Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: maart 2010 (pagina 1 van 5)

Crostini of bruschetta? 25 heerlijke hapjes voor de feestdagen

.

Ongeveer 15 jaar geleden waren we op vakantie in Italië met vrienden.
We bezochten toen tevens hun dochter die voor een paar maanden in Padua woonde en studeerde. Ze moest daar rondkomen van weinig geld maar bedacht voor ons de heerlijkste gerechten, die ik tot nu toe nog niet vergeten ben.
Eén daarvan is de crostini, een geroosterd plakje stokbrood of ciabatta met beleg.… Lees meer »

Wulf Engel weer weg bij Paul Fagel

Wulf Engel heeft de handdoek in de ring gegooid. De 62-jarige veteraankok die onlangs vanuit de Campveerse Toren in het Zeeuwse Veere overstak naar Het Arsenaal in Naarden is, naar verluidt, per onmiddellijke ingang gestopt met koken bij Paul Fagel. Hoewel alle betrokkenen zich hullen in stilzwijgen, schijnt ‘t dat Engel niet overweg kon met de bestaande keukenbrigade van Het Arsenaal.… Lees meer »

3e avond bij Ron Blaauw

Donderdag vond het derde Smulwebdiner plaats in Ouderkerk aan de Amstel. Was je er bij of juist niet? Deze fotoserie geeft een goede sfeerimpressie en een kijkje achter de schermen. Donderdag 27 maart vond het derde Smulwebdiner plaats in Ouderkerk aan de Amstel. Was je er bij of juist niet? Deze fotoserie geeft een goede sfeerimpressie en een kijkje achter de schermen.… Lees meer »

Koken met BN’ers

Deze week staat 2-sterrenchef Ron Blaauw in de picture. De Smulwebdiners zijn in volle gang, het derde diner heeft reeds plaatsgevonden en voor donderdaf 15 april staat de vierde en laatste avond geboekt. Wie is de man achter sterrenzaak Ron Blaauw Restaurant? Smulweb onthult: 1. Wat eet je het liefst? Ik eet het liefst een goede Hollandse pot. Dit omdat het herkenbaar is en voor mij altijd lekker.… Lees meer »

Hobbykoks voor tv gezocht!

Het bekende RTL4 programma Koffietijd komt weer terug op tv. Wil je jouw recept maken in de studio? Dat kan! Geef je nu op en wie weet sta jij straks op de buis te koken! Het bekende RTL4 programma Koffietijd komt weer terug op televisie. Vanaf maandag 5 april presenteren Loretta Schrijver en Quinty Trustfull de `nieuwe` Koffietijd, elke werkdag tussen 10:00 en 11:00 uur.… Lees meer »

Winnaars bekend!

De winnaars van de Gordon Ramsay kookboek actie zijn bekend. Vijf gelukkigen ontvangen zijn nieuwe boek Wereldgerechten. Hier zie je wie er gewonnen hebben! De winnaars van de Gordon Ramsay kookboek actie zijn bekend!

Het juiste antwoord:
Gordon Ramsay is op 8 november 1966 geboren in het Thornhill Maternity Hospital in Johnstone, in het graafschap Renfrewshire in Schotland. Dit ligt 10 km ten westen van Glasgow, waar hij zijn prille jeugd doorbracht.… Lees meer »

Kreeftenseizoen geopend!

De stichting promotie Oosterscheldekreeft opende donderdag 25 maart zoals elk jaar op feestelijke wijze het kreeftenseizoen op het water vlakbij Zierikzee. De Zeeuwse Commissaris van de Koningin Carla Peijs nam de eerste kreeft, die ter plekke uit de fuik gevist werd, in ontvangst. Het seizoen loopt officieel van 1 april tot 15 juli. Voor de vangst van een aantal kreeften ten behoeve van de opening had de organisatie bijzondere toestemming van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.… Lees meer »

Van der Valk ontfermt zich over Blits/de Boompjes in Rotterdam

Het Van der Valkconcern heeft zich ontfermd over restaurant Blits aan de Boompjes in Rotterdam. Voorheen zat daar de uit metaal en glas opgetrokken brasserie De Boompjes die in 1990 haar deuren opende maar vijf jaar later moest worden overgenomen door de Hotel New York Groep. Die er op haar beurt, ondanks een intern herdesign door Amsterdammer Marcel Wanders, ook niet gelukkig werd.… Lees meer »

Tony`s Chocolonely zoekt hulphazen

Om slaafvrije chocolade onder de aandacht te brengen roept Tony`s Chocolonely iedereen op om gratis eitjes uit te delen. Doe mee en win zelf 1000 eerlijke eitjes. Meedoen kan tot 31 maart, dus haas je rep je! Tony`s Chocolonely is op zoek naar Hulphazen om 20.000 eitjes weg te geven. Op deze manier wil Tony`s de slaafvrije chocolade onder de mensen brengen.… Lees meer »

Le Creuset goes paars

Le Creuset, bekend van de gietijzeren, rode pannen, viert haar 85e verjaardag door uit te pakken met een gelimiteerde paarse set pannen en schalen: de cassis collectie. Le Creuset produceert al 85 jaar hoogwaardig geëmailleerd gietijzer met eindeloze levensduur. Ondanks het duurzame karakter brengt zij jaarlijks nieuwe trendy kleurstellingen op de markt. Voor haar 85ste verjaardag komt de Franse pannenfabrikant met een serie producten in `cassis` (paars) in gelimiteerde oplage.… Lees meer »

Oudere posts