Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: augustus 2009 (pagina 1 van 5)

ONTDEKT Oude Haagsche kaas

Vandaag een – voor mij – nieuwe kaas ontdekt. Oude Haagsche. HEERLIJK!!


Een Haagse kaasboer bedacht dat er naast Edammer, Goudse, Oud Amsterdam zeker ook een Haagse kaas moest komen. Hij heeft er hard aan gewerkt en sinds november 2008 is zijn Oude Haagse te koop. Helaas nog niet op erg veel adressen te verkrijgen. Ik proefde en kocht hem op de braderie in Mierlo Hout.… Lees meer »

10 x gemiste nagerechten

Hieronder een aantal allerlekkerste toetjes die je misschien gemist hebt op de webgroep Nagerechten Ik zou zeggen kijk eens op de NAGERECHTEN voor de lekkerste toetjes en nagerechten .Meld je aan op de webgroep en neem de lekkerste recepten van de toetjes mee. Jouw allerlekkerste toetje nagerecht kun je natuurlijk ook toevoegen. ‘Wil je op de hoogte blijven? Word lid!’.Ik zie je aanmelding en je recepten graag tegemoet.… Lees meer »

Palazzo Monday: Neerlands glorie!

Vanaf maandag 16 november zullen zes maandagen de meest bekende koks van Nederland koken tijdens Palazzo. Chef-koks Jonnie Boer en Sergio Herman, Robert Kranenborg, Cees Helder, Imko Binnerts, Lucas Rive en Erik van Loo zullen tijdens de Palazzo Monday Masterclass een speciaal 5 gangen menu bereiden. Tussen de gangen door gunnen zij de gasten een `kijkje in de keuken` van de veelal met Michelinsterren bekroonde restaurants.… Lees meer »

Chocolademelk beter na sport dan energiedrank

Chocolademelk is heilzamer dan de energiedranken met vitaminesupplementen om na stevige inspanningen vocht- en suikertekorten aan te vullen. Dat meldt het Vlaamse gezondheidsmagazine Bodytalk. Wat het verschil maakt is nog onduidelijk. Mogelijk heeft het te maken met de aanwezigheid van sucrose in chocolademelk.

Onderzoekers lieten goed getrainde wielrenners zich flink moe fietsen. Vervolgens gaven ze die chocolademelk of een energiedrank, beide met evenveel suikers.… Lees meer »

Nieuwe chef voor Neva

Ricardo van Ede wordt de nieuwe chef van restaurant Neva in de Amsterdamse Hermitage. Van Ede begon zijn carrière bij Chalet Royal in Den Bosch en kreeg op jonge leeftijd bij De Graaf van het Hoogveen in Noordwijk een ster. De afgelopen 12 jaar zat Van Ede in het Verenigd Koninkrijk. Hij was souschef bij Cliveden Taplow en werkte de laatste 7 jaar als chef bij The Felinfach Griffin in Wales dat tot de 15 beste restaurants van de UK wordt gerekend.… Lees meer »

Economy gastronomy

Programma bij BBC Op de BBC is momenteel economy gastronomy bezig op de woensdagavond. Zeer inspirerend als je lekker maar goedkoop en goed wilt eten.
Iedere week staat weer een ander gezin of groep voor de uitdaging om voordelig maar wel gezond te koken. Met lekkere recepten en uitleg erbij.
Een aanrader wat mij betreft.
Groetjes Marga… Lees meer »

Puur, natuur en eerlijk eten, dat is duur. Hoe het platteland weer top wordt

Puur, natuur en eerlijk eten, dat is duur.

Een plattelandssprookje in 3 delen, over de deskundigen die zich storten op nieuwe producten als verbrede landbouw, puur eten en plattelandseconomie

Hoe het platteland weer top wordt

(Deel 3)

Een gerenommeerd cuisinier die properietaire is zit mijn zijn handen in het haar. Door de lage AEX heeft hij te weinig gasten in zijn etablissement, als dit zo door gaat dan sluit hij de tent.… Lees meer »

ANANASSALIE

Ananas of salie?
De Ananassalie (Salvia rutilans) heeft iets aparts, want moet je nu eerst aan ananas of aan salie denken? Wat hebben die twee met elkaar gemeen? Wel, denk maar eerst aan salie, en dan heb ik het niet over de gewone Salvia officinalis L. Die spant de kroon op gebied van medicinale kracht. Als je over de blaadjes wrijft, komt er een heerlijke ananasgeur vrij.… Lees meer »

Karla Peijs mosselfan nummer één

Karla Peijs, commissaris van de koningin in Zeeland, is benoemd tot mosselfan nummer één `vanwege haar uitstraling en hartelijkheid`. Dat gebeurde in het Deltahotel in Vlaardingen tijdens de feestelijke introductie van de mosselfandagen die dit jaar voor het eerst worden gehouden van 1 tot en met 13 september.

Gerard de Groot, restaurateur in Vianen maar vooral bekend als `de mosselman` vanwege zijn niet aflatende promotie van het Zeeuwse kwaliteitsproduct, gaat met collega`s een driegangen keuze-mosselmenu aanbieden voor € 19,95.… Lees meer »

Restaurant Niven Kunz krijgt ook hotel

Het restaurant van Niven Kunz in Rijswijk dat de jonge topkok in mei van dit jaar opende, wordt uitgebreid met hotelkamers. Naast het restaurant wordt een ruimte verbouwd tot hotel. Niven Kunz hoopt de kamers in oktober te kunnen openen. De hotelfaciliteiten blijven in eerste instantie beperkt tot twee kamers van elk zo`n veertig vierkante meter. De exploitatie ervan gaat Kunz zelf doen.… Lees meer »

Oudere posts