Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: mei 2010 (pagina 1 van 4)

De kruiden in mijn tuin

Beschrijving van de kruiden in mijn tuin en waar je ze voor kunt gebruiken Dragon
gebruikde topjes en de bladen van de liefst niet bloeiende plant
kwekenscheur de planten en plant ze in het voorjaar in de volle grond op een droge, zonnige plaats Planthoogte:+/-190
oogstin het voor-en najaar, maar ook zomers
bewarendiepgevroren en gedroogd
Gebruik de kleingesneden dragon in kippe-tomaten-, bonen-en erwtensoep, eiersalade en koolsalade en op grapefruitcocktail, schol, paling, tong, garnalen, maar ook bij zalm uit blik

Oregano, majoraan
gebruikde jonge plantentoppen
kwekenzaai oragon in april onder glas of in huis.Plant het eind mei uit op een zonnig, warm plaatsje
oogstvan juli tot september
bewarengedroogd en diepgevroren
gebruik oregao voorzichtig bij het stoven van lamsvlees, tomatengerechten, pizza

Tijm
gebruikblaadjes en stengeltopjes
kwekentijm kan goed in een pot of bak worden gekweekt, zet hem op een droge, zonnige plaats, de plant wordt +/- 25 cm hoog.… Lees meer »

Missers in de keukeninrichting

Volgens het internationale “Consumer Reports” zijn niet alle consumenten even oplettend in de ontwerpfase van de keuken. Missers gemaakt in het begin leiden vaak tot kopzorgen achteraf. Een algemene top vijf van veel voorkomende problemen. Het niet optimaliseren van de opbergruimte
Het gaat niet alleen om de hoeveelheid opbergruimte, maar ook waar je het plaatst. Het niet efficiënt kunnen pakken of wegzetten van de keukenspullen zorgt snel voor oponthoud en irritatie.… Lees meer »

Leeskookboek met (on)mogelijke recepten voor thuis

Het nieuwe boek van de twee grootste Nederlandse koks van dit moment, Sergio Herman en Jonnie Boer, wordt maandag 7 juni gepresenteerd. Giphart schreef het boek, Boer en Herman zorgden voor de recepten. Het boek, genaamd ‘Eten, Drinken en Slapen’ is een leeskookboek met (on)mogelijke recepten voor thuis, zo staat te lezen op de aankondiging van de boekpresentatie.

De Librije in Zwolle en Oud Sluis in Sluis zijn volgens alle toonaangevende gidsen en critici de twee beste Nederlandse restaurants van dit decennium.… Lees meer »

Nieuwe Brasserie NL

Vers van de pers! Chef-kok Ruben van Dieten (Dining-Den Haag, Le Cirque-Scheveningen) begint een nieuw restaurant: Brasserie NL. Het leegstaande Dr Neherlaboratorium in Leidschendam, een vroeger door de KPN gebruikt onderzoekscentrum, krijgt een nieuwe functie. Chef-kok Ruben van Dieten (Dining-Den Haag, Le Cirque-Scheveningen) begint er zijn nieuwe restaurant Brasserie NL.

Het enorme rijksmonument wordt verder de locatie voor comfortabele woningen, alsmede het welnesscentrum Fit & Well.… Lees meer »

`Ander eet- en drinkgedrag tijdens WK`

15 Procent van de Nederlanders drinkt tijdens het WK meer dan anders en 18 procent kiest op wedstrijddagen van het Nederlands Elftal voor kant-en-klaarmaaltijden. Dat blijkt uit onderzoek van ING. De gegevens zijn afkomstig uit de eerste publicatie van ING WK-nomie, een onderzoek van ING naar de impact van het WK-voetbal. Het WK begint op 11 juni in Zuid-Afrika en duurt exact een maand.… Lees meer »

Indiaanse linzenschotel

1 ons rode linzen,
gele hebben een veel langere kooktijd
1 sjalot 1 teen knoflook theelepel curcuma of koenjit ev.
theelepel gemalen cardamon,
hoeft niet,
1 laurierblad 3 gehakte-spinazie-blokjes uit de diepvries,
kruiden bouillonblokje zout en peper. Haal de spinazieblokjes uit de diepvries, ontdooi ze in de magnetron,
maar zorg dat ze heel blijven.
Snipper de sjalot, doe de teen knoflook in de knijper.… Lees meer »

Krokodil driehoekjes met witte botersaus (4 personen)

driehoekjes met witte botersaus 4 personen
Ingrediënten

200gr gesneden krokodillen vlees
30gr boter 2 lente uitjes, gesneden
20gr bloem
120ml melk
10gr citroensap
5gr peterselie
8 bladen dun deeg
20 ml witte wijn azijn
20ml room
120gr boter in kleine blokjes
zout en peper
Gesmolten boter voor het insmeren van de driehoekjes Methode

Verhit de boter 1 in een braadpan.
Voeg de helft van de lente uitjes toe en bak deze tot ze zacht zijn.… Lees meer »

Smulweb Moestuin Foto Special

Was het enkele jaren geleden nog oubollig en erg geitenwollensok, tegenwoordig is het helemaal hipperdepip om je eigen moestuintje te hebben. We zien stekjes in potten en bakjes op het balkon, radijsjes in mini-kasjes in de vensterbank, sla en andijvie langs gevels, en boontjes, dille en rabarber in de tuin. Groenten als tomaten, wortels en sla zijn ook voor niet-groene vingers vrij makkelijk te kweken en iedereen kan bosjes kruiden als tijm en peterselie onderhouden.… Lees meer »

Moestuin van 60 meter blikvanger op KunsthalKOOKT

Een moestuin van 60 meter lang is de blikvanger op KunsthalKOOKT in Rotterdam van 9 tot en met 12 september. De moestuin is ingericht door Rotterdamse schoolkinderen. Tijdens het culinaire Rotterdamse festival in de Kunsthal zullen ze hun zelf geteelde gewassen tentoonstellen. Deze kruiden en groenten zijn in educatieve tuinen in Rotterdam gekweekt.

Deze maand zijn de kinderen begonnen met het zaaien van de gewassen.… Lees meer »

Perfecte appeltaartpunten snijden

Ook last van 'verminkte' appeltaartpunten bij je zelfgemaakte appeltaart? Doe het dan voortaan andersom. Keer je taart om en haal 'm op die manier uit de vorm. Doe dit wel op een snijplank. Nu ligt de gladde bodem boven. Snij nu de appeltaart in punten. Leg een bord op gebakschaal op de appeltaart en keer de taart in één beweging om.… Lees meer »

Oudere posts