bij Ron Blaauw.

Naast de foto's is er ook een filmpje gemaakt! Klik hier voor Smulwebdiner beelden.

Lees meer

Koken met BN'ers

Deze week staat 2-sterrenchef Ron Blaauw in de picture. De Smulwebdiners zijn in volle gang, het derde diner heeft reeds plaatsgevonden en voor donderdaf 15 april staat de vierde en laatste avond geboekt. Wie is de man achter sterrenzaak Ron Blaauw Restaurant? Smulweb onthult: 1. Wat eet je het liefst? Ik eet het liefst een goede Hollandse pot. Dit omdat het herkenbaar is en voor mij altijd lekker. Het moet wel klaargemaakt zijn door iemand die het met liefde heeft gemaakt, dat proef je namelijk altijd direct. 2. Wat kook je graag? Ik kook van alles en allemaal even graag, ik heb geen echte voorkeur, sta graag in de keuken. Ik de loop der jaren heb ik heel veel van mijn leermeester geleerd en door al hun verschillende stijlen heb ik mijn eigen stijl kunnen ontwikkelen. Als ik afhaal, wat soms wel eens voorkomt, haal ik Indisch of Chinees, of Japans.3. Wat is je favoriete restaurant? Mijn favoriete restaurant is Cafe-Restaurant Amsterdam. Er heerst een ongedwongen en relaxte sfeer. Bovendien bewonder ik hun snelheid. Het is een ideale plek om met de kinderen naar toe te gaan. We eten er dan ook zeker een keer per maand. Ze hebben een simpele keuken, alles rechtoe-rechtaan en goed en lekker. Ik bestel vaak de garnalenkroketjes & steaktartaar!4. Heb je keukengeheimen? Ja... en die houd ik.5. Wie is je favoriete chef? Mijn favoriete chef is Lucas Rive van De Bokkendoorns, omdat hij heel lekker op smaak kookt. Het best wat ik bij Lucas Rive gegeten heb is gebakken zwezerik met balkenbrij. Een andere topkok is mijn moeder, alles wat zij maakt smaakt lekker!

Lees meer

Hobbykoks voor tv gezocht!

Het bekende RTL4 programma Koffietijd komt weer terug op tv. Wil je jouw recept maken in de studio? Dat kan! Geef je nu op en wie weet sta jij straks op de buis te koken! Het bekende RTL4 programma Koffietijd komt weer terug op televisie. Vanaf maandag 5 april presenteren Loretta Schrijver en Quinty Trustfull de `nieuwe` Koffietijd, elke werkdag tussen 10:00 en 11:00 uur.

Iedere week krijgt een kijker de gelegenheid zijn of haar favoriete recept in de studio te bereiden. Koffietijd is daarvoor nog op zoek naar enthousiaste hobbykoks.

Lees meer

Winnaars bekend!

De winnaars van de Gordon Ramsay kookboek actie zijn bekend. Vijf gelukkigen ontvangen zijn nieuwe boek Wereldgerechten. Hier zie je wie er gewonnen hebben! De winnaars van de Gordon Ramsay kookboek actie zijn bekend!

Het juiste antwoord:

Gordon Ramsay is op 8 november 1966 geboren in het Thornhill Maternity Hospital in Johnstone, in het graafschap Renfrewshire in Schotland. Dit ligt 10 km ten westen van Glasgow, waar hij zijn prille jeugd doorbracht.

(N.B. de info op de Nederlandse Wikipedia is dus niet volledig).

Lees meer

Kreeftenseizoen geopend!

De stichting promotie Oosterscheldekreeft opende donderdag 25 maart zoals elk jaar op feestelijke wijze het kreeftenseizoen op het water vlakbij Zierikzee. De Zeeuwse Commissaris van de Koningin Carla Peijs nam de eerste kreeft, die ter plekke uit de fuik gevist werd, in ontvangst. Het seizoen loopt officieel van 1 april tot 15 juli. Voor de vangst van een aantal kreeften ten behoeve van de opening had de organisatie bijzondere toestemming van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Lees meer

Van der Valk ontfermt zich over Blits/de Boompjes in Rotterdam

Het Van der Valkconcern heeft zich ontfermd over restaurant Blits aan de Boompjes in Rotterdam. Voorheen zat daar de uit metaal en glas opgetrokken brasserie De Boompjes die in 1990 haar deuren opende maar vijf jaar later moest worden overgenomen door de Hotel New York Groep. Die er op haar beurt, ondanks een intern herdesign door Amsterdammer Marcel Wanders, ook niet gelukkig werd.

Het kwijnende maar architecturaal prachtige paleisje aan de rand van de Maas werd ontworpen door Erick van Egeraat en Chris de Weijer. Het trok sinds de opening diverse restaurateurs aan, maar niemand slaagde erin er een boterham te verdienen, vermoedelijk ook door het, naar verluidt, enorme huurbedrag dat de gemeente Rotterdam voor het pand vroeg.

Lees meer

Tony`s Chocolonely zoekt hulphazen

Om slaafvrije chocolade onder de aandacht te brengen roept Tony`s Chocolonely iedereen op om gratis eitjes uit te delen. Doe mee en win zelf 1000 eerlijke eitjes. Meedoen kan tot 31 maart, dus haas je rep je! Tony`s Chocolonely is op zoek naar Hulphazen om 20.000 eitjes weg te geven. Op deze manier wil Tony`s de slaafvrije chocolade onder de mensen brengen. Via Facebook, Hyves en Twitter worden de Hulphazen opgeroepen om de eerlijke eitjes uit te delen op school, bij bejaardenhuizen, daklozenhuizen, of andere hartverwarmende locaties naar keuze.

Lees meer

Le Creuset goes paars

Le Creuset, bekend van de gietijzeren, rode pannen, viert haar 85e verjaardag door uit te pakken met een gelimiteerde paarse set pannen en schalen: de cassis collectie. Le Creuset produceert al 85 jaar hoogwaardig geëmailleerd gietijzer met eindeloze levensduur. Ondanks het duurzame karakter brengt zij jaarlijks nieuwe trendy kleurstellingen op de markt. Voor haar 85ste verjaardag komt de Franse pannenfabrikant met een serie producten in `cassis` (paars) in gelimiteerde oplage. Voor de zomer van 2010 geldt fris en vrolijk van buiten, vakmanschap en kwaliteit van binnen. Niet alleen het gietijzer ook het aardewerk van Le Creuset komt in de modieuze kleurstelling. Beiden zijn staaltjes perfectie.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten