Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: januari 2009 (pagina 1 van 10)

Mama Corleone`s Sausage and Peppers

`Hey, come over here, kid – learn something. You never know, you might have to cook for 20 guys someday. You see, you start out with a little bit of oil. Then you fry some garlic. Then you throw in some tomatoes, tomato paste. You fry it. You make sure it doesn`t stick. You get it to a boil. You shove in all your sausage and your meatballs, hey?… Lees meer »

Huishoudschort

Jeugdsentimenten Vroeger was het gewoon dat de huisvrouw tijdens het huishouden een huishoudschort droeg. Ik herinner mijn oma doende in de keuken met een bont gekleurd schort om. Zo`n schort met een lus om de hals, zakken aan het rok gedeelte en gestrikt op de rug. Maar ook droeg zij halve schortjes, vast eigengemaakt, van een bont gekleurd stofje.

MaarÂ… hebben jullie herinneringen aan het huishoudschort?… Lees meer »

Vier toprestaurants sluiten de deuren

Deze maand hebben vier Lekker-restaurants bekend gemaakt hun deuren te moeten sluiten. Het gaat om Het Koetshuis Schuttersveld in Enschede (plaats 39 in de nationale Top-100), l`Orage in Delft, Charlotte in Abcoude en De Beukenhorst in Winterswijk. Oorzaak van de sluiting is bij alle vier de restaurants de kredietcrisis. Het Koetshuis Schuttersveld houdt per 1 maart op te bestaan. Chef en eigenaar Fred Böhnke (foto) geeft aan dat de teruggang van zijn restaurant begon toen een aantal grote bedrijven uit Enschede vertrok.… Lees meer »

Chef-kok Parkheuvel slaagt voor proef SVH Meesterkok

Donderdag 29 januari behaalde Willem- Pieter van Dreumel de titel SVH Meesterkok. Dreumel, werkzaam bij het twee sterrenrestaurant Parkheuvel te Rotterdam, toonde volgens de Plaatselijke Commissie SVH Meesterproef zijn kunnen op meesterlijk niveau. Met het behalen van de hoogste graad van bekwaamheid voor koks wordt Dreumel de 124ste SVH Meesterkok van Nederland. Willem- Pieter van Dreumel legde de proef af in Restaurant Parkheuvel te Rotterdam.… Lees meer »

Wim Klerks 13e op Bocuse d`Or

Het is Wim Klerks niet gelukt om bij de eerste tien te eindigen bij de Bocuse d`Or, de grote internationale kookwedstrijd in Frankrijk. Klerks eindigde namens Nederland als dertiende. De titel ging naar Noorwegen, naar chef-kok Geir Skeie. Dat is woensdagavond bekend gemaakt in Lyon, de Franse stad waar het kampioenschap wordt gehouden.

Het gerucht ging woensdag op de beurs dat Nederland op de eerste wedstrijddag een plek bij de eerste drie zou hebben, maar woensdag kwamen nog twaalf andere landen in de wedstrijdarena waaronder sterke wedstrijdlanden als Frankrijk en Noorwegen.… Lees meer »

Karpendonkse Hoeve pakt Riesling Challenge

De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven heeft op de European Fine Food Fair (EFFF) in Maastricht de wijn-spijs wedstrijd Riesling Challenge gewonnen. Chef-kok Thijs Berkers en sommelier Ralph Kappé versloegen in de finale de teams van La Promenade uit Baarn (tweede), `t Nonnetje in Harderwijk, De Wanne in Ootmarsum en Wolfslaar in Breda. De drie laatsten deelden ex aequo de derde plek.… Lees meer »

overgeblevn vulling voor een appeltaart!

ik ben typisch iemand die altijd teveel maakt van iets, dus zo ook vulling voor de appeltaart!


voor diegene die het lekker vinden en zelf nog niet op het idee zijn gekomen heb ik hier wat dingetjes die je er ook mee kunt doen.

bak wat flensjes of pannekoeken:doe een bolletje (of 2) kaneelijs (of vanille ijs) op de pannekoe doe daaromheen de ovegebleven vulling

en als garnering wat toefjes slagroom

dit kun je als lunch eten maar zeer zeker ook als nagerecht

voor appelflappen:oven voorverwarmen op 220 gr.… Lees meer »

Dineren bij wereldkampioen koken

Zhong Hu van restaurant Alexander en kok voor Amoy sleepte eind november de wereldtitel koken in de wacht. Tot eind februari eet elke tweede persoon via Smulweb gratis bij deze gouden medaille winnaar. De wedstrijd werd georganiseerd door de World Association of Chinese Cuisine. Met ruim 2500 andere koks deed kok Zhong Hu mee in de categorie buitenland en hij keerde terug met de hoofd-prijs!… Lees meer »

Koerswijziging Seinpost door crisis

Restaurant Seinpost in Scheveningen verandert van koers. Dit als gevolg van de economische tegenwind. `Terug dus naar de no-nonsense aanpak die we misschien iets zijn kwijtgeraakt de laatste jaren`, zegt eigenaar Edwin van de Goor. Van de Goor spreekt in de nieuwsbrief van Seinpost van een koerswijziging als gevolg van de crisis. `Het is een roerige tijd waarin we leven, die vraagt om snel en adequaat reageren op signalen uit de markt.… Lees meer »

Tweede restaurant voor De Echoput

Luxe Hotel Gastronomique De Echoput in Hoog Soeren nabij Apeldoorn heeft er een restaurant bij. Eigenaar Peter Klosse is naast het bekende, bestaande restaurant een laagdrempelige eetgelegenheid begonnen, Bistro en Wijnbar Flavours. De nieuwe eetgelegenheid biedt ruimte aan ruim veertig gasten en is dagelijks geopend. Door de start van Flavours is het gerenommeerde restaurant De Echoput op zondag en maandag gesloten.… Lees meer »

Oudere posts