Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: december 2010

VEGETARISCHE SLAGER.

Vegetarische slager in Den Haag. Een worst die geen worst is en gehakt dat niet zichzelf is.Niets is wat het lijkt in de winkel van de vegetarische slager .De schappen liggen vol nepvlees dat niet van echt te onderscheiden is. De zaak opent half oktober aan het Spui in Den Haag zijn deuren.Deze produkten zijn ontwikkeld op basis van Beter ,gemaakt van soja en van Nederlandse biologsch geteelde lupine.De westlandse topkok Marco Westmaas heeft de slager geholpen de producten op smaak te brengen.

Lees meer

De beste oliebol

Meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse is de winnaar van de Nationale Oliebollentest van het AD. Daarmee is een eind gekomen aan de hegemonie van de zevenvoudig winnaar van de test, de Rotterdamse oliebollenkoning Richard Visser. Die kreeg het afgelopen jaar een overval, de dood van zijn vader en brandstichting in zijn kraam te verwerken en is nu zestiende.

De krant maakt de uitslag dinsdag bekend. De winnaar van dit jaar haalde als enige van de ruim honderd beoordeelde bakkers en kramen een tien. Dit in schril contrast tot de zeven nullen die ook werden uitgedeeld. Het ging daarbij om misbaksels van een andere leverancier uit Spijkenisse, alsmede van kramen uit Veldhoven, Rotterdam, Amsterdam/Ouder-Amstel, Den Bosch, Hoorn en Purmerend.

Lees meer

Wereldkeuken Zuid Afrika

We stonden op 17 maart op de website van de Telegraaf onder het hoofdstuk "Vrouw" en dan "Eten en genieten". Wereldkeuken Zuid-Afrika

AMSTERDAM - In de rubriek Wereldkeuken vertellen vrouwen die in het buitenland zijn gaan wonen wat ze nu zoal op tafel zetten. Deze week Kim (34) die samen met haar man een kleine lodge runt in Zuid-Afrika.

Naam en leeftijd: Kim Verburgh, 34 jaar

Land: Zuid Afrika, Limpopo provincie.

Is het eten heel anders dan in Nederland?

Ze noemen Zuid Afrika de “regenboognatie” en dat is ook te zien in de keuken. In de loop van de tijd zijn veel migranten naar Zuid Afrika getrokken en deze namen allemaal hun eigen eetgewoontes mee. Per provincie kan het eten erg verschillen. In Kwazulu Natal (hoofdstad Durban) heb je veel invloed vanuit de Indiase keuken en in de west Kaap (hoofdstad Kaapstad) de kaap-maleisische invloed. Ook Engeland is vertegenwoordigd met azijn chips, zoute boter en de zeer populaire 1-mans pies (hartige taarten). Mijn man en ik runnen samen een kleine lodge Kurhula Wildlife Lodge, en koken is mijn passie. Dus ik heb me redelijk verdiept in de lokale specialiteiten.

Lees meer

Trends 2011: Sober multi-culti gemak

Gehaktballen, de Koreaanse keuken, grutten, taco`s en Vietnamese sandwiches zijn de ingrediënten voor de nieuwste foodtrends in 2011. Althans als het aan de New Yorkse trendwatchers Baum & Whiteman ligt. De Telegraaf publiceerde voor Nederland een veel soberder vooruitblik. De vooraanstaande Amerikaanse horeca-consultants Baum & Whiteman speuren naar nieuwe eettrends bij retailers, fastfood- en restaurantconcepten in de Verenigde Staten. De succesvolste producten uit deze smeltkroes van foodculturen vinden ook hun weg naar de gemakschappen van de supermarkt. Een samenvatting.

Lees meer

20 heerlijke salades voor oudjaar en andere gelegenheden


Bijna al weer een jaar ten einde.

Traditie in ons ouderlijk huis was om op Oudejaarsavond direct na 24.00 uur een salade te eten met daarbij een lekker gebakken biefstukje. Deze traditie heb ik, maar ook mijn zus en broers tot heden nog altijd voortgezet. Ook een aantal van hun kinderen zet deze traditie voort.

De Huzarensalade wordt nog elk jaar gemaakt volgens het recept van mijn moeder.

Maar meestal - vol van de oliebollen en ander lekkers - hebben we na twaalven niet zo heel veel trek meer en komt het vaak voor dat het eten van de salade wordt verschoven naar Nieuwjaarsdag.

Lees meer

Ons eten naar de ratsmede..??

Zijn er krachten werkzaam 'achter de schermen', die erop uit zijn om ons voedsel te ondermijnen en onze levens bijna letterlijk- te verwoesten..??

Het lijkt er alleszins op. Werkelijk huiveringwekkend; ik heb er geen andere woorden voor..! De 'Codex Alimentarius' komt er aan; een wet die bepaalde (vaak heel gezonde!!) producten/voedsel gaat verbieden. Deze wet is reeds in volle werking en heeft er al toe geleid dat veel kruiden en homeopathische middelen niet meer mogen worden verkocht. Of dat de regulering (bijv. officiële keuring ervan voor veel geld!) van deze producten helemaal officieel moet worden geregeld.

Lees meer

Whisky

Internetpagina met uitgebreide informatie en proefnotities http://www.vooreenmooiglas.nl/index.php?page=whiskys&order=korting&first=A

Lees meer

Pilaf

Laats was ik hier opzoek naar PILAV of PILAF en vond een groot aantal recepten, die ik bekeken heb zagen er van lekker tot zeer lekker uit.

In allemaal word er een saus gemaakt uit verschillende ingredienten en op het eind "SERVEREN MET RIJST".

Pilaf, polo, polao, pilau, pilav, pilaff, plov or pulao, allemaal namen voor het zelfde gerecht, de naam afgeleid van een oud perzische naam voor "gekookte rijst".

De verschillende namen stammen allemaal uit het midden oosten, de balkan en het gebied rond de zwarte zee.

Lees meer

POMPOEN PASSIE

Smakelijk en kleurrijk pompoenreceptenboek met bij na 80 pompoenrecepten , Daarnaast vind u er talloze tips, adviezen en wetenswaardigheden over het kweken, bewaren en gebruik van pompoenen als decoratie. POMPOEN PASSIE

Lees meer

Boek `Smaakvrienden` door Gourmand uitgeroepen tot beste kookboek Nederland

Het boek `Smaakvrienden` van SVH Meester-kok Angélique Schmeinck heeft de Gourmand Cookbook Award gewonnen in de categorie `Best Entertaining Cookbook` voor Nederland. Het boek dingt nu mee naar de titel `Best of the World.` De winnaar zal op 3 maart 2011 bekend worden gemaakt op de Paris Cookbook Fair in Parijs. Het boek `Smaakvrienden` is ook genomineerd voor de Horecava Innovation Award. De winnaar hiervan zal op maandag 10 januari bekend worden gemaakt. `Smaakvrienden` verscheen in september bij uitgeverij d`Jonge Hond en is inmiddels toe aan de 2e druk.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten