Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: oktober 2010 (pagina 1 van 5)

Whisky delight in vier stappen

Een klein stappenplan om optimaal van je whisky te genieten. Net als een goede wijn, verdient ook een goede whisky een goed glas. Al snel denken we bij een whiskyglas aan de bekende tumbler: een kort, breed, cilindervormig glas met meestal een dikke bodem. Toch is dit glas niet voor elke whisky de beste keuze.

Stap 1: Het glas
Whisky`s zijn er in alle soorten en maten en kunnen op verschillende manieren gedronken worden.… Lees meer »

Tips bij het schrijven van een artikel

Op Smulweb kun je ook stukjes schrijven of artikelen plaatsen. Deze kunnen gaan over van alles en nog wat, zolang er maar ergens een link met eten of ingrediënten is. Bij alle door jou geschreven artikelen komt uiteraard je gebruikersnaam te staan en je kunt ze gemakkelijk terug vinden in je Culinaire Paspoortje.

Je kunt je stukje heel makkelijk op een leuke manier vormgeven en foto’s toevoegen.… Lees meer »

Food Inspiration

Maandag 25 en dinsdag 26 oktober was de 'Food inspiration day' in Eindhoven. In het Evoluon presenteerden fabrikanten en leveranciers in de voedingsmiddelenindustrie hun eigen visie op de toekomst. Alles stond in het teken van de 4D's: Duurzaam, Design, Divers en Dichtbij. Een fotoverslag met interessante sprekers, opvallende producten – van moedermelk bonbon tot meelwormenkoekje – en foodtrends.Lees meer »

1e Aga basiskookboek is uit

De eerste Aga basiskookboeken zijn van de pers gerold. Het is een prachtig boek geworden; 256 bladzijden boordevol informatie over het koken op de Aga, tips, handigheidjes en bijna vijfhonderd recepten. Het boek is gebonden, heeft een harde kaft en bevat schitterende fotografie van Anna de Leeuw.

Het Aga basiskookboek kost € 29,95. Het boek staat boordevol tips, weetjes en handigheidjes.… Lees meer »

De Culinaire Werkplaats beste Benelux Groenterestaurant 2011

De Culinaire Werkplaats in Amsterdam en `t Aards Paradijs in het Belgische Nevele hebben de titel `De Groentekok- Le Chef des Légumes Award` gewonnen. De beide titelwinnaars mogen zich een jaar lang `Beste Benelux Groenterestaurant` noemen, dat maakte de Belgische groentekok Frank Fol bekend. Op 25 oktober worden de bijbehorende prijzen, onder meer een kunstwerk en een groentekok-vest, uitgereikt.

In totaal waren er acht restaurants in de race voor de onderscheiding.… Lees meer »

Winst voor kort en krachtig

JoVDB is voor mij de recensiewinnaar van deze maand. Haar (om een of andere reden heb ik de indruk dat we hier een Belgische mevrouw als recensent hebben) beschrijving van Hotel Restaurant De Korenbeurs in het Zeeuwse Kortgene vond ik exact to the point. Kort en krachtig, kritisch en koesterend tegelijk. Een recensie van minimale afmetingen die toch hout snijdt, dat is knap.… Lees meer »

In de bonen

Deze week trok de grote mand met Cranberry beans de aandacht. Ze zagen er zo mooi uit dat niet kopen boononterend was. Pas bij thuiskomst realiseerde ik me dat ik nog nooit een cranberry boon gegeten had, laat staan gekookt en aan anderen voorgeschoteld. Terwijl de farmers market hype grondig over Manhattan woekert, kan Astoria niet achter blijven. Mijn eigen Astoria farmers market heeft weliswaar slechts twee kramen maar zelfs deze twee zorgen voor roekeloos aankoopgedrag.… Lees meer »

Naam `scharrelei` misleidend

Denk je door scharreleieren te kopen goed bezig te zijn? Niets is minder waar. Ook de kippen die scharreleieren produceren zien zelden of nooit enige vorm van daglicht. De term `scharrelei` is door consumenten in een verkiezing van Wakker Dier tot Grootste Liegebeest 2010 uitgeroepen. Wakker Dier, die de uitslag donderdag bekendmaakte, roept de overheid daarom op de naam te veranderen in `schuurei` omdat scharrelkippen eigenlijk nooit buiten kunnen scharrelen.… Lees meer »

Het nagaren van vlees

“Laat het vlees even rusten”, of “laat het vlees 5 minuten nagaren”. Je leest het in bijna ieder vleesrecept. Waarom eigenlijk? Wat is dat dan, nagaren? Nagaren heeft alles te maken met temperatuur. Zoals bekend, temperatuur is essentieel bij de bereiding van vlees. Er zijn twee redenen om na te garen en wanneer u ze leest en probeert doet u het nooit meer anders.… Lees meer »

Maldon-lunch bij Pure C

Op maandag 18 oktober reisden we af voor een perslunch naar het Zeeuwse Cadzand voor de Maldon-lunch van Sergio Herman. Sergio Herman is ambassadeur van het Maldon zout. Hij liet het al ruim voor dat dit product in verkrijgbaar Nederland was, door kennissen importeren uit Engeland. In zijn restaurant Pure C, kookte hij met Maldon-zout voor ons een vijf gangen diner.… Lees meer »

Oudere posts