Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: januari 2010 (pagina 1 van 7)

We slijpen de scharen

De Europese zeekreeft is de grootste geleedpotige van het Europese kustgebied. Hij is blauw/zwart van kleur afgewisseld door oranje vlekken. Als de kreeft de kans krijgt een hoge leeftijd te bereiken kan hij wel 75 cm. groot worden. Vaak is dat niet het geval. Helaas is de kreeft niet alleen populair bij duikers, maar ook bij klanten van de duurdere restaurants.… Lees meer »

Een gewone Franse zondag in het najaar

Boerenmarkt betekent,veel eten en dansen. Op zondag zoeken we vaak een “ritje ergens heen”. Een mens wil er wel eens uit, toch?
Vandaag Lanteuil, 15 km hiervandaan maar ruim een half uur rijden. Kleine kronkelige weggetjes met overigens schitterende uitzichten.
Een dorp met 3 cafe's /restaurants – geen kerk gezien – wat huizen en vandaag een Foire d'automne “la vache en fête”.… Lees meer »

Aal en paling

Aal De aal deelt zijn Atlantische paaigronden met een nauw familielid, de Amerikaanse paling.
Aan het begin en einde van zijn leven legt de aal grote afstanden af. Het is één van 's werelds meest mysterieuze dieren, en niemand lijkt in staat zijn buitengewone levenscyclus te verklaren. Anders dan veel vissen kan de aal zuurstofrijk water opslaan in zijn kieuwen, waardoor hij het water korte tijd kan verlaten om over land te glibberen.… Lees meer »

medisch allerlei

een paar berichten BORSTKANKER : !

Het gaat om een uitleg betreffende de mogelijke oorzaak van borstkanker. Het werd geschreven door een specialiste in cellulaire biologie. Gabriela Casanova Larrosa van de Universiteit van Uruguay : “Onlangs woonde ik een seminarie bij over borstkanker. Tijdens het vraag-antwoord moment vroeg ik waarom de oksel de meest frequente plaats was voor de ontwikkeling van borstkanker.… Lees meer »

goed om te weten

lees het eens door
en kijk wat je er aan heb werking van Lavendel !

Lavendel Lavandula officinalis
De werking van lavendel is heel breed.Het werkt reinigend en versterkend op het lichamm en is zeer rustgevend.Lavendel zorgt voor evenwicht in het gehele menselijke systeem.Lavendel berschermt tegen te grote gevoeligheid en tegen emoties die uit de buitenwereld op een mens afkomen.Ook is het een uitstekend eerste hulpmiddel bij wondjes,pijn en bij alles wat geirriteerd en rood is.Een paar druppels lavendel op het hoofdkussen komt de nachtrust ten goede.… Lees meer »

Maaltijden uit de printer

3D (driedimensionale) printtechnieken worden sinds kort gebruikt om voedsel in allerlei denkbare vormen en samenstellingen te vervaardigen. Composities die met de huidige ingredienten en kookgerei kwa smaak en vormgeving onmogelijk te maken zijn, komen binnen bereik van degenen die culinaire vaardigheden met een digitale interesse combineren. Koken zal nooit meer zijn wat het is geweest. Inleiding
Waarschijnlijk zullen behoudende kookgekken gruwen van bovenstaande gedachte, maar er zullen ook (voornamelijk jonge) nieuwsgierige geesten zijn die niet per definitie willen uitsluiten dat maaltijden zullen worden geprint.… Lees meer »

Franse supermarkt

Franse Supermarché is echt Super! Groot en traag Het assortiment in een Franse supermarkt is veel groter en ook afwijkend van wat er in Nederland in de super ligt. Ook de rijen voor de kassa zijn super. En traag dat het gaat. Betalen met cheques en zwangere vrouwen voor laten gaan is heel gewoon. Een half uur in de rij staan is dus geen uitzondering.… Lees meer »

Hond en kat van het menu in China?

Het eten van honden- en kattenvlees wordt mogelijk verboden in China, aldus lokale media woensdag. Het verbod maakt deel uit van een wetsvoorstel tegen dierenmishandeling dat de Chinese regering in april in behandeling neemt. Mensen die betrapt worden op het eten van honden en katten, moeten vijftien dagen gevangenisstraf en een boete van 5000 yuan (omgerekend meer dan 500 euro) krijgen.… Lees meer »

Mei Asia

Lekker Aziatisch eten / snel klaar. Ik ben momenteel bezig met het buzzen van MeiAsia producten. Dit houdt in dat ik de producten uitprobeer (in dit geval koken en aan mijn gasten serveren)en dat ik mijn ervaringen dan deel met anderen, jullie dus.
Ik heb nu drie smaken geproefd. Twee daarvan vind ik heerlijk (Japanse Sukiyaki en Indonesische Pindasate). De derde smaak (Indiase boterkip woksaus) was naar mijn mening erg scherp van smaak – en ik eet al best gekruid -.… Lees meer »

Honing en kaneel

Hong en kaneel goed en gezond
lees hier onder Baat het niet dan schaadt het niet, zou ik zeggen…

De wonderlijke en vaak niet geziene genezende eigenschappen van

Honing en Kaneel

http://img.photobucket.com/albums/v280/Dinogina/recepten/honging.jpg?t=1264595008

Ik verwed er 20 dollar onder dat de farmaceutische industrie niet wil dat dit de ronde doet.

Feiten over Honing en Kaneel
Ontdekt is dat een mengsel van honing en kaneel veel kwalen kan genezen.… Lees meer »

Oudere posts