Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: augustus 2009

ONTDEKT Oude Haagsche kaas

Vandaag een - voor mij - nieuwe kaas ontdekt. Oude Haagsche. HEERLIJK!!

Een Haagse kaasboer bedacht dat er naast Edammer, Goudse, Oud Amsterdam zeker ook een Haagse kaas moest komen. Hij heeft er hard aan gewerkt en sinds november 2008 is zijn Oude Haagse te koop. Helaas nog niet op erg veel adressen te verkrijgen. Ik proefde en kocht hem op de braderie in Mierlo Hout.

Deze kaas is 14 maanden gerijpt en smaakt heerlijk. Wat minder zout dan zijn Amsterdamse broertje, maar romig en pikant. Het vignet is rond; de kaas echter niet. De verkoper vertelde me dat deze kaas niet in ronde vormen, zoals we gewend zijn, maar in rechthoekige vormen rijpt. Ik vind dat een voordeel omdat ik bij de kaasboer altijd vraag om een recht stuk. Hier heb je dus alleen maar rechte stukken.

Lees meer

10 x gemiste nagerechten

Hieronder een aantal allerlekkerste toetjes die je misschien gemist hebt op de webgroep Nagerechten Ik zou zeggen kijk eens op de NAGERECHTEN voor de lekkerste toetjes en nagerechten .Meld je aan op de webgroep en neem de lekkerste recepten van de toetjes mee. Jouw allerlekkerste toetje nagerecht kun je natuurlijk ook toevoegen. ‘Wil je op de hoogte blijven? Word lid!’.Ik zie je aanmelding en je recepten graag tegemoet.

ijzige-ananas

Amandelgaletten-met-zomerfruit

Bosvruchtentaart

Peren-vanilleshake

Lees meer

Palazzo Monday: Neerlands glorie!

Vanaf maandag 16 november zullen zes maandagen de meest bekende koks van Nederland koken tijdens Palazzo. Chef-koks Jonnie Boer en Sergio Herman, Robert Kranenborg, Cees Helder, Imko Binnerts, Lucas Rive en Erik van Loo zullen tijdens de Palazzo Monday Masterclass een speciaal 5 gangen menu bereiden. Tussen de gangen door gunnen zij de gasten een `kijkje in de keuken` van de veelal met Michelinsterren bekroonde restaurants. Elke gang zal door de desbetreffende chef-kok toegelicht worden qua bereidingswijze en productkeuze.

Lees meer

Chocolademelk beter na sport dan energiedrank

Chocolademelk is heilzamer dan de energiedranken met vitaminesupplementen om na stevige inspanningen vocht- en suikertekorten aan te vullen. Dat meldt het Vlaamse gezondheidsmagazine Bodytalk. Wat het verschil maakt is nog onduidelijk. Mogelijk heeft het te maken met de aanwezigheid van sucrose in chocolademelk.

Onderzoekers lieten goed getrainde wielrenners zich flink moe fietsen. Vervolgens gaven ze die chocolademelk of een energiedrank, beide met evenveel suikers. Bij een nieuwe fietsopdracht bleef de eerste groep de helft langer trappen dan degenen met de energiedrank. De resultaten werden bevestigd in een nieuw onderzoek.

Lees meer

Nieuwe chef voor Neva

Ricardo van Ede wordt de nieuwe chef van restaurant Neva in de Amsterdamse Hermitage. Van Ede begon zijn carrière bij Chalet Royal in Den Bosch en kreeg op jonge leeftijd bij De Graaf van het Hoogveen in Noordwijk een ster. De afgelopen 12 jaar zat Van Ede in het Verenigd Koninkrijk. Hij was souschef bij Cliveden Taplow en werkte de laatste 7 jaar als chef bij The Felinfach Griffin in Wales dat tot de 15 beste restaurants van de UK wordt gerekend.

Neva`s Manager Ron Schouwenburg: `Met de komst van deze talentvolle en eigenzinnige chef zal Neva zijn culinaire verwachtingen gaan waarmaken.`

Lees meer

Economy gastronomy

Programma bij BBC Op de BBC is momenteel economy gastronomy bezig op de woensdagavond. Zeer inspirerend als je lekker maar goedkoop en goed wilt eten.

Iedere week staat weer een ander gezin of groep voor de uitdaging om voordelig maar wel gezond te koken. Met lekkere recepten en uitleg erbij.

Een aanrader wat mij betreft.

Groetjes Marga

Lees meer

Puur, natuur en eerlijk eten, dat is duur. Hoe het platteland weer top wordt

Puur, natuur en eerlijk eten, dat is duur.

Een plattelandssprookje in 3 delen, over de deskundigen die zich storten op nieuwe producten als verbrede landbouw, puur eten en plattelandseconomie

Hoe het platteland weer top wordt

(Deel 3)

Een gerenommeerd cuisinier die properietaire is zit mijn zijn handen in het haar. Door de lage AEX heeft hij te weinig gasten in zijn etablissement, als dit zo door gaat dan sluit hij de tent. De horeca kent geen slimme Hasser dus geen euro voor het reconstrueren van de nering van deze keurige Haagse kok. We noemen hem Pierre.

Lees meer

ANANASSALIE

Ananas of salie?

De Ananassalie (Salvia rutilans) heeft iets aparts, want moet je nu eerst aan ananas of aan salie denken? Wat hebben die twee met elkaar gemeen? Wel, denk maar eerst aan salie, en dan heb ik het niet over de gewone Salvia officinalis L. Die spant de kroon op gebied van medicinale kracht. Als je over de blaadjes wrijft, komt er een heerlijke ananasgeur vrij. De plant bloeit laat in de herfst, als alles er zo`n beetje mee ophoudt, met knalrode bloemen.

Zet deze plant in je eigen tuin, kan ook in pot, want `s winters moet hij naar binnen.

Lees meer

Karla Peijs mosselfan nummer één

Karla Peijs, commissaris van de koningin in Zeeland, is benoemd tot mosselfan nummer één `vanwege haar uitstraling en hartelijkheid`. Dat gebeurde in het Deltahotel in Vlaardingen tijdens de feestelijke introductie van de mosselfandagen die dit jaar voor het eerst worden gehouden van 1 tot en met 13 september.

Gerard de Groot, restaurateur in Vianen maar vooral bekend als `de mosselman` vanwege zijn niet aflatende promotie van het Zeeuwse kwaliteitsproduct, gaat met collega`s een driegangen keuze-mosselmenu aanbieden voor € 19,95. In totaal wil hij zo 200 à 300 restaurants bundelen die voortaan jaarlijks meedoen aan de mosselfandagen (www.mosselfandagen.nl) en bij Schmidt Zeevis in Rotterdam hun waren tegen een concurrerende prijs kunnen bestellen.

Lees meer

Restaurant Niven Kunz krijgt ook hotel

Het restaurant van Niven Kunz in Rijswijk dat de jonge topkok in mei van dit jaar opende, wordt uitgebreid met hotelkamers. Naast het restaurant wordt een ruimte verbouwd tot hotel. Niven Kunz hoopt de kamers in oktober te kunnen openen. De hotelfaciliteiten blijven in eerste instantie beperkt tot twee kamers van elk zo`n veertig vierkante meter. De exploitatie ervan gaat Kunz zelf doen. `Voor twee kamers kan ik natuurlijk niemand aannemen.`

Met de realisatie van de hotelfaciliteiten gaat een wens van Niven Kunz in vervulling. `Ik wil gasten graag een totaalpakket bieden. Meer dan alleen eten. Ze hoeven tijdens het eten niet steeds op de klok te kijken of zich geen zorgen meer te maken of ze niet te veel drinken.`

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten