Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: november 2008 (pagina 1 van 9)

Ook koks maken fouten, net als wij allemaal………………

Ga daar wel correct mee om…. Daarom vind ik dat je altijd gelijk de bediening van je ongenoegen ten aanzien van een (deel) van een lunch of diner op de hoogte dient te brengen. Op die manier kan een fout hersteld worden. Als ik de vele negatieve recensies, van veelal nieuwelingen hier lees, waar meestal ongefundeerd kritiek wordt geleverd vind ik dat treurig.… Lees meer »

Bakker Jan Meen maakt lekkerste pepernoot

Echte Bakker Jan Meen uit Delden viel vrijdag in de prijzen tijdens de Nationale Pepernotentest 2008. De Nationale Pepernotentest, een initiatief van reis- en eventorganisatie Werelds Koken, vond plaats op kasteel Nyenrode in Breukelen. Jan Meen was de overall winnaar volgens zowel de kinder- als de vakjury. De titel `lekkerste kruidnoot` van Nederland ging naar de Hema.

De vakjury bestond uit de beste bakker van Utrecht, Bakker van Dommelen, chefkok van restaurant Flinstering René Lancée, culinair journalist Felix Wilbrink en Sinterklaas.… Lees meer »

Jaarprijs Voedingscentrum uitgereikt

Albert Heijn verse soep compleet heeft de Jaarprijs Voedingscentrum 2008 gewonnen. Het product inspireert de consument om zelf verse groentesoep te maken. Het is van de inzendingen van dit jaar het beste nieuwe product of initiatief dat bijdraagt aan een gezonder eetpatroon van Nederlanders. AH verse soep compleet mag daarom een jaar lang het beeldmerk Jaarprijs Voedingscentrum 2008 dragen. Dat maakte de jury op woensdag 26 november in Den Haag bekend.… Lees meer »

Internetbeoordelingen restaurantsites betrouwbaar

Veertig procent van de Nederlanders zegt te weinig aandacht te krijgen bij het verlaten van een restaurant. Dat is een van de uitkomsten van het onderzoek `De restaurantgast 2008`, verricht door Van Spronsen & Partners horeca-advies. Verder blijken de beoordelingen op onafhankelijke internetsites betrouwbaar gevonden te worden. Gemiddeld gaan Nederlanders 1,6 keer per maand uit eten, blijkt uit onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies.… Lees meer »

Gesloten restaurant krijgt Bib Gourmand

Restaurant La Goccia in Heerlen heeft na de sluiting een Bib Gourmand ontvangen. Afgelopen week gaf Michelin het restaurant van Leon Winthaegen een Bib Gourmand, terwijl het restaurant een maand eerder al de deuren sloot. Hoofdinspecteur Werner Loens van Michelin noemt het `zeer spijtig` dat La Goccia dicht is terwijl het een Bib Gourmand heeft in de befaamde rode gids.

`Wij hebben een deadline van eind september.… Lees meer »

Librijekok breekt arm na sterfeest

Een kok van Librije`s Zusje in Zwolle is ongelukkig uit het feestgedruis gekomen na het behalen van een Michelinster. De keukenhulp brak dinsdagavond zijn arm na een feestje in het kersverse sterrestaurant. We hebben dinsdagavond een mooi glas champagne gedronken en op de weg naar huis is hij van de fiets gevallen. Daarbij heeft hij zijn arm gebroken. Domme pech`, vertelt eigenaar Jonnie Boer die een groot compliment geeft aan zijn medewerkers `die staan te knallen voor de Boertjes`.… Lees meer »

Michelin sterren Belgie 2009

Twee dagen na Nederland heeft Michelin de sterren voor Belgie bekend gemaakt. Hier vind je het overzicht van de sterrenrestaurants in Belgie.
Klik hier voor Michelin sterren Nederland 2009. Eén ster: een uitstekende keuken in zijn categorie (Une très bonne table dans sa catégorie).
Twee sterren: een verfijnde keuken die een omweg waard is (Table excellente, mérite un détour).
Drie sterren: een uitzonderlijke keuken die een reis waard is (Une des meilleures tables, vaut le voyage).… Lees meer »

Nieuws Michelin sterren Belgie 2009

De Karmeliet en Hof van Cleve blijven met drie sterren de top restaurants van Belgie.
Hier vind je het overzicht van de Belgische Michelinsterren
Hier vind je het overzicht van de Nederlandse Michelinsterren. Net als in Nederland is Michelin gul met het uitreiken van sterren. 93 restaurants hebben een of meer sterren. Vier meer dan vorig jaar. Ook wat betreft de Bib Gourmand vermelding gaan Nederland en Belgie gelijk op.… Lees meer »

Vezels goed voor het hart

Mannen ouder dan 40 jaar die vezelrijk eten hebben minder kans op hartziekten. Voor elke 10 gram vezels die de mannen extra aten, werd de kans op sterfte aan hartziekten 17% lager. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Wageningen Universiteit en het RIVM. Een volwassene heeft dagelijks 30 tot 40 gram vezels per dag nodig. De meeste mensen halen dit niet.… Lees meer »

KERST VIS-MENU

In de loop der jaren zijn er "modernere"ingredienten in de klassieke kerstmenu`s geslopen. Zoals bijvoorbeeld verse vis. Vroeger was er in de kersttijd weinig verse vis. Dus stond hij traditioneel niet op het menu. Dit menu is dan ook helemaal van deze tijd.Compleet met spannende zwarte pasta.

    MENU VOOR 6 PERSONEN.
  • Spiesje met gamba`s met artisjokkentapenade
  • Zwarte tagliatelle met warmgerookte zalm en dille
  • Gestoomde zeewolf met waterkers
  • Bevroren chocolademousse
  • WIJNSUGGESTIE:
    Wit past bij vis, toch hoef je niet bij alles witte wiojn te kiezen.
Lees meer »
Oudere posts