Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juni 2009 (pagina 1 van 9)

bbq en met kinderen gezond en veilig

Tips om ontspannen ( en verantwoord) met kinderen te bbq en . Wij zien veel vrienden het niet meer doen zodra de kinderen uit de kinderstoel zijn.Terwijl het juist zo gezellig is. Ze geven aan het zo gevaarlijk te vinden. Daar hebben wij thuis een goede oplossing voor. De bbq staat op een plaats en daarom heen krijten wij met stoepkrijt een cirkel waar de kinderen niet in mogen komen.… Lees meer »

Smulweb dieetenquête: Kun jij leven op 530 kcal per dag?

Iedereen kent Sonja Bakker, maar is het nog wel een hype? Zou jij hormonen toedienen van zwangere vrouwen of kunnen leven op 530 kcal per dag? Vul de Smulweb dieetenquête in en maak kans op het boek `Spitsuurkoken, Gezond & Snel` van Loethe Olthuis*

{module.formulier|(action=poll_verwerken)}{module.poll|(id=38)}

{module.poll|(id=39)}

{module.poll|(id=40)}

{module.poll|(id=41)}

{module.poll|(id=42)}

{module.poll|(id=43)}

{module.poll|(id=44)}{module.einde_formulier}

* Spitsuurkoken, Gezond & Snel` is een kookboek vol heerlijke gerechten die eenvoudig te bereiden zijn in 15-30 minuten, voor als je even geen tijd hebt voor een uitgebreid diner en ook geen zin hebt in een kant- en klare maaltijd of diepvriespizza.… Lees meer »

Weekupdate: nu op de versmarkt

Elke week laten visboer, groothandel, brancheorganisatie agf, groenteboer en tuinder mij de meest actuele stand van zaken op de versmarkt weten. Gepassioneerde vakmensen die als geen ander weten welk fruit momenteel het allerlekkerst smaakt, welke groente je maar even beter kunt mijden en welke vis nu van absolute topkwaliteit is. Trek in fruit? Smullen van bessen!
De aanvoer van aardbeien zal deze week weer gaan toenemen.… Lees meer »

Vraag in de spotlights week 27; Hoe kan ik gezond BBQ-en?

Het is weer BBQ tijd, maar hoe kan ik nou gezond BBQ-en? BBQ tips voor de slanke lijn
Kies voor magere vleessoorten, zoals kip-, kalkoenfilet, biefstuk, magere braadlappen en tartaar.

 • Kipfilets spiesjes met groente of fruit ertussen, kipfiletspiesjes
 • Tartaartjes als hamburger serveren op wat bruinbrood en wat sla
 • Biefstuk of magere braadlappen op een bedje van groente en wat aardappeltjes. Snij eventueel vette stukjes weg.
 • Lees meer »

  Eerste editie Taste of Amsterdam blijkt overweldigend succes

  De eerste Nederlandse editie van het nieuwe 4-daags culinair festival Taste of Amsterdam, valt met recht een doorslaand succes te noemen. Terwijl talloze fijnproevers zich in het zonovergoten Amstelpark tegoed deden aan een keur van lekkernijen, kwam menig chef-kok bijna handen tekort. Zo bezochten een kleine 15.000 mensen dit unieke evenement, waarbij men zich naast het genieten van diverse signature-dishes, ook kon laten verleiden door diverse bekende en onbekendere producten op culinair gebied.… Lees meer »

  Restaurant Hof van Deurne dicht

  Restaurant Hof van Deurne gaat definitief op slot. Er kon al een paar weken niet meer gegeten worden in Hof van Deurne. Restauranthouder Wim de Groot zegt in een juridische strijd verwikkeld te zijn met de eigenaar van het pand. Het is nog maar amper een half jaar geleden dat de uitbater de op Hollands-Franse leest geschoeide keuken in het restaurant verving door een Italiaanse.… Lees meer »

  Meesterkok Parkheuvel toegezongen door Lee Towers

  Willem-Pieter van Dreumel, chef van [URL=https://www.smulweb.nl/118107/restaurant/Rotterdam/parkheuvel]tweesterren restaurant Parkheuvel in Rotterdam[/URL], heeft gisteren uit handen van Lee Towers zijn diploma SVH Meesterkok ontvangen. Even later zong de zanger hem bij Parkheuvel uit volle borst toe. Van Dreumel legde de meesterproef al eerder af, op 29 januari. Hij werd daarmee de 124e SVH Meesterkok van ons land.

  Bob Schut, directeur SVH, roemde het hoge niveau van Willem-Pieter van Dreumel.… Lees meer »

  Zomerse topterrassen aan het water

  Een verzameling van de allerleukste terrassen die ons land rijk is. Maar pas op, verder lezen is op eigen risico… Na het zien van deze topadresjes wil je gegarandeerd nog maar een ding: het terras op! … Lees meer »

  Den Haag haalt GaultMillau binnen

  Maandag 26 oktober 2009 vindt de presentatie plaats van de Nederlandse uitgave van de restaurant- en hotelgids GaultMillau in het Fortis Circustheater in Den Haag-Scheveningen. Deze dag zullen ruim 500 genodigden uit de top van de Nederlandse gastronomie en pers aanwezig zijn bij de lancering van de editie 2010 en bekendmaking van de GaultMillau Awards. De gemeente Den Haag heeft met GaultMillau Nederland een contract afgesloten waarmee de presentatie in ieder geval de komende drie jaar in Den Haag zal plaatsvinden.… Lees meer »

  HorecaHelden Award naar Valuas

  De horecabroers Marcel en Eric Swaghoven ontvingen op 21 juni de Tour Culinair HorecaHelden Award 2009. De eigenaren van restaurant Valuas in Venlo ontvingen de ereprijs, omdat ze met veel passie hun vakliefde overbrengen op leerlingen en medewerkers. De award is een initiatief van het fietsende horecanetwerk Tour Culinair en SVH. De prijs bestaat uit een bronzen beeld en een cheque van €1000,- die de winnaars mogen besteden aan een training en/of opleiding voor hun bedrijf.… Lees meer »

  Oudere posts