Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: april 2010 (pagina 1 van 6)

John West geeft kaartjes weg voor de Libelle Zomerweek!

Wil jij ook graag samen met een familielid, een vriendin of collega een lekker dagje shoppen, proeven, proberen en genieten van optredens, workshops en make-overs? Van 17 t/m 23 mei staat er een John West stand op de Libelle Zomerweek in Almere. Op de stand kan je de nieuwe Makreelvarianten, Makreelfilets met Knoflook en Kruiden in Olijfolie en Makreelfilets in Water proeven.… Lees meer »

Leer moleculair koken in het smulweb kookcollege

Moleculair koken is een trend. Maar wat is het precies en vooral: wat kun je zelf maken? Volg een workshop Moleculair koken in het Smulweb Kookcollege en je weet alles! Als je kookt ben je sowieso ´moleculair´ bezig. Als je kookt verander je de moleculen, zodat ze qua structuur veranderen en mede daardoor anders gaan smaken. Restaurant elBulli met chef-kok Ferran Adria heeft enkele jaren geleden een nieuwe culinaire trend ingeluid door dieper in het ´moleculaire´ onderdeel van het kookproces te duiken.… Lees meer »

Ramon Beuk komt met `catering op maat`

Tv-kok Ramon Beuk is Food Emotions gestart. Hij gaat catering op maat leveren met kwaliteit, passie en entertainment als sleutelwoorden. Food Emotions is een food-platform voor de echte foodgek, zo staat te lezen in het persbericht van Beuk. Food Emotions bedient iedereen van catering op maat en werkt met een mobiele keuken waar de beste chef-koks live koken op een podium.… Lees meer »

slowcooker

slowcooker hallo slowcookers…..

Ik heb sinds jan. een slowcooker en ben nog steeds aan het experimenteren. Maar wat ik wel vind is dat alle stoofvlees recepten zo flauw van smaak zijn. Terwijl ik het precies volgens recept maak. Ik vind het lastig om het een goede en juiste smaak te geven. heeft er iemand nog tips voor mij? Of heeft er iemand echt een lekker recept?… Lees meer »

Mijn ijzere pannetje


Nostalgie en romantiek uit de “Oude Tijd” Terug naar de oorsprong:
Ijzer was al bekend in de oudheid en volgens oude tradities word een ijzere pan in haar onverwoesbare vorm geslagen. Ijzeren pannen hebben een zeer lange levensduur, als ze correct onderhouden wordt. Zo een pan word zoals bij een ijzere wok ook met de tijd al hoe beter om in te bakken en past zich aan bij persoonlijk gebruik.… Lees meer »

De 50 beste restaurants ter wereld

S. Pellegrino heeft haar jaarlijkse restaurantlijst bekend gemaakt: The World`s 50 Best Restaurants 2010. The Academy van S.Pellegrino bepaald elk jaar de beste restaurants ter wereld. Vul je verlanglijstje maar aan met deze `top-of-de-bill` restaurants. Hoe werkt het?
S.Pellegrino heeft de wereld opgedeeld in 26 regio`s . Elke regio heeft een panel van 30 mensen, samengesteld uit chefs, restaurateurs, food-journalisten en gourmands.… Lees meer »

Koken met BN'ers

Jeroen Robberegt is chef de cuisine bij Karel V in Utrecht en verantwoordelijk voor ontbijt, roomservice, restaurant, brasserie en banquetting. Delegeren in de keuken is belangrijk. Het is zijn werk om de neuzen van 34 koks dezelfde kant op te krijgen. Gelukkig vond Jeroen toch nog de tijd om De Vijf van Smulweb te beantwoorden! … Lees meer »

De redactie test…

Een nieuwe rubriek! Als eerste testen we de Magimix: de eerste doorzichtige broodrooster. Kundig, keihard en meedogenloos. Dat is de Smulweb Redactie Test. Waarom een doorzichtige broodrooster zul je je afvragen? Omdat ook in de wereld van geroosterde boterhammen geldt dat smaken verschillen. Wil de een zijn boterham op het zwartgeblakerde af, wil de ander dat zijn broodje net een gouden glansje heeft.… Lees meer »

Feiten en Weetjes

De asperge is een slanke en gezonde groente. 100 gram levert slechts 16 kcal en bevat vezels, vitamine B, C, kalium, calcium en ijzer … Lees meer »

Win een eierkoker

Asperges eet je traditioneel met ham en een eitje. Deze eierkoker is een superhandig apparaat dat je eitje precies op jouw persoonlijke voorkeur kookt. Zacht, medium, hard en alle gradaties daartussen. Voor een perfect eitje dus. De eieren worden gestoomd in plaats van gekookt. Het apparaat verbruikt per 6 eieren maar een half kopje water.Winnen? Smulweb verloot 4 van deze eierkokers.… Lees meer »

Oudere posts