Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: november 2009 (pagina 1 van 6)

Lichtgewicht `onbreekbaar` porselein bij innoverend Bender-Dudson

Bender, het Haagse bedrijf in `foodservice equipment`, komt met een opmerkelijk innovatie: lichtgewicht porselein. Geïmporteerd van de vaste leverancier, de Engelse `pottery` Dudson in Stoke-on-Trent. De gewichtsbesparing is 25 procent terwijl de sterkte van het serviesgoed optimaal is gebleven. Michel Bender, de Nederlandse directeur is er enthousiast over. In zijn Haagse showroom, waar je kunt rondneuzen tussen verschillende soorten serviezen, bestek (Eternum), glaswerk (Spiegelau) en ander interessant tafelspul, toonde hij de nieuwe borden en schalen aan de vakpers en geïnteresseerde horeca.… Lees meer »

85 procent van de Nederlanders eet elke dag vlees

We consumeren steeds meer vlees en zuivel in de wereld, maar de productie van vlees en zuivel legt een grote druk op het milieu. Maar liefst 85 procent van de Nederlanders eet (bijna) elke dag vlees. Positief is dat er dus een grote potentiële doelgroep is voor de vleesvervanger. Uit onderzoek van TNS Nipo voor Tijdschrift voor Marketing, blijkt dat deze doelgroep niet onwelwillend staat tegenover vleesvervangers zoals soja, Quorn, tofu of Valess.… Lees meer »

WIN: 3 X THUIS-WIJNPROEVERIJ EN 85 X WIJNCADEAUBON

Zin in een wijnproeverij? ELLE Eten is jarig en geeft 3 x een Thuis-wijnproeverij twv € 150 en 85 wijncadeaubonnen weg.
Op proef & op de bon
Bij wijn is het heel belangrijk dat je niet drinkt wat anderen zeggen dat lekker is, maar waar jij zelf van houdt. Een goede én gezellige manier om daar achter te komen, met wat professionele hulp, is een wijnproeverij.… Lees meer »

Nieuwe leden Alliance bekend

De nieuwe leden van de Alliance Gastronomique, die officieel vanmiddag bekend worden gemaakt, zijn al bekend. In 2010 zullen de volgende restaurants tot de Alliance Gastronomique toetreden:
Cordial, Oss
Kaatje bij de Sluis, Blokzijl
`t Nonnetje, Harderwijk

De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven heeft aangegeven het lidmaatschap van de Alliance te beëindigen.

De Alliance Gastronomique
Is de langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa, maar nog altijd jong van geest.… Lees meer »

Zuid-Afrikaanse Margot Janse kookt voor KLM businessclass

Vanaf december zal chef-kok Margot Janse van het Zuid-Afrikaanse Le Quartier Français in Franschhoek de menukaart domineren in de World Business Class van KLM. Hoewel geboren in Bussum is Margot Janse een van de beroemdste koks van Zuid-Afrika en ze staat in de top-50 van beste chefs ter wereld. Zij verliet Nederland 20 jaar geleden en trakteert nu in `The Tasting Room` van Le Quartier Français haar gasten iedere avond op gerechten van een hoog culinair niveau.… Lees meer »

We hebben gewonnen!

Gisteravond was het zover, de bekendmaking van `Website van het jaar 2009`. In de categorie Mens en Gezondheid is Smulweb als beste website gekozen! De uitreiking vond plaats in Hotel de Goudfazant in Amsterdam. De 150 aanwezigen zaten in spanning of ze tot favoriete website van het Nederlandse publiek gekozen waren. Wij waren natuurlijk dolblij toen we hoorden dat Smulweb in de prijzen was gevallen.… Lees meer »

Edwin Raben wordt online sommelier

Voormalige wijnkampioen Edwin Raben gaat zijn wijnkennis inzetten op internet. `Ik word de eerste online sommelier`. Raben laat desgevraagd weten dat hij zijn wijnkennis en vaardigheden via internet gaat verspreiden. `Eind deze week moet mijn website www.edwines.com in de lucht zijn. Ik word online sommelier`, aldus Raben in een reactie aan MissetHoreca.nl.

De meervoudig kampioen van het NK Sommelier gaat online wijnadviezen geven.… Lees meer »

Slideshow smulwebdiner librije`s zusje

18 november was het tweede Smulwebdiner bij Librije's Zusje. Het personeel van Librije's Zusje heeft ook deze keer weer een fantastische avond verzorgd met heerlijke gerechten uit de keuken van Alwin Leemhuis. Jonnie en Therese Boer waren tijdens het aperitief aanwezig om met de gasten op de foto te gaan. Tijdens het diner was het gezellig rumoerig en werd zichtbaar genoten van de gerechten en de bijpassende wijnen.… Lees meer »

Michelin: nederland stabiliseert

De gastronomie in Nederland is aan het stabiliseren, ziet hoofdinspecteur Werner Loens van Michelin. Maar stilstand is in zijn ogen alles behalve achteruitgang. `Als we kijken naar de sterren die vervallen zijn, dat zijn restaurants die ofwel hun formule hebben aangepast, zijn gesloten of zijn verhuisd. Nergens is een ster afgenomen omdat het niveau is teruggezakt.`

De sector heeft het volgens Loens niet makkelijk.… Lees meer »

Michelin sterren 2010

De Michelinsterren 2010 zijn bekend gemaakt. Niven in Rijswijk en Ivy in Rotterdam hebben openden dit jaar hun deuren en kookte al een ster bij elkaar. Restaurant Boreas in Heeze presteerde het om van een naar twee sterren te gaan. Een derde restaurant met drie sterren zat er ook dit jaar helaas niet in. De volgende restaurants kregen ook voor het eerst een ster van Michelin:
De Saffraan Amersfoort
Vinkeles Amsterdam
Le Restaurant Amsterdam
Soigne Bussum (ontving vorig jaar een espoire)
Sonoy Emmeloord
Fred Rotterdam
Wollerich Sint Oedenrode
O Mundo Wageningen
Mijn Keuken Wouw

Drie restaurants zijn hun ster verloren.… Lees meer »

Oudere posts