Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: mei 2009 (pagina 1 van 10)

Deeg soorten

Deeg is het ongebakken basisproduct voor diverse broden en gebak.

Het basisingrediënt van deeg is meel, dit wordt aangevuld met rijsmiddelen (gist, bakpoeder, ei, …), vloeistoffen (melk, water, …) en smaakstoffen zoals suiker en zout. Deeg is meestal kneedbaar, maar altijd dik van consistentie, vloeibare degen heten beslag. Deeg moet gekneed of geroerd worden om de ingrediënten te mengen en een luchtige structuur van het gebak te verzekeren.… Lees meer »

De 50 ultieme tips voor een geslaagde BBQ

Zo kan je barbecue nooit mislukken

De eerste zon hebben we gehad. De eerste worstjes en ribbetjes zijn geroosterd. Maar het échte barbecueseizoen komt nu pas op gang, met de zomervakantie in zicht. Ex-wereldkampioen Peter De Clercq, dé barbecueautoriteit in ons land, heeft net een boek uit: Basic BBQ, een handleiding waarmee je feestje niet kan mislukken. Met u deelt hij alvast vijftig handige en vaak verrassende tips.… Lees meer »

Mediterraan eten verhoogt goed cholesterol in bloed

Mensen die Mediterraan eten hebben meer goed cholesterol in hun bloed dan mensen die Westers eten. Al langer was bekend dat Mediterrane eters lagere LDL-cholesterolgehaltes (slecht cholesterol) hebben. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van Marieke Bos van de Wageningen Universiteit dat is gefinancierd door de Nederlandse Hartstichting. Marieke Bos promoveerde vorige week op haar onderzoek. Veelvuldig gebruik van olijfolie, het eten van veel groente en fruit, graanproducten, peulvruchten, noten, vis en een glaasje rode wijn per dag kenmerken de Mediterrane voeding.… Lees meer »

Restaurant Centraal in Rotterdam alweer gesloten

Klanten bleven weg bij de nieuwe thuisplek voor cultureel Rotterdam. Het etablissement was het geesteskind van host Martijn Brennickmeijer en I.P.`s party organisor en cateraar Chris Igesz. `Restaurant Centraal, geopend op 20 maart van dit jaar, was eigenlijk een spontane actie. We wilden in Hotel Centraal aan de Kruiskade een vervanging voor restaurant De Unie neerzetten. De Unie was ooit de thuisplek voor – vooral – cultureel Rotterdam, maar veranderde na een verbouwing het concept.… Lees meer »

Nieuw culinair magazine: Koken met Gordon Ramsay

Vandaag verschijnt het blad Koken met Gordon Ramsay. Als extraatje bevat elk nummer een dvd met filmpjes. `Het driewekelijks verschijnende blad maken we speciaal voor Nederlandse markt,` meldt uitgeverij Just Entertainment aan Zestz. `De recepten zijn gebaseerd op Ramsay`s tv-programma The F Word en zijn kookboeken. Zo komen de recepten in het allereerste nummer bijvoorbeeld uit Gordon Ramsay Kookt en 100% Ramsay.`

Wie nieuwsgierig is hoe de grofgebekte Britse kok de gerechten in het blad zelf bereidt, is er een begeleidende dvd.… Lees meer »

Bilderberg haalt foie gras van de kaart

Ook hotel- en restaurantketen Bilderberg schrapt foie gras van de menukaart. Daarmee voegt Bilderberg zich in de lange rij van winkel- en horecabedrijven die foie gras links laten liggen. Denk bijvoorbeeld aan KLM, Bijenkorf, Makro, Holland Casino en PGGM. En zelfs koningin Beatrix.

In 2002 had Bilderberg al toegezegd foie gras van de kaart te halen, maar toch is het product weer teruggekeerd, meldt Wakker Dier.… Lees meer »

Eigen exclusieve wijnlijn voor De Librije

Driesterren restaurant De Librije heeft op donderdag 28 mei haar wijnlijn `Kus van Thérèse` gelanceerd. Tijdens een proeverij en een lunch in het Zwolse restaurant zijn deze wijnen van eigen bodem gepresenteerd en geproefd. `Kus van Thérèse` is een gemeenschappelijk product van restaurant De Librije, wijnmakerij Hof van Twente in Bentelo en wijngoed Gelders Laren. Samen hebben ze een lijn van exclusieve wijnen voor de Librije ontwikkeld.… Lees meer »

Rick Joore Nederlands Cocktail Kampioen

Rick Joore, werkzaam bij Bloomingdale aan Zee, is de winnaar van de Nationale Cocktail Competitie. Hij zal dit jaar Nederland vertegenwoordigen bij de wereldkampioenschappen in Berlijn. De 19 jarige bartender Rick zal intensief getraind worden voor deze kampioenschappen door de Nederlandse Bartenders Club. Rick zal daar de strijd aangaan met 55 collega`s van over de hele wereld.

Shaken is uit, muddlen is in!Lees meer »

Wil jij 7 juni gratis naar Rosé aan Zee?

Licht en fris of juist vol en zwoel: rosé is er in alle soorten en smaken. Zondag 7 juni kun je in Zandvoort aan Zee meer dan honderd verschillende rosés proeven. Stevig of fruitig, licht of vol: op het wijnevenement Rosé aan Zee ontdek je jouw favoriete rosé. Smulweb-bezoekers krijgen forse korting op de kaartjes en maken zelfs kans op vrijkaarten!… Lees meer »

Smulweb geeft 10 x het boek Verrassend Anders weg

Kookboek zonder vlees en vis Het Voedingscentrum presenteert een sprankelend kookboek met seizoensrecepten zonder vlees of vis. Het boek staat vol smakelijke fotoÂ's van eenvoudig te bereiden gerechten. Hiermee schotel je gegarandeerd een gezond vegetarisch gerecht voor aan het gezin of aan je gasten. Tussen de gerechten door vind je handige info voor de Â'parttime vegetariërÂ'. … Lees meer »

Oudere posts