Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: februari 2010 (pagina 1 van 5)

Zalm

Zalm De zalm is zonder twijfel de prachtigste sportvis ter wereld, maar gezien het feit dat hij in ons land bijna uitgestorven is, moeten de sportvissers voor deze vissoort naar het buitenland. Goede zalmrivieren zijn echter overal schaars en daar¬
door is de sportvisserij op zalm een dure aangelegenheid geworden. Omdat de zalm een zeevis is die de rivieren optrekt om te paaien en slechts in leven kan blijven in schoon, zuurstofrijk water, komt hij, door de grote verontreiniging van onze rivieren, zeer zelden in onze kustwateren voor.… Lees meer »

Wijnvakantie l ' Art et le plaisir du vin

Uit passie voor wijn en omdat ik het delen van wijngenoegens leuk vind, organiseer ik samen met een kameraad een wijnvakantie in Bourgogne. Hieronder beschrijf ik wat je daarvan kunt verwachten. Het is de beste wijncursus/vakantie die bestaat. Wij hebben dat in het verleden al meerdere keren gedaan en vonden het leuk de moeite waard om er mee door te gaan.… Lees meer »

Japadog grootste winnaar Spelen

Niet de Verenigde Staten, niet het Canadese ijshockeyteam, nee de grootste winnaar deze Winterspelen is Japadog. Hotdog op z'n Japans. Mensen zijn bereid om langer dan een uur in de rij te staan voor een Japadog. “En het is het waard!”

Op vrijwel elke straathoek in Vancouver staat een hotdogtentje. Maar slechts bij twee staan altijd mensen in de rij. En die rijen worden elke dag langer.… Lees meer »

Japadog grootste winnaar Spelen

Niet de Verenigde Staten, niet het Canadese ijshockeyteam, nee de grootste winnaar deze Winterspelen is Japadog. Hotdog op z'n Japans. Mensen zijn bereid om langer dan een uur in de rij te staan voor een Japadog. “En het is het waard

Op vrijwel elke straathoek in Vancouver staat een hotdogtentje. Maar slechts bij twee staan altijd mensen in de rij. En die rijen worden elke dag langer.… Lees meer »

doelstelling Euro-Toques

Euro-Toques opgericht in 1986 met als belangrijkste doelstellingen
•Vakwaarborg voor kwaliteit en smaak
•Behoud van culinaire tradities
•Bescherming van kleine producenten.
In tegenstelling tot massaproductie willen Euro-Toques leden graag juist producten gebruiken die met zorg door kleine ondernemers nog met liefde gekweekt zijn.
Euro-Toques is steeds meer betrokken bij maatschappelijke problemen.
Zo hebben onze leden en ook leden van het Koksgilde in samenwerking met de Universiteit Wageningen en het ministerie van LNV de afgelopen jaren smaaklessen gegeven aan kinderen op honderden lagere scholen in de strijd tegen obesitas.… Lees meer »

Herrie in je Huiskamer

Topkok Herman den Blijker zoekt kandidaten voor een nieuw Herman-programma. Dit keer zoekt hij het wat dichter bij huis. Den Blijker zoekt het niet langer op een cruiseschip of in een restaurant ver weg, maar heeft besloten te zoeken naar de enige echte hobbykok aan huis. In zijn nieuwe programma Herrie in je Huiskamer daagt hij twee stellen in 1 stad uit die allebei menen goed te kunnen koken.… Lees meer »

Welke wijn?

Onder het mom 'wijsuggestie, want van bier ga je boeren', timmert Cuno van 't Hoff aan de weg als wijnexpert. Cuno stond aan de wieg van het wereld wijde web maar voelde al snel dat zijn hart niet lag bij bites en bytes maar bij Wijn met een hoofdletter W.

Maar let op, een goede wijn behoeft geen krachtige prijskaart! Cuno proefde wijn na wijn en selecteerde uit 2000 flessen na maanden van gorgelen, spugen, draaien, ruiken en slikken 250 lekkere wijnen van 5 tot 10 euro.… Lees meer »

Super receptensite

Deze Engelstalige kooksite is uitgeroepen tot de beste in zijn soort.
Je vindt er talloze recepten in verschillende categorieen. als je onder aan de pagina op de sitemap kijkt wijst het de weg naar van alles wat er te vinden is.
Ze ker de moeite waard om eens te bekijken. WWW.epicurious.comLees meer »

Kroon op het werk

OUD-BEIJERLAND – Een stralende familie Van Kooten met(klein)dochter Elsemarijn op de voorgrond. Het officiële bord zit aan de gevel van de Elzentuin. Binnen volgde nog een plechtig moment toen de toetreding `met zwaard en champagne` werd
beklonken door sabreur Daan Scharloo, bestuurslid van Euro-Toques Nederland.En toen John van Kooten namens de familie het diploma in ontvangst nam en met één welgemikte zwaardslag de kurk van de champagnefles sloeg was de officiële toetreding echt een feit.… Lees meer »

Nieuwe consuminderwebsite

www.simpelthuis.nl Vanaf januari ben ik bezig een nieuwe website op te bouwen.
www.simpelthuis.nl gericht op consuminderen, maar ook met betaalbare en gezonde recepten. Zelf hou ik van basisingredienten en daarmee een gerecht opbouwen i.p.v de zakjes en pakken die volop in de supers staan.
Heb jij leuke consuminderrecepten, die ik mag plaatsen, dan hoor ik dat graag.
Aan het pikken en plakken doe ik niet mee.… Lees meer »

Oudere posts