Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: februari 2009 (pagina 1 van 8)

Verslag en foto`s Smulwebdiner bij De Bokkedoorns

Op dinsdag 24 en donderdag 26 februari opende het met twee Michelinsterren bekroonde toprestaurant De Bokkedoorns in Overveen exclusief voor de leden van Smulweb de deuren. Wegens overweldigend succes zijn er maar liefst twee volledig bezette avonden georganiseerd. Om 19.00 uur werden we ontvangen in de keuken van en rondgeleid door chef-kok Lucas Rive. Aldaar werden een aperitief en vier amuses genuttigd.… Lees meer »

Chef-kok Lucas Rive verrast winnares receptenwedstrijd

Chef-kok Lucas Rive verraste gisteravond tijdens het Smulwebdiner in sterrenrestaurant De Bokkedoorns te Overveen de winnares van de Smulweb goesÂ… Azië wedstrijd. Het is mikkemak, oftewel hobbykok Wina Nieuwenhuizen-van Dijk die de winnares is van de rondreis door Azië voor twee personen. Zij won deze prijs met haar Thaise roerbakeend. Uit handen van chef-kok Lucas Rive, directeur van Smulweb Henk Jansen en brand develop manager van Amoy Bram Nederlof ontving zij een cheque t.w.v.… Lees meer »

Chef-kok Lucas Rive verrast winnares receptenwedstrijd

Chef-kok Lucas Rive verraste gisteravond tijdens het Smulwebdiner in sterrenrestaurant De Bokkedoorns te Overveen de winnares van de Smulweb goesÂ… Azië wedstrijd. Het is mikkemak, oftewel hobbykok Wina Nieuwenhuizen-van Dijk die de winnares is van de rondreis door Azië voor twee personen. Zij won deze prijs met haar Thaise roerbakeend. Uit handen van chef-kok Lucas Rive, Henk Jansen (directeur van Smulweb ) en Bram Nederlof (Amoy), ontving zij een cheque t.w.v.… Lees meer »

Hoe perfect is biefstuk eigenlijk?

Het lijkt zo eenvoudig : boter in de pan, stukje vlees erbij, enkele minuten laten braden klaar. Toch mislukt het maar al te vaak : de biefstuk is te taai; te droog; aangebrand…. Margot Reuten verklapt het geheim van de biefstuk in een interview met NRC (zaterdagsbijvoegsel van 21 februari) als volgt: Het geheim van het bakken van de perfecte biefstuk is dat je er altijd bij moet blijven.… Lees meer »

Het is geel ,het is lekker met veel variatieÂ…..

Kaas van eigen bodem smaakt het lekkerste… Wie deelt deze mening met mij?
In dit artikel laat ik zien welke Hollandse kazen er zijn + hoe ze gemaakt worden. En zet ik lekkere recepten met kaas op een rijtje. Mochten er mensen zijn die een bepaalde kaassoort missen dan hoor ik dat graag. Misschien kan in de toekomst daar meer aandacht aan besteed worden.… Lees meer »

super Thee

Hallo,

Even iets over de theetrent,ik was altijd een koffieleut en vond de gewone thee maar nix; totdat ik de site van biothee.nl ontdekte.

Daar kun je alle!! theeen uit proberen[3a4 kopjes voor een euro.

Inmiddels drink ik heel veel thee, super wat een fantastische thee soorten ze daar hebben,echte thee dus,los en echte blaadjes en niet van die rommel in die zakjes.… Lees meer »

Clifford T. Ward

In de jaren zeventig heeft Cliff een nummer uitgebracht, Gaye genaamd, en dat vond ik zo mooi. Vele jaren later hoorde ik het weer en toen heb ik in het Eindhovens Dagblad een oproep gedaan voor meer muziek van Clifford T. Ward. Dankzij Pieter uit Helmond heb ik dat gekregen.
Ik ben er weg van, maar moet wel in de stemming zijn.… Lees meer »

Vergaderen in Tukkertaal

Mijn broer Simon woont al sinds 1974 in Twente. Hij zat als RvB lid van een Twents ziekenhuis vaak te vergaderen.

Dit gaat daar zo: Communicatie in het Twents lijkt gemiddeld 75% korter te zijn dan in het ABN. Door het Twents te gebruiken als voertaal kun je flink bezuinigen op je kostbare vergadertijd!

Dit levert diverse voordelen op waaronder een beter begrip, kortere notulen en noem maar op.… Lees meer »

Kook eens met soja!

Wat is soja? In welke vormen kan je het gebruiken en welke heerlijke recepten kan je ermee maken? Smulweblid Planco laat ons kennismaken met soja. Behoort tot de plantensoort Glycine max (van het Griekse glukus = zoet) van de Vlinderbloemenfamilie. Soja is afkomstig uit Zuidoost-Azië en wordt zowel in de tropen geteelt als in de Verenigde Staten, Brazilië, China, Korea en Japan.… Lees meer »

Restaurant introduceert onderhandelingsmenu

Gasten van restaurant Cuba Libre in het Limburgse Vijlen mogen vanaf maart elke woensdag afdingen op de prijs van een speciaal onderhandelingsmenu. Een bod in natura wordt ook in overweging genomen, laat het restaurant donderdag weten. Het aanbod heeft alles te maken met de huidige crisis, zegt eigenaar Viktor Terpstra van het restaurant. `Zelfs de aloude ruilhandel is bespreekbaar`, zegt Terpstra.… Lees meer »

Oudere posts