Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: september 2010 (pagina 1 van 6)

Waar malen koffieleuten om?

De pot met filterkoffie is terug van weggeweest. Op het forum wordt druk gediscussieerd over hoe je de beste koffie zet. Volg hier deze aangename discussie op het forum en geef je mening Of geef een reactie op dit artikel.

Douwe Egberts en foodtrendwatchers noemen de revival opmerkelijk. Marjan Ippel van trendwatcher Talkin Food zegt bijvoorbeeld: „De consument wil absoluut terug naar de basis.… Lees meer »

En de winnaar is:

Twee weken geleden vroegen we je te stemmen op de cover van de Nationale Restaurant Gids 2011. De inzendingen waren overweldigend. Iedereen dank voor zijn stem!

Uiteindelijk is de keus gevallen op:

De Nationale Restaurant Gids 2011 ligt medio november in de winkels!… Lees meer »

Jamie Oliver geeft speciaal voor Smulweb antwoord op 5 kookvragen!

Smulweb drong met haar Vijf Kookvragen door tot in Engeland en wist niemand minder dan Jamie Oliver te strikken. Wat eet hij het liefst en wat maakt hij graag zelf voor Jools en zijn vier kids? We hebben de antwoorden van Jamie naar het Nederlands vertaald. Onder de Nederlandse versie vind je de originele Engelse antwoorden.

1. Wat eet je het liefst en waarom?Lees meer »

Win een gesigneerd kookboek van Jamie Oliver!

Jamie beantwoordde speciaal voor Smulweb Vijf Kookvragen en geeft drie gesigneerde kookboeken weg aan de drie hobbykoks met het lekkerste najaarsrecept. Het enige dat jij hoeft te doen is je favoriete herfstrecept insturen. Jamie Oliver selecteert uit alle inzendingen dan zelf de drie winnaars! Wat eet jij het liefst in de herfst? Laat het ons weten en maak kans op één van de drie kookboeken van Jamie Oliver.… Lees meer »

Opnieuw ‘De Smaak van Wolfslaar’

De tweede editie van het zinnenstrelende evenement ‘De Smaak van Wolfslaar’ is op zondag 10 oktober tussen 12:00 en 18:00 uur. Op het Bredase landgoed (Wolfslaardreef 100-102, tel.: 076-5608000) tonen producenten hun culinaire producten waaronder biologische wijnen, geitenkaas, chocolade, whisky, broodspecialiteiten en vleeswaren. Alles is, soms tegen een kleine vergoeding, te proeven. En meestal ook te koop. Tijdens de culinaire middag kunnen gasten deelnemen aan diverse workshops en een lezing.… Lees meer »

Fotovraag: Weekend Kost

Ga je in het weekend aan de slag met moeilijke recepten die veel tijd kosten of denk je bij het weekend, `ha makkelijk, pizza`!
Smulweb is benieuwd naar jouw kookgedrag in het weekend.

Moeilijk of makkelijk?

That's the question.

Ik ga voor moeilijk: Ga je zelf aan de slag? {module.actie|(id=34)}

Ik ga voor makkelijk: Haal je af of ga je voor makkelijk?… Lees meer »

Lucas Rive wint Zilveren Ui Trofee 2010

Chef-kok Lucas Rive van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen krijgt de Zilveren Ui Trofee 2010. Rive krijgt de prijs voor zijn grote inzet om origineel Amsterdams tafelzuur te verwerken in zijn gerechten. Rive krijgt de trofee op maandag 11 oktober uitgereikt en volgt Margo Reuten op, die vorig jaar met de prijs aan de haal ging.

De uitreiking op 11 oktober gebeurt tijdens een feestelijke proeverij in De Bokkedoorns.… Lees meer »

A la c'Arte. De kunst van het eten – Eten in de kunst.

Let op! Een bezoek aan de expositie A la c’Arte in het Noord-Brabants museum kan leiden tot onbedwingbare trek en spannende experimenten in de keuken! Een dampende schaal hertenbout, gebraden haas en tortelduif. Verderop wat knolraap, glimmende rolmops en sappige kersen. Mensen in prachtige kleding verzamelen zich aan tafel, wetend dat ze ieder moment mogen toetasten. Beelden uit een kookprogramma? Welnee, een impressie van de komende tentoonstelling in het Noordbrabants Museum.… Lees meer »

Smulwebleden aan de slag!

Vind je het leuk om te zien hoe andere Smulwebleden hun high tea organiseerden? Neem dan een kijkje bij de foto verslagen plus recepten die gemaakt werden! Zo doe je heel veel inspiratie op! Wil je jouw high tea foto's ook op Smulweb? Mail dan naar mail@smulweb.nl voor de Grote High Tea Foto Special.Hobbykok pwiggers (Petra) organiseert een high tea voor ToosPetra: In februari voor voor vrienden van een neef van mijn man samen met zijn vrouw een high tea verzorgd voor ongeveer 40 personen.… Lees meer »

Een hartige high tea

Smulweblid Luckyjo (Lucy) start 2009 met een uitgebreide high hea voor de hele familie. Hier vind je al haar zalige recepten mét foto`s. Er zijn zoete, maar vooral veel hartige gerechten.Hier vind je Luckyjo's recepten >> … Lees meer »

Oudere posts