Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: maart 2009 (pagina 1 van 9)

Vraag in de spotlights week 14; Wat is een gezonder alternatief voor room of kaas?

Ik gebruik graag room en kaas in gerechten om met name groenten wat lekkerder te maken. Wat is een gezonder/magerder alternatief? Room & Kaas boordevol slecht vet
Room en kaas zijn beide vetrijke producten, ze zitten boordevol verzadigd vet. Verzadigd vet is het `slechte` vet en hier moet je voor oppassen.
Zo bevat room per 100 gram 36 gram vet en 20 gram verzadigd vet.… Lees meer »

Jamie Oliver best verkopende Britse auteur van 2008

Zo`n 11,5 miljoen pond (12,3 miljoen euro) streek de Britse tv-kok op met de verkoop van zijn kookboeken. Daarmee is hij de best verkopende Britse auteur van 2008, meldt de Britse krant The Telegraph. Oliver doet het zelfs beter dan literaire toppers als Khaled Hosseini (11,5 miljoen euro) en JK Rowling (8,6 miljoen euro).

Delia Smith: goed voor 8,2 miljoen
Ook overtrof de Jamie Oliver de verkoopcijfers van kookboekenschrijfster good old Delia Smith.… Lees meer »

Diga door zonder Johan Kersten

Johan Kersten heeft zijn aandelen van Restaurant Cocktailbar Diga in Amsterdam verkocht. De ondernemer gaat zich weer volledig richten op Mixology Catering & Brand Building. Kersten laat weten niet elke dag hetzelfde werk te willen. `Ik ben nogal een prestatiegericht mannetje en wil graag keer op keer iets moois neerzetten. Daarom heb ik besloten me weer te richten op mijn andere bedrijf, Mixology`, aldus Kersten, die aangeeft dat Diga doorgaat onder leiding van Pepijn Algra en de pandeigenaar.… Lees meer »

Vier kopstukken openen Crème Crue

Het nieuwe restaurant van topkok Patrick Kelder, Crème Crue in Rijswijk, wordt op zondag 10 mei geopend door maar liefst vier culinaire kopstukken. Topkoks Robert Kranenborg, Pascal Jalhaij, Dennis Kuipers (The Dylan, Amsterdam) en Fred Dijsselbloem komen naar Rijswijk om het nieuwe restaurant met kookstudio officieel te openen. `Een hele eer`, vindt restaurateur Patrick Kelder (op de foto rechts) de komst van zijn collega`s.… Lees meer »

Winnaar aspergewijn 2009

De Rivaner Trocken2008 is als Aspergewijn 2009 gekozen door het Brabants Asperge Genootschap. Het Brabants Asperge Genootschap organiseerde voor de 16de keer haar traditionele Wijnproeverij. De formule die men hierbij hanteert is al even simpel als succesvol. De diverse wijnimporteurs worden gevraagd twee wijnen te leveren, die naar hun mening uitstekend zouden passen bij de asperges voor het komende seizoen.

Na de professionele voorproeverij nodigt het Genootschap haar leden – restaurateurs, telers en donateurs uit voor een openbare blindproeverij.… Lees meer »

BLADERDEEG ZELF MAKEN

BLADER- OF FEULLETÉDEEG (KORSTDEEG)
Inleiding
De producten van dit deeg moeten bros zijn.
Dit word verkregen door met opzet deeg en boter in laagjes aan te brengen.
Naar werkwijze onderscheiden zijn er drie soorten korst, nl. de Hollandse, de Franse en de snelkorst.
Hier zal ik de snelkorst behandelen. En dit is eigenlijk hetzelfde product als wat jij uit diepvries kunt kopen.… Lees meer »

vertaling voor buitenlandse ingredieenten

Hier een Foodlexicon die heel handig is als je met buitenlandse recepten wilt koken. Ik heb een kookboek van Gary Rhodes en soms maak ik dan hier gebruik van om een vertaling te zoeken voor produkten uit zijn recepten of wat je dan eventueel zou kunnen gebruiken als het hier niet te krijgen is. www.foodlexicon.net/index.htmlLees meer »

Resultaten enquête; Volg jij de nieuwe theetrend?

Thee bij het diner is een ware trend aan het worden. Trendwatchers verwachten dat thee-spijscombinaties steeds meer aandacht zullen krijgen doordat mensen zoeken naar alternatieven voor wijn.
Doormiddel van een onderzoek was ik benieuwd naar jullie mening over thee. Maar liefst 500 Smulwebleden hebben de enquête ingevuld, hartelijk dank daarvoor!
Jullie mening, de mening van verschillende top chefs en mijn eigen mening over thee zijn Hier terug te lezen.… Lees meer »

kerntemperaturen

Hier een handige site met kerntemperaturen voor vlees,kip,wild enzv.


www.foodbgood.com/index.php/kerntemperaturenLees meer »

Duurste aardappeltje ter wereld: La Bonnotte

Franse La Bonnotte verovert de wereld

Culinaire liefhebbers opgelet: begin mei heb je de unieke kans om La Bonnotte te eten. Dit meest kostbare aardappeltje ter wereld is alleen begin mei bij meerdere restaurants te verkrijgen. Herkomst La Bonnotte
Op het eiland Noirmoutier zijn 2500 mensen met man en macht bezig geweest om in de eerste week van mei het kostbare ziltige aardappeltje te rooien.… Lees meer »

Oudere posts