Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: september 2008

Zweedse wint de Kuyper Cup 2008

De beste, meest trendy bartenders (m/v) uit maar liefst 19 landen streden vorige week om de Cup van De Kuyper. Na een spectaculaire battle verkoos de jury, waaraan ook tv-babe Fajah Lourens deelnam, de favoriete cocktail: Summer in the City van Stefania d`Angelo uit Zweden wist de prestigieuze Cup en een Caribische droomreis in de wacht te slepen. De winnaar creëerde de Summer in the City, een mix van Sour Rhubarb likeur, witte rum, limoen en suikersiroop, afgemaakt met granaatappel zaadjes. Volgens de jury de beste prestatie en presentatie tijdens De Kuyper Cup. Summer in the City bracht het Cup motto creativity & motivation overtuigend op smaak.

Lees meer

Tafelen met Ton uitgereikt door Robert Kranenborg

Gisteren is het eerste exemplaar van het boek van culinair journalist Ton de Zeeuw aan hem overhandigd door Robert Kranenborg. Ton Fagel opende de boekpresentatie in Hof van Saksen te Nooitgedacht.

`Tafelen met Ton, toprestaurants deel 2` is het vervolg op de vorig jaar verschenen eerste bundel `Tafelen met Ton`.

Maakte Ton de Zeeuw in de eerste aflevering een dwarsdoorsnede door het land, dit keer betrekt hij de grote steden er wat meer bij. Nog steeds met dezelfde filosofie:"Gewone zaken en tophuizen broederlijk naast elkaar. Ze hoeven alleen maar aan mijn criterium te voldoen, namelijk een adresje zijn waar ik graag eet".

Lees meer

De Kiwibes

Telers en wetenschappers in België zijn er in geslaagd een nieuw soort kiwibes te ontwikkelen. De kiwibes is kleiner dan een gewone kiwi en bovendien haarloos en hoeft daarom voor consumptie niet geschild te worden. De kiwibes bestaat al langer, maar wordt nu voor het eerst op Belgische bodem geteeld. De kiwibes, ook wel Siberische kruisbes genoemd, kan temperaturen tot min 30 graden aan.

De bes is rijk aan vitamine C en mineralen als calcium, magnesium en mangaan. Er zitten bovendien bijna negen keer zoveel anti-oxidante polyfenolen (ontstekingsremmers) in als in een appel.

Lees meer

Pierre Wind geeft grootste kookles ooit

388 Mensen hebben donderdag de deelname aan de grootste kookles ooit op hun naam geschreven. Zij deden onder leiding van kookgoeroe Pierre Wind donderdagmiddag in Amsterdam mee aan de recordpoging voor `s Werelds Grootste Kookles Ooit. Het evenement, dat wordt bijgeschreven in het Guinness Book of Records, werd op touw gezet door levensmiddelengroothandel De Kweker, maar geleid door kok en kookleraar Wind. Een vertegenwoordiger van het Guinness World Records heeft de poging goedgekeurd.

Bij de poging was minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aanwezig. Zij heeft ook meegekookt aan de niet-gefrituurde loempia, naar een recept van Wind.

Lees meer

Afscheid van Paul Newman, food ondernemer

Op 26 september overleed Hollywoodlegende Paul Newman. Hij was behalve acteur ook mede-oprichter van het foodbedrijf Newman`s Own. Amerikanen kennen Paul Newman niet alleen als acteur. Newmans portret siert de etiketten van Newman`s Own. Dit bedrijf startte de acteur in 1982 samen met de Amerikaanse schrijver A.E. Hotchner. Ze begonnen met een saladedressing - naar een recept van Paul - en breidden het aanbod vervolgens flink uit. Onder de circa 150 producten bevinden zich pastasaus, ijsthee, popcorn, koekjes en koffie.

Zelfs honden- en kattenvoer ontbreken niet. Newman`s Own meldt op zijn eigen website dat het inmiddels al 250 miljoen dollar aan goede doelen heft geschonken. Paul Newmans taak was onder andere het testen van nieuwe producten en het jureren van receptenwedstrijden van Newman`s Own.

Lees meer

Gordon Ramsay opent hotel in Londen

De Britse tv-kok begint een nieuw avontuur: hij opent in Londen zijn eerste hotel. Het York & Albany Hotel in de Londense wijk Camden, is het allereerste hotel van de bekende tv-kok Gordon Ramsay. Als hotelier vroeg Ramsay James Partridge van het Londense Claridge`s Hotel. Voor het restaurant trok hij zijn collega Angela Hartnett aan. Zij zal hier een op de Italiaanse keuken gebaseerde, hedendaagse Europese kaart voeren. Gasten kunnen ook tapas nuttigen aan de bar van het hotel. Bovendien heeft het hotel een delicatessenwinkel voor gasten en passanten. Hier zal Angela Hartnett onder de naam Nonna (Italiaans voor grootmoeder) een eigen foodlijn gaan voeren.

Lees meer

Stars, Food & Art 2008

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 november 2008 vindt in Sofitel Amsterdam The Grand voor de tweede keer het Stars, Food & Art Event plaats. Twaalf internationale sterrenchefs koken hun `signature dishes`, gekoppeld aan het thema van dit jaar: Culinary World Vision. Ook aan het aspect Art zal tijdens de diners op gepaste wijze invulling worden gegeven. The Grand is niet alleen gevestigd in een historisch landmark van Amsterdam, het heeft eveneens een rijke culinaire heritage, met duidelijke invloeden uit de school van grootmeester Escoffier, de hervormer van la cuisine classique, de grondlegger van de internationale kookkunst. Het is juist daarom dat The Grand, in samenwerking met culinair journalist en auteur Lise Goeman Borgesius, dit unieke samenzijn van zoveel sterrenchefs organiseert; om de smaakpapillen van de aanwezigen op authentieke wijze te prikkelen en te verrassen en om ook de discours over de culinaire ontwikkelingen te voeden en te activeren.

Lees meer

Een MANGO snij je zo!

Menigeen klungelt met het eten van een mango, of er gaat (te)veel verloren.

Met onderstaande manier lukt eten van een mango, ook in gezelschap, aardig.

(Pit afkluiven mag over de gootsteen )

Een MANGO snij je zo!

NIET eerst schillen!

How to cut a MANGO!

Do NOT peel first!

Lees meer

Wat is nu eigenlijk COUSCOUS?

In Nederland worden gerechten op basis van COUSCOUS steeds bekender en vaker bereid en gegeten.

Maar wat is COUSCOUS (en geen koesJkoesJ zoals veel mensen zeggen) nu eigenlijk?

COUSCOUS is een soort grove griesmeel en is te koop als "middel" en "fijn".

COUSCOUS is als gerecht bekend in de landen van Noord-Afrika (Marokko, Algerije, Tunesie, Libie, etc.) maar het wordt ook veel gegeten in de landen in het Midden-Oosten.

Elk land kent daarbij zijn eigen traditionele gerechten waarbij de couscous de basis vormt.

Lees meer

Bocuse-team schakelt Jonnie Boer in

Het Nederlandse team haalt alles uit de kast om een plek bij de eerste tien te halen tijdens de Bocuse d`Or in Lyon op 27 en 28 januari 2009. Topkoks Jonnie Boer en Robert Kranenborg fungeren als adviseurs. `Jonnie Boer is een grootmeester. We willen van hem horen wat hij van onze ideeën vindt`, vertelt Poldervaart. Samen met Klerks en André van Doorn (Kasteel Heemstede, Houten) en Hein Willemsen (De Hofstee, Bladel) zijn er al plannen voor de twee wedstrijdschotels bedacht. `Wij willen in Lyon met iets moderns en onderscheidends komen`, vertelt de coach.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten