Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: december 2008

Malos hábitos, Alternatieve titel: Bad Habits

Een film over eetstoornissen, religie en overspel.


Dan kun je een hoog dramagehalte verwachten. Maar dat Malos hábitos (slechte gewoonten) zo zwaar op de maag zou liggen had ik niet gedacht. Ik was gewaarschuwd dat de film vrij traag is. Toch blijf je door de fraaie beelden en het onvoorspelbare verloop aan de film gekluisterd. Het regiedebuut van Simón Bross werd op het Mexicaanse Filmfestival van Guadalajara gekroond tot beste film en beste Mexicaanse film. Bross heeft eerder in zijn carrière veel prijzen gewonnen voor zijn reclamefilmpjes en omdat hij *** overwonnen heeft, werd hij geïnspireerd door het Katholieke geloof. In zijn loopbaan heeft hij met een aantal modellen gewerkt die aan anorexia gestorven zijn, daarom wilde hij graag deze twee thema`s in zijn eerste film verwerken. Voor de trailer zou ik andere beelden hebben gekozen. Je ziet niets van het vele water. De continue regen en de dromen over Jezus die over het water loopt geven Malos Hábitos juist de surreële sfeer. Net als de geluidseffecten, zoals een extra hard opgenomen telefoon of vallende waterdruppel. Geen makkelijk te verteren kijkkost, maar een mooi Mexicaans drama.

Lees meer

Kapsalon

Een aluminium bak met daarin friet, shoarma, overgoten met knoflooksaus, wat sambal erbij en plakken kaas erover . Even gesmolten in de oven en daarna gegarneerd met sla, rauwkost en tomaat.


De Kapsalon. Ontstaan in de Rotterdamse shoarmazaak El Aviva en bedacht door kapper Nataniël Gomes. Ik had geen idee dat het werk van kappers fysiek zo inspannend is dat je behoefte hebt aan een maal van 1800 calorieën. Ik begrijp snackend Nederland helemaal niet meer eigenlijk dat zoiets ranzigs een rage is. SBS maakte een reportage over de Kapsalon.

Lees meer

Gratis diner met een Smulweblid

Je komt elkaar vaak tegen op Smulweb. Je hebt wel eens wat van zijn of haar recepten bereid. En/of leest de recensies van die ene persoon altijd met veel plezier. Het is nog nooit van een persoonlijk treffen gekomen. Terwijl het je best eens leuk lijkt om die ene persoon in het echt te ontmoeten. Wij bieden je een diner voor twee personen aan. Bij In den Gapenden Eter in Leiden. Om kans te maken op dit diner, hoef je alleen een e-mail te sturen.

Lees meer

Sergio Herman nummer 1 volgens Ton de Zeeuw

Culinair journalist Ton de Zeeuw nam gisteren afscheid van de Telegraaf redactie. In zijn laatste schrijven voor zijn rubriek `Tafelen met Ton` laat hij weten wie hij de beste kok(s) van Nederland vindt. "Dat is niet zo moeilijk, want de top van dit land is ook mijn top. Jonnie Boer, de Zwolse no nonsense-kanjer die rock-`n-roll in onze ingeslapen keukens bracht, Sergio Herman, de begenadigde vernieuwer uit Zeeuws-Vlaanderen die de superieur geachte Belgische keuken schaakmat zette en Hans van Wolde, de brutale smaakmaker uit Maastricht die de Nederlandse cuisine naar internationale hoogten tilde. Ze zijn me alle drie even lief en ik vind ze ook alle drie even goed.[...] Maar als ik uit hen mijn nummer één moet kiezen, wordt het de man die ik beschouw als mijn persoonlijke ontdekking en van wie ik weet dat hij dat ook vindt: Sergio Herman (38 ). De bedeesde tovenaar uit Sluis, de monomane uitvinder, de gedreven smaakvernieuwer, het (on)gekooide keukendier. " Aldus Ton in de Telegraaf.

Lees meer

2e Kerst bij de familie Vaders

Een en ander hoe we de kerst middag en avond doorbrachten........dus uit de keuken klappenTweede kerst kwamen de kinderen en kleinkinderen naar ons toe.

Vanaf een uur of drie zou iedereen aanwezig zijn.

Om drie uur prezies zaten we aan de koffie of thee net wat men wil .

Een langevingertaart die door Eveline gemaakt was ging hierbij heerlijk naar binnen .

Afgesproken was om overal maar een gering hapje van te nemen daar je anders met de hoofd maaltijd al vol zou zitten.

Mattie had zelf snert gemaakt en dit was dan ook tevoren aangekondigd en kon iedereen daar rekening mee houden.

Lees meer

Culinaire films

Er zijn talloze films te bedenken waarin eten een metafoor is voor liefde, communicatie of seks. Iedereen kent ze wel: die scène in dat restaurant of film waarin voedsel een prikkelende rol speelt.


http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/culinaire_films.php Films.

Lees meer

Lelijke kalkoen haalt de kerst

De meest fortuinlijke kalkoen woont in Engeland. Het beest wordt tijdens kerst niet geserveerd, omdat de vogel te lelijk is. Wilbur heeft te kampen met ondergewicht, een misvormd lichaam en is kaal. Het beest is ook nog eens mank, waardoor klanten Wilbur massaal links lieten liggen. De kalkoen is de enige nog overgebleven vogel op de boerderij in het Britse Totnes.

"Dit jaar moest voor Wilbur de eerste én laatste kerst worden", aldus eigenaar Peter Hayford. "Niemand koos hem, vanwege zijn voorkomen. Potentiële klanten vonden dat Wilbur droevig keek, vaak in tegenstelling tot de anderen."

Lees meer

Kors meest talentvolle kok van de EMOA challenge

Kevin Kors van Novotel Amsterdam City heeft de koksfinale van de internationale EMOA-challenge gewonnen in de leeftijdscategorie 22-26 jaar. Dit jaar vond de EMOA-challenge plaats in Parijs. Het doel ervan is leerlingen en stagiaires die in de hotels van Accor in opleiding zijn, te belonen voor hun betrokkenheid en motivatie. Bovendien wordt, aldus Accor, door het internationale karakter de aandacht gevestigd op de drie hoofdactiviteiten van de gastvrijheidsindustrie: receptie, keuken en bediening. In totaal namen 48 medewerkers uit twintig landen deel aan de EMOA-challenge.

Lees meer

Belgen eten meer friet door financiële crisis

Belgen hebben de afgelopen maanden meer frieten en aardappelen gegeten als gevolg van de financiële crisis. Op de flink duurder geworden spaghetti en andere pasta`s wordt dan weer massaal bespaard. Belgen hebben de afgelopen maanden meer frieten en aardappelen gegeten als gevolg van de financiële crisis. Dat maakte het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijonderzoek (Vlam) bekend. Een gemiddelde Belg eet zo`n 3,2 kg aardappelen per maand, in principe goed voor dertien stevige porties friet.

Geen lievelingseten voor Belgische kinderen

Lees meer

Hoofdstad van de Smaak 2009: Amsterdam

Amsterdam wordt in 2009 dubbel hoofdstad: van het land en van de Smaak. De organisatie van de Week van de Smaak heeft Amsterdam gekozen tot Hoofdstad van de Smaak 2009. Het jaarthema van Amsterdam wordt `Stad van de Duizend-en-één Smaken`, een verwijzing naar de vele culturen die de stad rijk is. Amsterdam wil zich als Hoofdstad van de Smaak richten op brede lagen van de bevolking, met een diverse culturele achtergrond. Jeugd en ouderen zijn bijzondere aandachtsgroepen.

In samenwerking met Proeftuin Amsterdam worden komend jaar talloze activiteiten georganiseerd die hun hoogtepunt beleven tijdens de 3e Week van de Smaak, van 20 t/m 27 september 2009. Proeftuin Amsterdam is een actieprogramma waarmee Amsterdam gezonde en duurzame voeding in de stad en ommeland wil bevorderen. Proeftuin Amsterdam heeft ook een aantal ambassadeurs, zoals Caspar Bürgi (Food & Fit, RTL 4), Chanem Boucana (traiteur Arabia) en Ben van Beurten (The Colour Kitchen).

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten