Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juni 2010 (pagina 1 van 4)

Gratis entreebewijs Zwaluwhoeve bij aankoop kookboek Mathijs Vrieze

Plus kans op een gezellige workshop door Mathijs zelf!
Mathijs Vrieze, bekend van zijn kookboeken en tv programma`s bij RTL4, heeft een duidelijke missie: hij helpt mensen een positieve impuls te geven aan hun leven met tips voor lekker én gezond eten! Samen met de Zwaluwhoeve ging Mathijs op culinaire ontdekkingsreis en lanceerde onlangs zijn nieuwe kookboek Streekgerechten.

Mathijs beantwoordde ook de Vijf Kookvragen van Smulweb, die lees je hier!Lees meer »

Foto`s Smulwebdiner De Lindenhof

Op een prachtige zonnige zomerdag was het zevende Smulwebdiner bij 2 sterrenrestaurant De Lindenhof. De avond begon voor veel mensen met een rondvaart door Giethoorn, in een sloep die door chefkok Martin Kruithof werd bestuurd. Met een hapje en drankje aan boord en veel natuurschoon een gezellig begin van de culinaire avond.

Na de rondvaart werden het aperitief en de amuses in de prachtige groene tuin geserveerd.… Lees meer »

Zomers afscheid van de asperge

Sommige liefhebbers zullen er nog niet aan kunnen wennen, maar aan alles, dus ook aan het aspergeseizoen, komt een eind. Daarom hebben in de bakermat van de asperge – Limburg – drie restaurants een gezamenlijk afscheidsmenu bedacht. Hostellerie De Hamert in Wellerlooi en Brienen aan de Maas en de Grote Waay in Well komen met een Lazy Sunday afternoon aspergemenu op zondag 27 juni in de Tiendschuur van de Grote Waaij.… Lees meer »

Tweet wat je eet

Wat ga je eten vanavond? Waar ga je eten vanavond? Dit is een hot topic op Twitter. Deel jouw kookplannen met iedereen en plaats een tweet met #twje. Elke week versturen we een leuke prijs aan de origineelste Tweet-wat-je-eet! Hoe werkt het?
Heel eenvoudig. Verstuur een tweet met wat of waar je 's avonds gaat eten naar @smulweb. Voeg de hashtag #twje (tweet wat je eet) toe.… Lees meer »

Kookboek: el harouchi- de franse keuken omarmd door de warmte van marokko

Ik citeer: "El Harouchi heeft de strakke, Franse keuken verrijkt met de spontaniteit en het ontspannen karakter van de Marokkaanse keuken. Het zijn kleine, subtiele noten waarmee hij zich onderscheidt, het plezier weer terugbrengt en het genot laat prevaleren boven regels of etiquette."
Uitgeverij Terra Lannoo B.V ~ ISBN 978 90 8989 021 4 ~ €39,95 Ik heb een zwak voor Mohamed El Harouchi, de eigenaar/ chef van Solo te Gorinchem.… Lees meer »

iPhone app: wat zit er in je eten

Omdat E-nummers door de Europese Unie goedgekeurd zijn, zijn zo ook veiligÂ… toch? Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek toont iets anders aan: de veiligheid van sommige E-nummers is twijfelachtig en in sommige gevallen zijn de risico`s zelfs erg groot. De Française Corinne Gouget heeft vanaf de jaren negentig wereldwijd de resultaten van onderzoeken naar E-nummers opgevraagd en verzameld. Deze gegevens heeft ze gebundeld in een handige gids.… Lees meer »

Met korting naar het leukste Vaderdagevenement!

Van donderdag 17 tot en met zondag 20 juni 2010 zijn alle vaders, en andere liefhebbers van buiten koken, van harte welkom bij de Nederlandse Barbecue Kampioenschappen. Dit evenement is deel van de Landlevendagen op Landgoed Hoekelum in Bennekom. Print de Smulweb kortingsbon ontvang €2,50 op de toegangsprijs!
Klik hier voor de bon!

De grootste barbecue show van Nederland biedt vier dagen lang alles met en over barbecue en buiten koken.… Lees meer »

Eerste Nederlandse digitale kook-tv-zender

Volgend jaar april start Nederlands eerste kook-tv-zender 24Kitchen. Het is een crossmediaal platform dat zowel via een digitaal televisiekanaal uitzendt als via een interactieve website en de internet radiozender Food Music Radio. Ook komt er een 24Kitchen magazine, kookboekene en een Kids Cookery School waar kinderen leren wat gezonde voeding is. Meesterkoks in Nederland ondersteunen het plan. Onder meer Rudolph van Veen werkt mee en ook SVH Meesterkok Angélique Schmeinck.… Lees meer »

Smaakvolle line-up Taste of Amsterdam bekend

25 Topchefs en sommeliers verzamelen zich van 24 tot en met 27 juni in het Amstelpark. En met de allerbeste chefs uit de regio, heerlijke proeverijen in het wijntheater en inspirerende kookworkshops (ook speciaal voor kinderen) belooft de tweede editie van Taste of Amsterdam wederom een gastronomisch feest te worden. Maar liefst vijfentwintig topchefs verrassen de bezoekers van Taste met hun beste gerechten en bijzondere technieken.… Lees meer »

Win een reis voor 2 personen naar Zwitserland

De zomer van 2010 staat in het teken van kaasfondue! Tijdens een borrel op het terras, als afsluiting van een dagje strand of tijdens een picknick in het bos. Emmi kaasfondue kan altijd en overal!

Emmi kaasfondue wordt gemaakt van 100% Zwitserse kazen en is ook buiten de koelkast houdbaar. Met de kant-en-klare fondue zet je in een handomdraai een bijzondere maaltijd op tafel voor vrienden en familie.… Lees meer »

Oudere posts